Gezondheid

6 redenen waarom lachen het beste medicijn is

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is belangrijk om humor toe te voegen aan je dagelijkse routine. De therapeutische en herstellende werking van vreugde en plezier wordt vaak onderschat.

Veel studies hebben aangetoond dat lachen onze gezondheid kan verbeteren; het verandert letterlijk onze fysiologie.

Door te lachen gaat je hart sneller kloppen en wordt de bloedstroom gestimuleerd. We ademen sneller en meer zuurstof wordt naar onze cellen getransporteerd. Onze gezichtsspieren spannen zich aan en we verbranden calorieën. Door alleen al te glimlachen verandert je stemming.

Er zijn altijd sceptici, maar hier zijn enkele feiten waar niemand omheen kan:

  • Lachen vermindert stress: wanneer we gestrest zijn maakt ons lichaam het hormoon cortisol aan. Door te lachen verlaagt het gehalte aan cortisol aanzienlijk
  • Lachen vermindert pijn: door te lachen produceren we endorfines. Dat zijn natuurlijke, pijnstillende hormonen
  • Lachen versterkt het immuunsysteem: tijdens een lachbui verdwijnen stresshormonen en wordt de productie van T-cellen, immuuneiwitten en infectiebestrijdende antilichamen opgevoerd
  • Lachen helpt het hart: wanneer we lachen stimuleren we de bloedstroom en de functie van bloedvaten wat hart- en vaatziekten helpt voorkomen
  • Lachen ontspant het hele lichaam: een lachbui verzacht fysieke spanning en ontspant je spieren tot wel 45 minuten
  • Lachen helpt je op te laden: door stress te verminderen en energetisch op te laden helpt lachen je te focussen zodat je meer kunt bereiken

Lachen is dus erg goed voor je en het werkt evenals gapen aanstekend. Dus door jezelf open te stellen voor een beetje humor in je leven heb je gelijk een positieve invloed op de mensen om je heen. Het mooie aan humor is dat het eindeloos voorradig is. Je hoeft je nergens aan te melden. Het kost niets. Het bevat geen schadelijke e-nummers en je kunt er zo veel van nemen als je wilt.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd: Lachen verzacht pijn

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x