Wereld

You’ll own nothing and be happy: huizen massaal opgekocht door grote corporaties

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, koopt massaal huizen en biedt 20 tot 50 procent boven de vraagprijs. Het gaat daarbij om vele duizenden woningen en hele woonwijken. De vermogensbeheerder speelt een belangrijke rol bij de Grote Reset en wil 120 biljoen dollar herverdelen.

Een voorbeeld: er werd een complete woonwijk met 124 nieuwe woningen opgekocht in Texas. Alle huizen werden boven de vraagprijs verkocht. Nu bestaat de hele wijk uit zogeheten SFRs, oftewel single-family rentals. De huizen worden dus verhuurd.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Neo-feudalisme

Voor de middenklasse speelt de koopwoning een sleutelrol bij het opbouwen van vermogen en BlackRock koopt nu alle huizen op om ervoor te zorgen dat jonge gezinnen geen vermogen kunnen opbouwen. We hebben het hier over een fundamentele herinrichting van de samenleving. You’ll own nothing and be happy.

Bill Gates koopt alle landbouwgrond, BlackRock koopt alle huizen en je kunt straks nergens meer werken omdat de banen in handen zijn van robots. Ziedaar het neo-feudalisme.

Enorme huurverhogingen

Ook in Nederland zijn grote bedrijven actief op de huizenmarkt. Het FD schreef vorig jaar al over de handel en wandel van bedrijven als Blackstone die huizen opkopen in Amsterdam. Dat gaat overigens gepaard met enorme huurverhogingen. De werkwijze van Blackstone: zo snel mogelijk appartementen overhevelen van sociale huur naar vrije sector.

Een groep krakers schrijft in een brief die in handen is van AT5: “Blackstone is wereldwijd berucht vanwege het aankopen van grote hoeveelheden vastgoed en het even zo snel weer doorverkopen met megawinsten. Huurders moeten hiervoor wijken, er wordt niets aan onderhoud gedaan en de uiteindelijke huur- en woningprijzen stijgen de pan uit. Blackstone kocht onlangs voor 250 miljoen euro aan woningen in Amsterdam en Rotterdam, en later voor nog eens 40 miljoen.”

Soros

Afgelopen maand bleek daarnaast dat de steenrijke George Soros tientallen miljoenen heeft verdiend aan honderden huizen in Arnhem en regio. De multimiljardair pakte een winst van 83 miljoen euro, de kwetsbaren waren de pineut. You’ll own nothing and be happy.

4.9 55 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Dit loopt gierend uit de hand. Het wordt het recht van de sterkste en duidelijk is WIE op dit moment (nog) het sterkste is. In dit verhaal blijkt ook dat rechten voor de gewone mensen niet meer bestaan. Mensen… wij worden letterlijk verkocht en verraden.
“Grappig” aan dit hele verhaal is, dat, terwijl ik jarenlang een pesthekel heb gehad aan krakers, ik ze nu ga zien als de Musketiers, als Watergeuzen.
Aan de andere kant van de wereld, in India welteverstaan, gebeuren dergelijke dingen. Maar dan met landbouwgrond. Kleine boeren worden onteigend en verliezen op die manier OOK hun bestaansrecht.
Over Bill Gates met het opkopen van enorm veel landbouwgrond had ik al eerder gelezen.
Lezers, er wordt nu door Justitie gesuggereerd dat er teveel mensen complottheorieën hebben. Bijna ALLES wat er de afgelopen jaren is verschenen in de alternatieve pers, is zo goed als allemaal uitgekomen.
Het zal dus niet lang meer duren, voordat wij dus geen huizen meer bezitten, boeren geen grond meer en vee en dan zien de “boven ons gestelden” dat het goed is.
DAT ZULLEN WIJ NOG WEL EENS ZIEN!

trix
trix
2 jaren geleden

Ah joh geef iedereen basis inkomen. Hoor je niemand meer klagen ?

James.T.Kirk
James.T.Kirk
2 jaren geleden

war is inevitable

mike
mike
2 jaren geleden

Ze zullen er vast wel over nagedacht hebben, maar als dit soort huurbazen de huurprijzen blijven opschroeven en de woningen niet onderhouden is er straks niemand meer geinteresseerd om in zulke woningen te willen leven.

Ze zijn er ook al jaren mee bezig om de middenstanders financieel om zeep te helpen waardoor ook zij zullen wegvallen als potentiële huurders.

Ze maken er ook al jaren veel werk van om de bevolkingsaantallen te reduceren omdat ze al jaren roepen dat er te veel mensen zijn.

En dan staan deze duur aangekochte woningen leeg. Wat dan?

Ze vermoorden de kippen die hen de gouden eieren bezorgen. Dacht dat ze slimmer waren…

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x