Homepagina » Gezondheid » 78-jarige holistisch arts slikt geen medicijnen en voelt zich beter dan ooit

78-jarige holistisch arts slikt geen medicijnen en voelt zich beter dan ooit

De 78-jarige dr. David Tanton gebruikt helemaal geen medicijnen. Toen hij 28 jaar oud was woog hij bijna 100 kilo, was hij vaak verkouden en had hij veel last van allergieën. Hij weegt nu zo’n 80 kilo en beschikt naar eigen zeggen over sterke en flexibele gewrichten. Zijn geheugen is beter dan ooit en hij heeft geen bril nodig. Hij heeft daarnaast nog nooit zijn cholesterolwaarden laten meten.

“Veel mensen geloven dat ziektes te maken hebben met het verouderingsproces, maar is niet noodzakelijkerwijs het geval,” zegt dr. Tanton.

Ongezonde leefwijze

“Ziektes ontstaan normaal gesproken door een ongezonde leefwijze. We hoeven alleen maar te leren wat ons lichaam echt nodig heeft en moeten ophouden het vol te stoppen met allerlei (mogelijk) gevaarlijke en onnodige medicijnen,” gaat hij verder.

78-jarige holistisch arts slikt geen medicijnen en voelt zich beter dan ooit

Dr. David Tanton

Hippocrates zei meer dan 2000 geleden al: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” Je kunt symptomen niet blijven onderdrukken met medicijnen, aldus Tanton. Je kunt geen bewerkte voeding zonder enige voedingsstoffen blijven eten en tegelijkertijd verwachten dat je gezond blijft.

Voorkomen is beter dan genezen

De meeste artsen hebben geleerd om symptomen te behandelen met geneesmiddelen in plaats van ze te voorkomen met behulp van voedingsstoffen. De reclames doen vermoeden dat je huisarts een soort autoriteit is die op alle vragen een antwoord heeft, aldus Tanton. Farmaceutische bedrijven overtuigen huisartsen ervan dat veel patiënten baat kunnen hebben bij hun medicijn.

“Je huisarts is vaak zo druk met zijn of haar praktijk en krijgt iedere dag zoveel verschillende patiënten over de vloer, dat hij of zij helaas erg weinig tijd heeft om zelf onderzoek te doen,” zegt hij. “Natuurlijke voeding is veel complexer dan welk medicijn dan ook en net zoals ons lichaam biologisch van aard.”

Boekentip: A Drug-Free Approach to Healthcare

[Natural News]


Vind je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Vanaf 1971 toen bij mijn vrouw op 27 jarige leeftijd ms werdgeconstatterd zijn wij bewuster en gezonder gaan leven. In die tijd heette het macrobiotisch of biologische dynamisch. Ook vertrok zij uit hetreguliere cirqiut om via homeophtatische weg hulp te vinden. De toenmalige homeopaat waar zij hulp had gevonden heeft heel veel voor haar gedaan. Naast reiniging van volgens hem oude kinderziekten nam hij ook haar angst weg. Wij vertrokken in 1985 naar Spanje want volgens de neuroloog waar zij altijd ondercontrole was gebleven was ms een typische 53e breedtegraad en welvaarts ziekte. In 1987 toen zij terug ging voor een controle zei de neuroloog, mevrouw het lijkt dat U genezen bent want reflexen die helemaal weg waren, waren weer terug. Nu is zij 72 jaar en heeft tot nu toe een normaal leven kunnen leven. Wel hebben we veel aan maintwerk gedaan en we zijn er. Van overtuigd dat naast gezond leven het belangrijk is om oude pijn in de maint te onderzoeken en te deleteten uit het onderbewust zijn.

  12 likes
 2. Terug naar de bron zou voor iedereen het beste zijn, zonder apotheek en zonder hypotheek. Helaas hebben we ons wijs laten maken dat dat niet meer mogelijk is, en sukkelen we massaal verder tot we voortijdig onder de zoden verdwijnen.

  6 likes
  • Ja lekker weer iedereen zijn eigen grot

   0 likes
   • Er is dicht bij de bron heel wat meer mogelijk dan een grot om in te leven @Keesoe, maar als jij in ijltempo af wilt koersen op je eigen graf is dat wat mij betreft ook prima.
    Voor elk wat wils, ik hoop alleen dat een ieder de keuze gelaten wordt. Binnenkort zal er op aarde geen plaats meer te vinden zijn waar je je nog kunt onttrekken aan de straling die wij nodig denken te hebben voor alle draadloze gadges. De wereld veranderd langzaam in een grote open magnetron die vroeg of laat iedereen langzaam maar zeker tot wanhoop drijft en ziek maakt. Tel daar het destructieve effect van de farmacie bij op, het gif wat ze in ons voedsel stoppen, de GMO’s en wat dies meer zij dan zou je bijna hopen dat er ergens op aarde een simpele grot is waar je kunt schuilen voor al die smerigheid die uiteindelijk het gros van de mensheid van de aardbol zal vagen. Als we zo lang genoeg doorklungelen hebben we geen w.o meer nodig, dan vernietigt de mensheid zich zelf geheel vrijwillig zonder één schot te lossen. Lekker makkelijk. Het gemak dient de mens, MAAR NIET HEUS!

    2 likes
 3. De meeste denken voor alles een mideltje te moeten slikken=

  6 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Bijna twee miljoen Nederlanders slikken statines die ...

De moderne geneeskunde is overstag. Hoe hypnose je gezondheid kan verbeteren

De moderne geneeskunde is overstag. Hoe hypnose je gezondheid kan verbeteren

Hypnotherapie blijkt heilzame gezondheidseffecten te hebben, van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.