Gezondheid

Selderij wapen in strijd tegen kanker

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een actieve stof in selderij is een krachtig hulpmiddel in de strijd tegen borstkanker. Onderzoekers van de Universiteit van Missouri hebben de effecten van apigenine, een stof in selderij, op borstkanker bestudeerd en ondervonden dat het zeer effectief is bij tumoren die gelinkt worden aan progestageen. Dit hormoon vergroot het risico op borstkanker.

Selderij gaat het vermenigvuldigingsproces van borstkankercellen tegen. Professor biomedische wetenschappen Salman Hyder testte het effect van apigenine op ratten met een specifieke vorm van borstkanker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het vertraagde niet alleen de groei van tumoren, maar ook bleek dat de ratten minder snel tumoren ontwikkelden. Apigenine is ook aanwezig in peterselie, sinaasappels, noten en appels.

“Apigenine vertraagt de verspreiding van menselijke borstkankercellen op drie manieren,” zei Hyder. “Het bevorderen van celdood, het voorkomen van celdeling en het onderdrukken van een gen dat geassocieerd wordt met kankergroei. Bovendien verkleint apigenine ook de diameter van de bloedvaten die de kankercellen voeden.”

Het eten van selderij kan daarnaast leukemie voorkomen, zo is gebleken uit Gronings onderzoek. Maikel Peppelenbosch van de Rijksuniversiteit Groningen toonde aan dat apigenine werkt bij de bestrijding van bepaalde soorten leukemie, oftewel bloedkanker.

Eerdere studies hebben aangetoond dat apigenine, dat ook in rode wijn en tomatensaus zit, vrouwen kan beschermen tegen eierstokkanker.

[NaturalNews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Zou het ook meer helpen, dan borstkanker alleen, voor ander soort kankers?

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x