Gezondheid

ADHD bestaat niet: Waarom Franse kinderen geen ADHD hebben

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de VS is tenminste negen procent van de kinderen gediagnosticeerd met ADHD. Ze krijgen verschillende medicijnen voorgeschreven. In Nederland lijdt drie tot vijf procent van de kinderen aan ADHD.

Ons onderwijssysteem is erg gedateerd. Leraren zouden kinderen moeten ondersteunen bij wat ze willen doen in hun leven. Kinderen zouden niet gedwongen moeten worden om de hele dag in een klaslokaal te zitten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het onderliggende probleem

In Frankrijk heeft minder dan 0,5 procent van de kinderen ADHD. Hoe komt dat? Amerikaanse kinderpsychiaters zien ADHD als een biologische aandoening: het draait allemaal om de neuronen die in je brein vuren en niet om je omgeving of sociale situaties. Dit is absurd omdat de manier waarop je reageert op de realiteit bepaalt hoe je brein functioneert, hoe informatie wordt verwerkt en welke stofjes er worden aangemaakt.

Volgens Franse kinderpsychiaters is ADHD juist gelinkt aan psychosociale en situationele oorzaken. In plaats van het voorschrijven van medicijnen, richten ze zich op de gedragsproblemen en zoeken ze naar het onderliggende probleem.

Voeding en leefstijl

Het probleem bestaat niet in het kinderbrein, maar moet in een sociale context worden gezien. Ze behandelen kinderen met verschillende vormen van therapie. In Frankrijk komen steeds minder kinderen in aanmerking voor de diagnose ADHD. In de VS en andere landen wordt normaal kindergedrag gezien als iets wat moet worden behandeld met medicijnen.

In Frankrijk wordt de focus vooral gelegd op veranderingen op het gebied van voeding en leefstijl. Er komt steeds meer bewijs dat additieven als aspartaam, kunstmatige smaak- en kleurstoffen, conserveermiddelen en ggo’s kunnen bijdragen aan deze ‘aandoening’.

De bedenker van ADHD zou bovendien hebben toegegeven dat het een fictieve ziekte is. En dus verdoven we het brein van onze kinderen met medicijnen als Ritalin en Concerta in de hoop ze te kalmeren. Kinderen moeten juist in het rond kunnen rennen en druk zijn. Ze moeten hun energie kwijt. We brengen te veel schade toe aan onze jongere generaties.

[The Spirit Science]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Het bestaat WEL. Het word alleen veel te vaak gediagnosticeerd bij kinderen vanwege het farmaceutische winstoogmerk.

joke1
joke1
8 jaren geleden

Onze oudste was ook een druk kind en toen wij nog in Belgie woonde mocht zei de borden schoonmaken en blaadjes uidelen en zat achteraan in de klas zodat andere kinderen niet over haar voeten struikelde als ze weer der voeten in de pad had liggen omdat ze scheef op haar stoeltje zat en op deze manier stoorde ze de klas ook niet.
Ook stond ze vooraan in de rij zodat ze de andere kinderen niet omver liep als de deur open ging en zei als een gek erdoorhene wilde rennen.
Nu wonen wij al een tijdje in Frankrijk en daar waren in hun klas inderdaad drukken kinderen en daar mogen inderdaad kinderen gewoon lekker druk zijn en zich zelf wezen.
Ook daar gaan de leerkrachten op een leuke wijze ermee om.
Drukke kinderen hebben ook iets humoristisch in zich en zijn gewoon gezellige mensen kinderen.

Bloem
Bloem
8 jaren geleden

Het is wel wonderlijk eigenlijk als je bedenkt dat ze in Frankrijk (juist) wel weer snel ‘gewone’ medicijnen zoals bv antibiotica voorschrijven.

Franse kinderen hebben – ook – een andere leefstijl als Nederlandse kinderen. Lange schooldagen en laat naar bed. En er mag gewoon nog een opvoedkundige tik worden gegeven, misschien dat dat ook helpt.

Theo
Theo
8 jaren geleden

ADHD is net als autisme een Post-Vaccinaal Syndroom maar dan in een voorstadium (lichte vorm). Lees eens de website van dr. Tinus Smits de homeopatisch arts die 300 kinderen van autisme en ADHD heeft afgeholpen. Hij schrijft ook in zijn boeken dat ADHD een voorloper is van autisme. Zodra je de schadelijke stoffen van vaccinaties ontstoord dmv de homeopatische verdunningen van de vaccins dan krijgen autistische kinderen eerst tijdelijk ADHD klachten waarna ook deze klachten voorgoed verdwijnen. Het draait allemaal om de chemische gifstoffen die de neocortex (de voorste kwab vd hersenen) onder een stresstoestand zet. Deze staat als het ware op slot. De oorzaak komt vanuit de darmen waar de chemische gifstoffen vd vaccins schade aan de darmwand veroorzaakt hebben waardoor er een eiwitje (ofwel aminozuur) genaamd metheononine ontbreekt waardoor dit gebeurt. De darm/neuronen connectie is groter dan ooit gedacht met deze ontdekking. Het blijkt o.a. dat kwik in vaccins en de e-nrs (vooral E-621!) de grote boosdoeners zijn die schade aan de darmwand veroorzaken waardoor stress op de neocortex wordt veroorzaakt. Vaccineren is het slechtste wat je een kind kunt aandoen en zou verboden moeten worden. Er zijn steeds meer ouders die een schadevergoeding krijgen omdat er steeds meer mensen wakker worden en een rechtszaak aanspannen omdat ze de connectie in de gaten krijgen van de vaccinschade. Ook is er inmiddels voldoende wetenschappelijk bewijs dat dit een feit is. Iemand die dit tegenspreekt is zeer zeker niet op de hoogte van de feiten. Er is teveel bewijs inmiddels. De aap komt langzaam maar zeker uit die spreekwoordelijk mouw.

Back to top button
56
0
We lezen graag je reactie!x