Gezondheid

Adviescommissie: decriminaliseer softdrugs

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Politici moeten onder ogen zien dat niet al het drugsgebruik problematisch is. Daarnaast zouden ze het bezit van kleine hoeveelheden verboden middelen moeten decriminaliseren.

Dat staat te lezen in een rapport van een onafhankelijke adviescommissie, bestaande uit vooraanstaande wetenschappers, politieagenten en academici.

De UK Drug Policy Commission concludeerde na een uitgebreide studie dat het huidige beleid weinig invloed heeft op het drugsgebruik en het in sommige gevallen zelfs erger maakt.

Mensen die cannabis telen voor persoonlijk gebruik zouden slechts minimale sancties opgelegd mogen krijgen, zo stelden de onafhankelijke experts.

Zelden erkend

In het rapport benadrukten de onderzoekers dat drugs als heroïne en cocaïne wel illegaal zouden moeten blijven.

“Drugsgebruik veroorzaakt niet altijd problemen, maar dat wordt zelden erkend door beleidsmakers,” concludeerden ze. “De meeste gebruikers ervaren geen grote problemen en er is zelfs bewijs dat drugsgebruik in bepaalde omstandigheden juist voordelen met zich meebrengt.”

Afhankelijkheid

De UKDPC stelt een radicale herziening van het drugsbeleid voor zodat ‘we een leefomgeving kunnen creëren die gericht is op het terugdringen van de afhankelijkheid van drugs en het beschermen van de leefgemeenschap’.

Volgens de commissie investeert de Britse overheid opvallend weinig in onafhankelijke evaluaties van het drugsbeleid. Dit moet anders, zo oordeelt de commissie, zodat in de toekomst effectieve maatregelen kunnen worden geïntroduceerd.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mirjam
Mirjam
9 jaren geleden

Je zou het op recept moeten kunnen krijgen. Alleen als je echt iets ‘mankeert’. Ik observeer mensen vaak, en kom toch tot de conclusie dat zij om verkeerde redenen drugs tot zich nemen. Vluchtgedrag bijvoorbeeld. Dan onderdruk je het probleem. Dus alleen in ‘noodgevallen’, als je werkelijk iets mankeert. Helaas zal dit niet snel gebeuren, al wordt het in de psychiatrie en bij bepaalde ziektes wel voorgeschreven (als pijnstiller). Maar daar word je niet high van..

Johan
Johan
9 jaren geleden

[quote name=”Mirjam”]Ik observeer mensen vaak, en kom toch tot de conclusie dat zij om verkeerde redenen drugs tot zich nemen. Vluchtgedrag bijvoorbeeld. Dan onderdruk je het probleem. [/quote]

Daarom moet je het recreatief gebruiken, met andere woorden wanneer je er tijd voor hebt.

Dit geld ook voor alcohol en andere drugs.

Hoeveel mensen kunnen de dag niet starten zonder hun bakkie leut, als je het goed bekijkt is dat ook verkeerd gebruik.

mb
mb
9 jaren geleden

… goh , verrassend.

IIS
IIS
9 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x