Homepagina » Gezondheid » ADHD bestaat niet: Waarom Franse kinderen geen ADHD hebben
ADHD bestaat niet: Waarom Franse kinderen geen ADHD hebben

ADHD bestaat niet: Waarom Franse kinderen geen ADHD hebben

In de VS is tenminste negen procent van de kinderen gediagnosticeerd met ADHD. Ze krijgen verschillende medicijnen voorgeschreven. In Nederland lijdt drie tot vijf procent van de kinderen aan ADHD.

Ons onderwijssysteem is erg gedateerd. Leraren zouden kinderen moeten ondersteunen bij wat ze willen doen in hun leven. Kinderen zouden niet gedwongen moeten worden om de hele dag in een klaslokaal te zitten.

Het onderliggende probleem

In Frankrijk heeft minder dan 0,5 procent van de kinderen ADHD. Hoe komt dat? Amerikaanse kinderpsychiaters zien ADHD als een biologische aandoening: het draait allemaal om de neuronen die in je brein vuren en niet om je omgeving of sociale situaties. Dit is absurd omdat de manier waarop je reageert op de realiteit bepaalt hoe je brein functioneert, hoe informatie wordt verwerkt en welke stofjes er worden aangemaakt.

Volgens Franse kinderpsychiaters is ADHD juist gelinkt aan psychosociale en situationele oorzaken. In plaats van het voorschrijven van medicijnen, richten ze zich op de gedragsproblemen en zoeken ze naar het onderliggende probleem.

Voeding en leefstijl

Het probleem bestaat niet in het kinderbrein, maar moet in een sociale context worden gezien. Ze behandelen kinderen met verschillende vormen van therapie. In Frankrijk komen steeds minder kinderen in aanmerking voor de diagnose ADHD. In de VS en andere landen wordt normaal kindergedrag gezien als iets wat moet worden behandeld met medicijnen.

In Frankrijk wordt de focus vooral gelegd op veranderingen op het gebied van voeding en leefstijl. Er komt steeds meer bewijs dat additieven als aspartaam, kunstmatige smaak- en kleurstoffen, conserveermiddelen en ggo’s kunnen bijdragen aan deze ‘aandoening’.

De bedenker van ADHD zou bovendien hebben toegegeven dat het een fictieve ziekte is. En dus verdoven we het brein van onze kinderen met medicijnen als Ritalin en Concerta in de hoop ze te kalmeren. Kinderen moeten juist in het rond kunnen rennen en druk zijn. Ze moeten hun energie kwijt. We brengen te veel schade toe aan onze jongere generaties.

[The Spirit Science]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Het bestaat WEL. Het word alleen veel te vaak gediagnosticeerd bij kinderen vanwege het farmaceutische winstoogmerk.

Jets
Jets
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

ADHD bestaat NIET! Mijn vrouw en andere familieleden zijn arts/huisarts. En ik lees ook het blad “Medisch Contact”. Ik weet het, het is opgenomen in o.a. DSM-5, maar dat is natuurlijk grote onzin. Inderdaad, u heeft gelijk op het punt van winstoogmerk van de farmaceutische industrie.

Overactieve kinderen bestaan wel, kinderen die hun energie niet kwijt kunnen bijvoorbeeld door middel van rennen op een veld, in een boom klimmen, sporten etc.

We moeten kinderen geen “label” opplakken. Gewoon laten stoeien :-))

math
math
Reactie op  Jets
5 jaren geleden

Helemaal mee eens. Wilde verder aan toe voegen dat de ouders en school een grote rol hierin spelen, mbt het welzijn van de gezondheid van hun kinderen. Tevens is de digitalisering een grote boosdoener. Let the children play, let the children have their way. Carlos Santana.

svartvatten
svartvatten
Reactie op  math
5 jaren geleden

Flauwekul om digitalisering een deel van de schuld te geven. Buiten kon je ravotten, stoeien, boomklimmen etc. Binnen moest je je mond houden en een boek gaan lezen. Dat was goed voor je.
Zat iedereen zwijgend boven z’n boek, zelfde beeld als nu iedereen over z’n tablet gebogen zit. Niets nieuws onder de zon.

Lidwien Schouten
Lidwien Schouten
Reactie op  Jets
5 jaren geleden

Jee wat kort door de bocht voor zo een belezen man…..

meint
meint
Reactie op  Jets
5 jaren geleden

ja gewoon laten stoeien, maar geef ze geen suiker (frisdrinken) en wat vooral belangrijk is scherm ze af van de maatschappij, want eigenlijk is die ziek.

Moi
Moi
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

En of ADHD bestaat net zoals ADD!. Het probleem is gewoon dat teveel onbevoegde mensen zomaar een diagnose stellen zoals de schoolpsycholoog, leraar/lerares, remedial teacher of huisarts. Daardoor krijg je dat kinderen die gewoon een beetje speels of druk zijn (wat overigens bij bepaalde leeftijdfases past) ten onrechte het stempel ADHD krijgen opgedrukt en daardoor ook ten onrechte met Ritalin of Concerta behandeld worden. Daarbij kunnen veel ouders van tegenwoordig niks meer hebben van hun kinderen. De enige die een diagnose op dat gebied kan en mag stellen is een erkende psychiater! En het hebben van ADHD omhelst wel wat meer dan alleen maar “druk” zijn. Ik spreek uit ervaring.

nes vermeer
nes vermeer
Reactie op  Moi
5 jaren geleden

Volkomen mee eens,o.a zeer slechte concentratie, motorische achter stand en nog vele andere afwijkingen. Vaak genetisch, meerdere kinderen in ‘ n familie.
Ik spreek als ouder met ervaring

Faith
Faith
Reactie op  nes vermeer
5 jaren geleden

Ik kon ook nooit ergens mijn hoofd bijhouden als het me niet interesseerde. En er was nogal wat wat me niet interesseerde. Geschiedenis bijvoorbeeld, men wat was dat saai. Rekenen ook gruwelijk oninteressant. Een regelrechte straf zelfs, zo’n hekel had ik er aan.
Ik kon het ook niet, en nog niet en ik wil het niet kunnen ook. Taal, Aardrijkskunde en Godsdienst was het enige dat me boeide. Nooit geweten dat het een ziekte was.

Liquid
Liquid
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

Dat vind ik een behoorlijk denigrerende reactie Faith, ‘ergens je hoofd niet bij kunnen houden als iets je niet interesseert’ is wel even wat anders dan ADHD of ADD hebben.

Faith
Faith
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

Liquid: denigrerend is de hoofden van die kinderen VERPLICHT volpompen met nutteloze zaken die ze meteen weer vergeten na school omdat ze zinloos zijn en die hoofden ook volpompen met leugens. Tel daar bij op dat denigrerende slechte eten en drinken wat zorgvuldig verziekt is. Je snapt nog niet dat ze de strijd met indigo’s, starseeds en andere nieuwetijdskinderen met medicatie te lijf denken te gaan. Want zelfstandig denkende wezens die aanvoelen dat ze besodemieterd worden houden dominante conservatieve dombo’s niet van. Die willen dat de hele wereld naar hun kortzichtige pijpen blijven dansen. Niet dat ze het gaan winnen want die kids zijn hier niet voor niets geincarneerd, maar arrogant als ze zijn denken ze die klus wel even te klaren en ze suf te krijgen zodat zij de boventoon kunnen blijven voeren. Maar hun tijd zit er op.

K
K
Reactie op  Faith
4 jaren geleden

Wow, kippenvel. Dit voelt alsof er eindelijk iemand is die het voor mij opneemt. Ik mag dus op mijn intuïtie gaan vertrouwen en ben op de goede weg. Inspirerend, bedankt!! Groetjes kind zonder eigen stem

Jets
Jets
Reactie op  Moi
5 jaren geleden

Lees mijn antwoord op Arwijn’s reactie.

Ik ken twee naaste familieleden die als kind altijd verschrikkelijk druk waren en dat terwijl ze alle ruimte kregen om te spelen, stoeien etc.
Beide zijn kalmer geworden na hun huwelijk. Waarschijnlijk heeft het iets met hormonen te maken :-))

Balans in je lichaam begint met gezonde voeding en een gezonde geest.
Voeding was vroeger wat we nu biologisch noemen. We eten thuis al jaren overwegend biologisch. Geen potjes, pakjes en andere voorverpakte voedingsmiddelen. Alle troep in het eten, cosmetica, lichaamsverzorgingsspullen etc. werken averechts op het hormoonsysteem.

Wat je smeert op jouw lichaam, moet je ook kunnen eten :-))

joke1
joke1
5 jaren geleden

Onze oudste was ook een druk kind en toen wij nog in Belgie woonde mocht zei de borden schoonmaken en blaadjes uidelen en zat achteraan in de klas zodat andere kinderen niet over haar voeten struikelde als ze weer der voeten in de pad had liggen omdat ze scheef op haar stoeltje zat en op deze manier stoorde ze de klas ook niet.
Ook stond ze vooraan in de rij zodat ze de andere kinderen niet omver liep als de deur open ging en zei als een gek erdoorhene wilde rennen.
Nu wonen wij al een tijdje in Frankrijk en daar waren in hun klas inderdaad drukken kinderen en daar mogen inderdaad kinderen gewoon lekker druk zijn en zich zelf wezen.
Ook daar gaan de leerkrachten op een leuke wijze ermee om.
Drukke kinderen hebben ook iets humoristisch in zich en zijn gewoon gezellige mensen kinderen.

Bloem
Bloem
5 jaren geleden

Het is wel wonderlijk eigenlijk als je bedenkt dat ze in Frankrijk (juist) wel weer snel ‘gewone’ medicijnen zoals bv antibiotica voorschrijven.

Franse kinderen hebben – ook – een andere leefstijl als Nederlandse kinderen. Lange schooldagen en laat naar bed. En er mag gewoon nog een opvoedkundige tik worden gegeven, misschien dat dat ook helpt.

Theo
Theo
5 jaren geleden

ADHD is net als autisme een Post-Vaccinaal Syndroom maar dan in een voorstadium (lichte vorm). Lees eens de website van dr. Tinus Smits de homeopatisch arts die 300 kinderen van autisme en ADHD heeft afgeholpen. Hij schrijft ook in zijn boeken dat ADHD een voorloper is van autisme. Zodra je de schadelijke stoffen van vaccinaties ontstoord dmv de homeopatische verdunningen van de vaccins dan krijgen autistische kinderen eerst tijdelijk ADHD klachten waarna ook deze klachten voorgoed verdwijnen. Het draait allemaal om de chemische gifstoffen die de neocortex (de voorste kwab vd hersenen) onder een stresstoestand zet. Deze staat als het ware op slot. De oorzaak komt vanuit de darmen waar de chemische gifstoffen vd vaccins schade aan de darmwand veroorzaakt hebben waardoor er een eiwitje (ofwel aminozuur) genaamd metheononine ontbreekt waardoor dit gebeurt. De darm/neuronen connectie is groter dan ooit gedacht met deze ontdekking. Het blijkt o.a. dat kwik in vaccins en de e-nrs (vooral E-621!) de grote boosdoeners zijn die schade aan de darmwand veroorzaken waardoor stress op de neocortex wordt veroorzaakt. Vaccineren is het slechtste wat je een kind kunt aandoen en zou verboden moeten worden. Er zijn steeds meer ouders die een schadevergoeding krijgen omdat er steeds meer mensen wakker worden en een rechtszaak aanspannen omdat ze de connectie in de gaten krijgen van de vaccinschade. Ook is er inmiddels voldoende wetenschappelijk bewijs dat dit een feit is. Iemand die dit tegenspreekt is zeer zeker niet op de hoogte van de feiten. Er is teveel bewijs inmiddels. De aap komt langzaam maar zeker uit die spreekwoordelijk mouw.

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  Theo
5 jaren geleden

Leuk, alleen zit in Nederland al een hele tijd geen kwik meer in de vaccins voor kinderen. Dat is zo’n stokpaardje wat elke keer weer terug komt, maar niet meer actueel is.

Tevens zit e621(=natrium-mono-glutaminaat) in grote hoeveelheden in gezond voedsel als: Tomaten, soja producten en is dus zo goed als niet te vermijden.

Ja, ik spreek je tegen ondanks als de opmerkingen als: “Iemand die dit tegenspreekt is zeer zeker niet op de hoogte van de feiten.” Kom maar op met die bewijzen zou ik zo zeggen.

Vaccinaties verbieden? Dus wilt net zo als in de jaren 50 ziekenhuizen vol met kinderen in ijzeren longen terug zien? (Polio) Nou ik niet.

Jets
Jets
Reactie op  Robbedoes
5 jaren geleden

Vaccinaties verbieden? JA!

Lees dit. Deze links zijn wel in het Engels. Een vertaal engine, Google of iets anders kan u helpen dit te vertalen in het Nederlands, indien u moeite heeft met Engels.

http://www.theeventchronicle.com/news/asia/india-holds-bill-gates-accountable-vaccine-crimes/

http://nsnbc.me/2013/05/10/the-vaccine-hoax-is-over-freedom-of-information-act-documents-from-uk-reveal-30-years-of-coverup/

http://healthimpactnews.com/2014/bill-melinda-gates-foundation-vaccine-empire-on-trial-in-india/

En een Nederlandse moeder schreef ook:
http://vaccinvrij.nl/index.html

Er zijn meerdere boeken geschreven over het niet vaccineren van kinderen (ook in het Nederlands).

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  Jets
5 jaren geleden

http://www.theeventchronicle.com/news/asia/india-holds-bill-gates-accountable-vaccine-crimes/

Dit gaat over het ongevraagd testen van vaccins op mensen. Natuurlijk is dat fout, maar dat doen we in Nederland niet.

http://nsnbc.me/2013/05/10/the-vaccine-hoax-is-over-freedom-of-information-act-documents-from-uk-reveal-30-years-of-coverup

In dit artikel wordt beweerd dat aspirine 20-50 miljoen(!) mensen heeft gedood in de 1918-1919 griep golf. Lekker geloofwaardig verhaal.

http://healthimpactnews.com/2014/bill-melinda-gates-foundation-vaccine-empire-on-trial-in-india/

Zie het eerste artikel.

http://vaccinvrij.nl/index.html

Gaat over bewuste keuze over wel of niet vaccineren. Prima!

Geen enkel artikel wijst naar gedegen onderzoeken helaas.

Maar mijn reactie was op de reactie van Theo.
Hij wil vaccinaties het liefst verbieden. Zijn hele argumentatie hiervoor is echter gebaseerd op het voorkomen van kwik in vaccinaties. Omdat dit niet het geval is, valt de hele bodem on zijn redenatie vandaan.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Robbedoes
5 jaren geleden

Er zit echt nog wel kwik in vaccins, misschien niet zoveel als voorheen maar nog altijd teveel. Het ene vaccin is het andere ook niet. Verder is het ook niet bepaald duidelijk wat er nu precies in zit want dat hoeven fabrikanten niet eens precies te melden. Daarnaast neemt het de overige schadelijke stoffen niet weg.

E621. Grote hoeveelheden? Ik vraag me af wat het daadwerkelijke nummer is. Ik vraag me ook af in hoeverre dat verschilt tussen verschillende rassen. Waar zit het nog meer in? Want je noemt alleen een tomaat en een boontje. Die laatste wordt hier verder vrij weinig geconsumeerd. Dus hoe vermijdbaar is het nu helemaal. Daarnaast is het vaak zo in natuurlijke producten dat als er een bepaalde stof in zit die niet zo best is er ook een andere bij zit die het weer opheft (zo heeft kokoswater een laxerende werking en kokosvruchtvlees heft dat weer op). Dus het is een heel ander verhaal als je een specifiek stofje gaat isoleren en aan van alles en nog wat gaat toevoegen waar het niks te zoeken heeft.

Je mag je wel eens wat beter verdiepen in polio zeg. Op de eerste plaats was (en is) het niet meer dan een griepje voor gezonde kinderen/mensen. Op de 2e plaats is men pas gaan vaccineren toen de polio epidemie al op z’n retour was. Daarnaast wordt de ernst altijd zwaar overdreven. Minder dan 0,017% vd bevolking heeft tijdens de epidemie in 1956 ernstige bijwerkingen gekregen en minder dan 0,0007% van de NL’se bevolking is er destijds aan gestorven.

Die tegenwoordig nog veeeel kleinere kans neem ik graag voor lief tov alle verhoogde kansen op van alles en nog wat door te vaccineren.

Gevaccineerde mensen vs niet gevaccineerden:
Diabetis ± 2.8 x meer kans dan niet gevaccineerden
Autisme ± 2.5 x meer kans
Schildklier afwijking ± 17 x meer kans
Migraine ± 2.3 x meer kans
Epileptie ± 10.9 x meer kans
Scoliosis ± 10.8 x meer kans (kromme werelkolom)
Autoimmuun aandoening ± 18.9 x meer kans (immuunsysteem keert zich tegen het eigen lichaam)
Hyperactiviteit ± 3.9 x meer kans (adhd ed)
Hooikoorts ± 3.7 x meer kans
Oorontstekingen ± 5.8 x meer kans
Herpes ± 47.4 x meer kans
Exeem ed ± 1.8 x meer kans
Neusontstekingen ± 20 x meer kans
Astma/Bronchitis ± 7.8 x meer kans
Allergieën ± 2.2 x meer kans

Gemiddelde ± 10.5 x meer kans op aandoeningen

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  eNdEmiOn
5 jaren geleden

Goed lezen:

Vaccinaties voor kinderen, niet alle vaccinaties.

Ja E621 zit in tomaten, soja, gefermenteerde melk(Kaas). Het is een fundamentele bouwstof voor eiwitten. Dus als je het niet binnen wilt krijgen, moet je eiwitten vermijden. En dat is lastig.

Leuke hoor die percentages. En nu absoluut:

1956: 70 doden. Dat klinkt toch wat serieuzer dan 0.007%

Natuurlijk is de kans nu klein op polio. En waarom denk je? Door het vaccineren is het aantal gevallen tot 0 gedaald sinds dien.

Mooie lijst met kansen. Ik kan hem nergens vinden op internet. Kun jij aangeven waar ik die kan vinden?

PS. Zonder aantallen kun je kansen niet optellen en dan een gemiddelde pakken. Dat is wel heel erg foute statistiek.

joke1
joke1
Reactie op  Robbedoes
5 jaren geleden

@Robbedoes
Sinds men in Inda polie vaccins is gaan toedienen zijn er meer mensen verlamd geraakt en dit kan je gewoon nagaan op google.

Jets
Jets
Reactie op  Robbedoes
5 jaren geleden

“Natuurlijk is de kans nu klein op polio”.

!!!!!!!

What the hell?

U heeft niet eens de moeite genomen om de links die ik hierboven heb geplaatst te lezen en/of te vertalen!

De Bill en Melinda Gates Foundation is in India aangeklaagd omdat ze met hun vaccins meer schade hebben aangericht, met name POLIO!!!

Niet alleen dat, ze hebben Amitah Bachan, de grootste filmster van Bollywood ingehuurd – die door velen als een god wordt gezien – om te vertellen dat vaccinaties gewoon bij het leven hoort.

Tja, die sukkel van een Bachan heeft de geschriften van Gandhi niet gelezen; Gandhi schreef dat “knoeien” met ons lichaam (vaccinaties, veel suiker eten, veel zout etc.) not-done was/is….

Lees ook het commentaar van “exegese” hieronder 22 juli 2015 09:12 op 09:12

peter
peter
Reactie op  eNdEmiOn
5 jaren geleden

Heyyy dat kan ik ook:

Genitale wratten 7658 x meer kans dan niet gevaccineerden
Dwarslesie 28372 x meer kans dan niet gevaccineerden
Blauwe ogen 18983,2 x meer kans dan niet gevaccineerden
Flaporen 41726,391 x meer kans dan niet gevaccineerden
..

Krijg ik nu ook zoveel likes van mensen die het met me eens zijn, of ontbreekt er bij mij een verhaaltje met gegoochel met statiestieken en is de vleug sarcamse bij mij te hoog?

Want voor de rest zuig ik precies dezelfde ongefundeerde lulkoek uit mn duim…

exegese
exegese
Reactie op  Theo
5 jaren geleden

Vaccinaties zijn een belediging voor ons meer dan geniale immuunsysteem en g.g.o’s en E-nummers zijn dat ten aanzien van de super intelligente natuur. Altijd als mensen de wijsneus uit willen hangen waar de natuur alles perfect onder controle heeft gaat het altijd mis. Geef de mens, plant en dier de juiste leefomstandigheid en voeding en geen enkele ziekte krijgt ook maar een schijn van kans.

De mens moet klaarblijkelijk heel nodig alles vernietigen. We vervuilen totaal onnodig de aarde met onze zogenaamde hoogstaande technologieën, we verzieken ons voedingsgewas met genetisch geknutsel, we voeren verschrikkelijke oorlogen, we rommelen met nucleaire energie en verkloten het gigantisch zoals in Fuckoshima, onze oceanen veranderen in een soep van plastic en radioactiviteit en toch blijven we vertrouwen hebben in de mensen die dat allemaal veroorzaken, en als we ziek worden door hun toedoen leggen we ons lot in handen van de bewezen bedriegers van Big Pharma in de hoop dat het een genadig verloop zal krijgen. Big Pharma was, en is in handen van grote criminelen die niet uit zijn op jouw gezondheid maar op zoveel mogelijk ziekte en geld. Alles wat dat verhinderd wordt geridiculiseerd en uitgemaakt voor kwakzalverij. Alles voor de oppergod het GELD en MACHT

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

Je hebt helemaal gelijk, zo zijn wij mensen nu eenmaal. En dan bedoel ik ALLE mensen.

Aan de andere kant:
-Op welk plastic apparaat heeft u deze tekst ingetikt?
-Ik stap straks ook weer in mijn auto.
-Zonder een aantal technologieën was ik inmiddels overleden.(Geen grapje)

Wat is het alternatief?

– Terug naar oertijd? Toen sloegen we elkaar ook al de hersens in.

Ik zie het als volgt:

Binnen een aantal generaties zien we het licht, en komt alles goed. Maar dat ga u en ik niet meemaken. 🙁

exegese
exegese
Reactie op  Robbedoes
5 jaren geleden

@Robbedoes schreef: zo zijn wij mensen nu eenmaal. En dan bedoel ik ALLE mensen.

Grotere onzin heb ik zelden gehoord of gelezen. Alsof alle mensen oorlog willen, alsof alle mensen alleen de meest vervuilende en gevaarlijke energie en/of grondstoffen willen, alsof alle mensen het liefst niet werkende giftige “geneesmiddelen” willen. Totale bullsh*t
gewoon.

Noodgedwongen accepteren meeste mensen dat omdat hen de juiste informatie onthouden wordt, omdat ze bedolven worden onder smerige propaganda, leugens en bedrog. Mensen worden willens en wetens een crisis in gemanoeuvreerd, tegen elkaar opgezet, belogen en bedrogen middels een oppermachtige propagandamachine die onophoudelijk zijn vernietigende werk doet via tv, radio en internet. Mensen worden bedolven onder foute info en blijven verstoken van info over vrije energie welke mogelijkheid Nicola Tesla al heel lang geleden aantoonde, over duurzame plastics vervaardigd van hennepvezel zoals Henry Ford dat aantoonde met zijn auto vervaardigd van dat materiaal. Vele malen sterker dan metaal en volledig biologisch afbreekbaar. En nog maar te zwijgen over de helende werking van dat ooh zo waardevolle plantje wat door smerige propaganda totaal uit de markt werd geprezen.

Het is maar een klein miezerig clubje wat er bij gebaat is dat het gaat zoals het gaat, maar die zijn daardoor ook zo vies stinkend rijk, zo machtig, zo gehaaid dat ze alles en iedereen in de tang hebben

Als je welk mens dan ook, onafhankelijk van belangen in smerige zaken laat kiezen tussen het goede en het kwade, en je geeft eerlijke en oprechte informatie in plaats van smerige propaganda dan kiest iedereen voor het goede. Dat is hoe alle mensen eigenlijk zijn, een uitzondering daargelaten.

Moi
Moi
Reactie op  Theo
5 jaren geleden

Vaccinaties zijn zeker schadelijk voor de gezondheid maar ADHD en autisme hebben niks met vaccinaties te maken. Dat is een groot onzinverhaal en zeer zeker niet wetenschappelijk bewezen zoals hier verkondigd wordt. Autisme is aangeboren en het is niet eens een ziekte! Ik heb zelf autisme en ik ben niet ziek!! Autisme kun je daarom ook niet genezen! Ik denk gewoon een beetje anders dan de gemiddelde mens omdat mijn hersens iets anders van vorm zijn. Nou en? De wereld zou maar wat saai zijn als we allemaal hetzelfde zouden zijn!

Mave
Mave
Reactie op  Moi
5 jaren geleden

Hallo Moi, Heb jij geen vaccinaties gehad dan?

peter
peter
Reactie op  Mave
5 jaren geleden

Hij heeft ook sokken aan, waarschijnlijk, en hij heeft autisme…. Misschien ligt daar ook een correlatie? 99,8% van de mensen met autisme dragen sokken immers.

Hawks
Hawks
Reactie op  Theo
5 jaren geleden

‘kwik in vaccins’. En in een banaan zit potassium. Gelukkig bestaat er een verschil tussen atomisch en ionisch, anders zou je vrij dood gaan na het eten van een banaan…

exegese
exegese
Reactie op  Hawks
5 jaren geleden

Er is nog een ander belangrijk verschil : een banaan komt voort uit de natuur, uit moeder aarde, een “concept”wat zijn beproevingen al miljoenen jaren glansrijk doorstaan heeft (mits Monsanto en soortgenoten er af wil blijven). Een vaccin is in elkaar geknutseld in een laboratorium door geldwolven met maar één doel : zoveel mogelijk winst de gezondheid gerust ten spijt. Tegen de tijd dat hun bedrog aan het licht komt zijn zij doorgaans al lang gevlogen en weer opgevolgd door nieuwe geldwolven die hun handen wassen in onschuld en ons weer belagen met nieuw gif en nieuwe valse beloftes

huisheks
huisheks
5 jaren geleden

Ritalin en Concerta zijn dodelijk; het zou op de lijst van verboden middelen moeten staan !

Vrijheid
Vrijheid
Reactie op  huisheks
5 jaren geleden

Ik ben het helemaal met Huisheks eens, veel ouders zijn nog zo onbewust in hetgeen ze hun kinderen ook allemaal qua voeding voorschotelen. Ik ken een gezin met jonge kinderen, 6, 5 en 3 jaar oud. Het oudste kind, een meisje, doet het niet zo goed op school, althans ze is wel intelligent, maar is nogal druk en maakt ruzie met kinderen in haar klas. Ik zie dat het kind constant moe is, veel met haar duim in haar mond en als ik zie wat deze kinderen qua voeding binnenkrijgen. ‘s ochtends een bord volle melk met brinta of van die kellog’s honingraatjes, in ieder geval bomvol met suikers, de verkeerde dan wel te verstaan.
Omdat beide ouders het druk hebben met werken en de kinderen veel in de naschoolse opvang zitten, ja, ja de jongste van 3 jaar zit ook 3 volle dagen in de naschoolse opvang, zie ik dat er vaak kant en klare maaltijden worden gegeten, allemaal troep en vol met giftige e-nummers. Ook wordt er nog witte suiker geconsumeerd, dus kinderen krijgen altijd thee met volle melk en witte suiker. Daarnaast krijgen de kinderen ook frisdrank, makkelijke pakjes, chips, dus ik vind het geen wonder dat de oudste druk is en soms ontzettend moe is, ze zit veel met haar duim in de mond en heeft ook regelmatig een blaasontsteking. Dit jaar heeft het meiske al 3 keer een antibiota kuur gekregen en gebruikt ook nog andere medicijnen, gelukkig (nog) geen ritalin en zal hen dat ook dringend uit hun hoofd praten. De middelste is ook een druk manneke en de jongste maakt regelmatig ruzie met de oudste zus.
Het is een kwestie van èn ongezonde voeding èn de stress van de ouders die erg druk zijn met hun baan, te weinig tijd voor de kinderen hebben en omdat de ouders vaak te laat met de kinderen eten gaan ze vervolgens ook nog eens met een volle maag naar bed. Ik heb hier getracht iets aan te veranderen, de vader komt nu de dagen waarop moeder werkt wat vroeger thuis en haalt de kinderen dan uit de opvang, zodat de kinderen ook nog even de tijd hebben om thuis buiten te spelen.
Helaas wordt ook de tablet door de kinderen regelmatig gehanteerd en heb dit ook gezegd dat dit niet goed is voor hun kinderen vanwege de straling.
Ik probeer wat bewustzijn bij de ouders teweeg te brengen, maar goed, ik wil ook niet te bemoeizuchtig zijn, maar soms gaat het me wel aan het hart, als ik zie dat het ook anders kan, het zijn namelijk alle drie nieuwetijdskinderen, ik hoef maar in hun oogjes te kijken en dan voel ik en zie ik dat meteen.
Deze kinderen lopen helemaal stuk in het onderwijs, te grote klassen, te weinig beweging, er moet gepresteerd worden door middel van toetsen, of het meiske van 6 jaar wel “goed genoeg”is om door te gaan naar de volgende klas. Ouders hechten nogal veel waarde aan de prestaties van de oudste, maar het meiske is slim genoeg, maar ze is soms zo ontzettend moe en ze voelt zich eenzaam, ik kan het kind goed invoelen en dat raakt mij als moeder van twee volwassen kinderen.
Ik hoop dat de ouders wat meer bewustzijn krijgen op wat er speelt in het gezin, gelukkig ben ik nog een acceptabele wijze vrouw, waarvan ze soms ook nog wel eens dingen aannemen, maar toch..op de momenten als ik niet in het gezin ben, houden me deze zaken soms toch bezig, want het zijn geweldige mooie en lieve kinderen.
Daarnaast vraag ik me af waarom de oudste kinderen regelmatig in hun bed plassen, zou er dan nog meer aan de hand zijn, waarvan ik geen weet heb??

Sola
Sola
Reactie op  Vrijheid
5 jaren geleden

@ Vrijheid: helemaal mee eens. Ik zie het ook om me heen gebeuren. Ik heb zelf ook een nieuwetijdskind, die het op school maar matig doet volgens de cito-toets. Ze is echter intelligent genoeg om meer te kunnen maar ze loopt tegen het systeem aan. Ergens in groep 1 wilden ze beweren dat ze ADHD of iets anders had, alleen omdat ze druk (lees: energiek) was en graag buiten speelt. Onzin dus. Gewoon dit soort kinderen de ruimte geven om zichzelf uit te leven en zich te ontwikkelen, dat werkt het beste. En daarbij de voeding ook niet vergeten natuurlijk. Al krijgt dit van mij heus wel eens een snoepje; je kan niet alles verbieden.

trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Ghost
Ghost
5 jaren geleden

Gaan we weer! ADHD. Ik ben nu 34 en ik merkte al vrij vroeg in mijn leven dat er iets anders was aan mij in vergelijking met de andere. Een aantal jaren geleden heb ik mezelf laten testen en de uitkomst was ADD, dus zonder het hyperactieve. Aan de ene kant een hele verademing dat ik het nu eindelijk een naam kan geven. Aan de andere kant ben ik er nog niet blij mee. Sowieso slik ik geen medicatie omdat ik dit gewoon rommel vind en bovendien helpt het niet. Althans, niet bij mij. Maar er zijn ook andere manieren hoor zoals mindfulness. We zijn gelukkig niet geheel afhankelijk van de farmaceutische industrie!

Maar wat het ook is, veel kenmerken van ADD sluiten aan op mijn symptomen. Dus ik zeg, het bestaat.

Het zijn vaak rustige mensen die soms wat mysterieus en dromerig overkomen
Grote moeite met (langdurige) concentratie.
Veel moeite met lezen. Gedachten dwalen af.
Maken snel slordigheidsfouten
Een hoofd vol gedachten
Overgevoelig voor uitwendige prikkels
Snel afgeleid
Trekken zich regelmatig terug om opgedane ervaringen te verwerken
Door vertraagde informatieverwerking hebben zij moeite met snel en adequaat reageren op onverwachte gebeurtenissen.
Voelen zich in een groep vaak niet op hun plek doordat er te veel prikkels binnenkomen
Hebben een slecht korte termijn geheugen en zijn hierdoor vergeetachtig en chaotisch
Hebben slecht overzicht in tijd en moeite met prioriteiten stellen.
Hebben meer behoefte aan slaap. Liefst laat naar bed en ‘s morgens veel moeite met opstaan
Zijn heel precies en grondig zijn in denken en handelen, dit kan leiden tot breedsprakigheid en wat statisch of dwangmatig gedrag
Hebben moeite met het uiten van gevoelens
Zijn onzeker, mensen met ADD hebben zich vaak vanaf hun kinderjaren al anders gevoeld. Velen zijn vroeger gepest op school.

Ik voldoe aan 90% van de kenmerken, dus ik geloof dat er wel degelijk zoiets bestaat als ADD. Het is de afkorting voor attention deficit disorder. Simpel vertaald. Een gebrek aan concentratie/aandacht.

Ik heb het wel eens vergeleken met HSP, dus Hoog Sensitief Persoon. Maar dit is toch net weer even anders hoor. Ik ken iemand die zegt een HSP te zijn en er zijn duidelijke verschillen met ADD.

Dus sorry ninefornews, het bestaat. Dat is mijn mening.

riet
riet
Reactie op  Ghost
5 jaren geleden

ik heb ook last van mijn concentratie en heb een gedrags therapie gevolgd. maar met voeding en ginseng extra erbij gaat t wel beter…..maar t gekke is dat ik een aantal ouders sprak op school moeders wel te verstaan die allemaal klussen niet afmaken of tegelijk beginnen net wat ik ook deed. Dat betekend dat er structureel iets aan de hand is dat vrouwen t moeilijk maakt zich te concentreren op een ding. Ik vermoed dat dat aluminium is…….

Keesoe
Keesoe
Reactie op  Ghost
5 jaren geleden

Nee het bestaat niet. Iedereen is anders.
De 1 druk de ander rustig.
De 1 goed in rekenen de ander in taal.
De 1 kan zich goed op 1 ding concentreren maar niet op meerdere dingen tegelijk. de ander kan zich juist niet op 1 ding concentreren maar wel op meerdere. weer een ander kan beide goed weer een ander kan geen van beide.

Wat is normaal? wat is abnormaal? wat is druk of wat is rustig? iedereen is anders.. Alleen lijken veel mensen ongeveer het zelfde maar als je goed kijkt zie je dat iedereen net zoveel verschilt als dat u zich anders anders voelt dan uw medemens.

Ik kan ook een fictief sterrenbeeld verzinnen met vele kenmerken die u heeft maar wil nog niet zeggen dat u dat sterrenbeeld bent.

7 miljard mensen zijn alleen anders. De een wat drukker of emotioneler of slimmer dan de ander maar iedereen is anders..

Dat alleslaatste zinnetje is natuurlijk we uw goed recht. Meningen staan vrij. Dit is dan mijn mening.

Ghost
Ghost
Reactie op  Keesoe
5 jaren geleden

Helemaal mee eens Keesoe, iedereen is anders. Maar Autisme, Borderline en noem het allemaal maar op gaat toch een stap verder. Ja, iemand met Borderline is nog steeds een mens en iemand met ADD of ADHD is ook gewoon nog steeds een mens. Maar deze mensen delen precies de symptomen die te koppelen zijn aan AD(H)D en dan hebben we het niet over 3 a 5 symptomen. Nee, het is heel specifiek en er zijn denk wel 25 specifieke symptomen.

Maar inderdaad o.a. voeding en mindfulness kunnen mensen met AD(H)D al een heel eind op weg helpen. Dat Ritalin en Concerta in mijn ogen troep is, staat los van de discussie of AD(H)D bestaat ja of nee.

Ik blijf erbij, het bestaat. Net als bijv. Autisme en Borderline. Ik ben er van bewust hoor, ons brein is het minst begrepen orgaan, maar veel zaken lijken ook gewoon goed te kloppen. Er is ook veel wat we wel weten.

Ghost
Ghost
Reactie op  Ghost
5 jaren geleden

En tot slot. AD(H)D is in mijn optiek aangeboren. Opvoeding, familie, voeding, school, vrienden enz. enz. kunnen het erger maken en zijn dus absoluut van invloed. Maar het blijft aangeboren en het wordt niet gecreëerd. Ik ben goed opgevoed, ben nooit gepest en heb altijd al volop vrienden gehad. Toch heb ik altijd last gehad van de symptomen. Het is eigenlijk steeds erger geworden. Voor mij werd dit het ergst toen ik fulltime ging werken en op mezelf ging wonen. Als tiener met een wat zorglozer bestaan, was het minder erg. Wel erg, maar minder erg.

joke1
joke1
Reactie op  Ghost
5 jaren geleden

Gooi een paar gedrags kenmerken op ene hoopje en geeft het een naam en kassa.
Wedden dat vele mensen aan die kenmerken voldoen.

BV dit hieronder zijn kenmerken vaak van stille mensen.
En dit staat allemaal in jouw lijstje
Kom op zeg ben je dan anders omdat je ene stille bent? Meer info opvangt dan andere is een geweldige kararter trek, die vele zouden willen hebben.

Vroeger had je stillen en drukke kinderen en deed men niet moeilijk.
Ook ik ben een vreemde eend en ben er trots op dat ik mensen uit kan lezen als ik ze een tijdje bekijk.
Na en half jaar in een klas te hebben gezetten kende ik amper de namen van mijn klasgenoten maar wist verder alles van ze? ja en daar deed ik niet moeilijk over zo was ikke nu eenmaal en wist dat ikanders was ja en!

dit hieronder zie ik dus niet als een probleem maar dit zijn over het algeneem genomen kenmerken van stille mensen.
Vul die lijst aan met andere karater trekken en noem het een ziekte en kassa!

1 Het zijn vaak rustige mensen die soms wat mysterieus en dromerig overkomen
2 Trekken zich regelmatig terug om opgedane ervaringen te verwerken
3 Een hoofd vol gedachten
4 Voelen zich in een groep vaak niet op hun plek doordat er te veel prikkels binnenkomen
5 Overgevoelig voor uitwendige prikkels
6 Hebben moeite met het uiten van gevoelens

Faith
Faith
5 jaren geleden

De kinderen/pubers van nu zijn intuitiever en voelen wellicht aan dat deze op leugens en misleiding gebaseerde maatschappij zo ziek als een hond is, maar ze zijn wel verplicht om alles serieus te nemen.
Op school is het niet veel anders. Net als ik op jonge leeftijd moest accepteren dat een juf loog tegen mij. En omdat zij de juf was had zij gelijk. My ass moet ik gedacht hebben. Dan knapt er toch kennelijk iets en veeg je vervolgens je r**t met school en later de maatschappij af en tegenwoordig heb je dan ADHD, Asperger, PDD, PDDNOS of een andere klinkende afkorting waar medicijnen bij aan te pas schijnen te moeten komen..ik zei het al, een zieke maatschappij. Maar de veranderingen zullen niet lang meer op zich laten wachten. Moet je eens opletten hoe normaal die zgn. zieke kids dan ineens zijn.

trackback
Waarom Franse kinderen geen | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Sebastiaan
Sebastiaan
5 jaren geleden

Goed, laat ik dan alleen de laatste alinea even pakken (beter voor mijn aandachtsspanne): bullsh*t.

http://www.snopes.com/politics/quotes/adhd.asp
Eén kun je bediscussiëren of hij wel of niet de “vader” van ADHD was, of de “uitvinder” (maar dat terzijde), de quote die bedoeld wordt is gewoon verzonnen door precies het soort volk dat dit soort artikelen schrijft. Get-Your-Facts-Straight voordat je domme dingen gaat roepen en potentieel gevaarlijke situaties gaat creëren.

Dan de rest van het artikeltje: Dus Frankrijk heeft weinig gediagnosticeerde ADHD/ADD patiënten. Zegt dat iets over de kracht en pracht van de Franse geneeskunde, of juist de totale incompetentie van Franse geneeskunde? Ofwel: zijn ze er niet omdat ze worden genezen door een andere therapie, of worden ze gewoon niet opgemerkt, behandeld en zijn ze hun leven lang ongelukkig?

exegese
exegese
Reactie op  Sebastiaan
5 jaren geleden

@Sebastiaan schreef : de quote die bedoeld wordt is gewoon verzonnen door precies het soort volk dat dit soort artikelen schrijft.

Is dit een poging om een (negatieve) stempel te verzinnen voor mensen die het wagen om de gang van zaken kritisch tegen het licht te houden ?

Je schreef ook : Dus Frankrijk heeft weinig gediagnosticeerde ADHD/ADD patiënten. Zegt dat iets over de kracht en pracht van de Franse geneeskunde, of juist de totale incompetentie van Franse geneeskunde?

Aan wie stel je de vraag ? Voor mijn gevoel hebben zulke nietszeggende reacties alleen een opruiend karakter en voegen totaal niets toe aan welke discussie dan ook.

Sebastiaan
Sebastiaan
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

De discussie zou moeten zijn (naar mijn idee): wie is wel geloofwaardig en wie niet in een discussie als deze.

Ja, big pharma controleert de hele boel (no doubt), maar welke van de twee partijen heeft het meest aan het debunken van de leugen en welke van de twee partijen is niet de leugen.

We hebben aan de ene kant een hele partij mensen die “geloven” in ADD, ADHD en consorten. Aan de andere kant hebben we alu-hoedjes die er niet in (willen) geloven en dus dit soort vergelijkingen willen maken om te bewijzen dat zij “gelijk” hebben.

Nu kan dat twee dingen betekenen:
1. het is een leugen (en dus het artikel waar), we worden voorgelogen en gaan allemaal als makke schapen naar de slachtbank. De status quo blijft zo hij is en de big pharma van traditionele geneeskunde blijft een enorme inkomstenbron behouden.

2. het is waar (en dus dit artikel niet), maar door aanhang te krijgen voor deze kant gaan we weg van traditionele geneeskunde. Op dat moment gaan juist dit soort mensen een hele belachelijke lading geld verdienen. Ook zij hebben dus alle belang bij het geloofd worden, gezien het hen van een enorme bron van inkomsten gaat opleveren.

In beide gevallen is de beweegreden exact gelijk: er is veel geld te verdienen aan geneeskunde, links om of rechts om. Dat maakt beide kanten van het verhaal ongeloofwaardig, gezien beide partijen handelen of kunnen handelen uit financiële overwegingen, zonder ook maar ene sier te geven om de mensen die ze zouden moeten genezen of behandelen.

exegese
exegese
Reactie op  Sebastiaan
5 jaren geleden

Tsja, @Sebastiaan daar gaan we weer. Je vindt het kennelijk nodig om mensen die reden hebben zich niet klakkeloos achter de stellingen van de reguliere “geneeskunde” te scharen zeer denigrerend alu-hoedjes te noemen, direct gevolgd door de stelling dat de alternatieve geneeskunde wellicht de zakken zal gaan vullen.

nou wat dat betreft kan ik je uit de droom helpen. Alternatieve genezers leggen de nadruk op een gezonde voeding, een gezonde levensstijl voor lichaam en geest en gaan op zoek naar de echte oorzaak van een ziekte of aandoening. Dat op zich is vaak al voldoende en brengt in vergelijking zeer weinig in het laatje Ze maken vervolgens gebruik van natuurlijk middelen waar geen patent op rust en is daarom vele malen goedkoper dan het peperdure gif van Big Pharma. Daar komt bij dat men de oorzaak aanpakt, dat wil zeggen dat genezing in het verschiet ligt. Einde van de kosten, terwijl Big Pharma zich richt op symptomen bestrijden met gif, en dat liefst voor de rest van het leven.De kosten lopen dus oneindig door. Dus als het gaat om zakken vullen weet ik naar wie ik moet kijken en ook voor wie ik heel goed uit moet kijken.

Overigens de bakermat van het gespuis van Big Pharma ligt in Duitsland met name IG Farben, BASF, verdiep je eens in de geschiedenis van dat tuig, waar onze wijlen prins Bernhard voor spioneerde, onze staatsbandiet in optima forma. Verdiep je eens waar het vandaan komt en wat ze zoal uitgevreten hebben in WO 1 en 2 voordat je de äluhoedjes in eeb kwaad daglicht stelt tav de echte criminelen

Sebastiaan
Sebastiaan
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

En toch… kunnen de alternatieve geneesheren/dames geen gratis consult afgeven, maar mag je ook wapperen met je cheque-boekje.

Natuurlijk: zij maken ook kosten, doen studiereisjes, dus ik kan het ze niet kwalijk nemen kostendekkend te zijn. Hell, meer-en-deel van de antroposofie zit in Zeist, nou niet bepaald de goedkoopste plek om te wonen, zeker voor iemand die wil helpen puur uit goedheid van zijn/haar hart.

Dus stellen dat alternatieve geneeswijzen altijd werken uit die optiek, maar intussen onverzekerd wel betalen voor een consult is een tikje gek, nietwaar?

Het boekje kost geld, lid worden van een site kost geld, een consult kost geld, een meetinkje/presentatietje kost geld, het mineraaltje aan een ketting dat je “zo in balans brengt” kost geld…

exegese
exegese
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

@Sebastiaan schreef : En toch… kunnen de alternatieve geneesheren/dames geen gratis consult afgeven

Wederom een vreemde stelling van je. Alsof de reguliere artsenij ook maar iets voor niets zou doen. Ik kan het nog sterker vertellen onlangs bleek uit onderzoek dat ze de kluit bovendien gigantisch belazeren met frauduleuze claims die de gemeenschap middels de toch al bijna onbetaalbare ziektekostenpremies mag ophoesten, en dat voor iets waar je doorgaans nog zieker van wordt dan je al was.

Dat de alternatieve geneeskunde (wat eigenlijk de enige echte geneeskunde is) grotendeels buiten de verzekering valt is niet de schuld van de antropologen maar van de corrupte Big Pharma met hun marionetten in elke regering.

En dat één van de antropologische opleidingscentra toevallig in Zeist is gestationeerd is niet meer dan een zielige ongefundeerde aantijging. De antropologische praktijken zijn gewoon in het hele land te vinden en doordat ze tegen de stroom in zwemmen van de corrupte pharma-maffia en hun belangen schaden moeten we dat idd grotendeels uit eigen zak betalen. Het is in feite te schandelijk voor woorden dat we gezamenlijk via de verplichte ziektekostenverzekering tegen wil en dank de misdadige pharma-maffia moeten sponsoren voor iets wat aantoonbaar niet of zelden werkt en dat we voor echte genezing alsnog zelf de knip moeten trekken. Maar dat is hoe ze het in Den Haag allemaal bedacht hebben en zo lang mensen nog blijven stemmen op dat tuig, zo lang blijven wij met de brokken zitten en worden als maar zieker, zwakker en dommer

Sebastiaan
Sebastiaan
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

En jij leeft in de illusie dat diezelfde claims niet gemaakt gaan worden, zodra de “echte geneeskunde” (jouw benaming) de standaard wordt?

Van harte, maar naar mijn idee corrumpeert macht, altijd, overal. Dus zodra de niet bigpharma geneeskunde standaard wordt… gaan ook daar gewoon de declaraties de deur uit.

Neem als stom voorbeeld de antropologische geneeskunde: Zonnehuizen, compleet mismanagement, failliet gegaan. Nu opgedeeld in twee schijn-firma’s, die ook maar één ding en één ding alleen nastreven: geld.

Zodra een organisatie groot genoeg, normaal genoeg of rijk genoeg is slaat corruptie toe en komt zorg niet meer op de eerste plaats.

Dus nee, ik verdedig de mainstream geneeskunde niet, ik realiseer me alleen dat beide vormen alleen bestaan omdat eentje ondersteund wordt en de ander niet. Zodra de ander ondersteund wordt wordt de ene de underdog en draaien we de rollen gewoon om.

Het gaat mij trouwens niet om dat ene opleidingscentrum. Heel Zeist/De Bilt/Bilthoven zit vol met alternatieve geneeskunde. De enige reden dat ze er zitten is de Triodosbank en het gedachtegoed van de grondlegger van antropologie. Er ligt zelfs een begraafplaats op het terrein van het hoofdkantoor van Triodos (over sekte-gedrag gesproken).

exegese
exegese
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

Je schreef : Dus nee, ik verdedig de mainstream geneeskunde niet, ik realiseer me alleen dat beide vormen alleen bestaan omdat eentje ondersteund wordt en de ander niet.

Ze zouden idd in gelijkwaardigheid naast elkaar moeten kunnen bestaan en samenwerken. De reguliere geneeskunde kan zich zeer verdienstelijk maken bij ernstige verwondingen en trauma’s in de vorm van eerste hulp bij ongelukken, met chirurgie bij botbreuken en wat dies meer zij. Voor genezing op zich echter, is men het allermeest gebaat bij de alternatieve geneeswijzen die zich al duizenden jaren bewezen hebben.

Wat genezing betreft hebben ze in de loop van 1800 misschien begin 1900 de verkeerde afslag genomen door toedoen van de Rothschild’s.

De geschiedenis leerde ons het verhaal over Pasteur en de wetenschapsfraude.. ‘Microbenjacht vs. gezond milieu’

Pierre Antoine Béchamp (1816-1908) was een Franse arts, bioloog, chemicus, fysicus en apotheker, en daarnaast een tijdgenoot van Louis Pasteur (1822-1895) die chemicus, bioloog en een Rothschild beschermeling was. De meeste mensen, inclusief artsen, kennen de wetenschapspionier Béchamp niet, terwijl de naam van Pasteur in ieders brein gegrift staat. Pasteur bouwde zijn reputatie op met het plagiëren en misvormen van Béchamp’s gedegen en innovatieve (microscopisch) onderzoek.

Pasteur is de vader van de onrealistische microbentheorie en het monomorfisme (microben hebben één gestalte en iedere ziekte wordt veroorzaakt door een eigen microbe). Bovendien heeft hij de misleide vaccinatiefabel van Edward Jenner verder vooruit geholpen. Bitter weinig van Pasteur’s beweringen kon achteraf worden bevestigd door wetenschappers die zijn experimenten hebben getracht te herhalen. Maar zijn fantastische vertellingen zijn wèl de basis voor de huidige Westerse geneeskunde en de farmaceutische multinationals.

Pasteur zelf was zich zeer bewust van zijn wetenschapsfraude en hij probeerde die op zijn sterfbed recht te zetten met “Het gaat niet om de microbe, het gaat om het milieu”, waarmee hij een uitspraak leende van een andere van zijn tijdgenoten, de fysioloog Claude Bernard (1813-1878).

Het gevolg heden ten dage is, dat de Westerse patentgeneeskunde een industrie is die al vele jaren compleet wordt beheerst door farmaceutische multinationals. Zij ondersteunen universiteiten, financieren medisch onderzoek, bouwen faculteitsgebouwen, sponsoren leerstoelen, delen smeergelden en leuke reisjes uit, en hebben een leger aan getrainde vertegenwoordigers en lobbyisten voor het bewerken van artsen, politici en andere decision makers. Een overdreven opvatting? Nee, lees het boek ‘Bijwerkingen’ uit 2010 van farma insider John Virapen maar.

Daarnaast blijkt 60% van de artikelen en studies die in internationale medisch-wetenschappelijke tijdschriften wordt gepubliceerd, te zijn geschreven, gefinancierd, of anderszins beïnvloed door de farmaceutische industrie [Marcia Angell, 2005, Peter Gøttsche, 2013]. Verder is het niet ongewoon dat er heel wat van de studie-uitkomsten die voor de industrie onappetijtelijk zijn, simpelweg worden weggemasseerd [William Thompson, CDC, 2014]. Statistiek is een elastisch vak…

Het belang van de eigenaren [lees: internationale banken] en aandeelhouders van deze farmaceutische bedrijven is: zoveel mogelijk ziekten en zieken. Dit speelveld wordt dan ook met ijzeren vuist gecreëerd, beschermd en verdedigd. Met medewerking van ‘gerenommeerde wetenschappelijke’ instituten, overheden, politici, de media en zelfs van Hollywood!

Zoals je kunt zien heeft juist de reguliere geneeskunde het meest weg van een sekte met een verdorven hart die de wereld aan haar voeten heeft, ons aller gezondheid ten spijt.

Verder zien we dat hoe meer geld we stoppen in de gezondheidszorg hoe minder goed het gaat met onze gezondheid. Gaven we in 1953 nog 350 miljoen uit aan gezondheidszorg, in 1993 was dit al 22 miljard en in 2002 52 miljard. De gezondheid is binnenkort niet meer te betalen omdat door dit slechte beleid enorm veel geld over de balk wordt gegooid. De mens wordt als maar zieker. Sterker nog de westerse gezondheidszorg kan op zichzelf werken als een ziekteverwekker. Als artsen staken gaan er minder mensen dood. In 1973 vond er in Israël een artsenstaking plaats voor één maand, er stierven 50 % minder mensen in die maand. In de jaren tachtig was er in Colombia een staking in de hoofdstad, 30% minder doden. Toen de staking voorbij was keerden de hoge cijfers weer terug.

Statistisch worden er in de USA meer dan 2 miljoen mensen per jaar opgenomen in het ziekenhuis ten gevolge van bijwerkingen van op recept voorgeschreven medicijnen van deze 2 miljoen sterven er zo’n 200 000

Dat moet een mens toch te denken geven over het wel en wee van de farmaceutische industrie

x

Check Also

corona

Tv-boegbeeld: ‘Corona is nooit een pandemie geweest’

Corona is nooit een pandemie geweest, stelt ...

franse

Kijk: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie

Het aantal coronabesmettingen in Frankrijk neemt met ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

56
0
We lezen graag je reactie!x