Homepagina » Financieel » Advocaat dagvaardt volledige geldstelsel: “Het is niet rechtvaardig dat banken geld uit het niets scheppen”
Advocaat dagvaardt volledige geldstelsel: "Het is niet rechtvaardig dat banken geld uit het niets scheppen"

Advocaat dagvaardt volledige geldstelsel: “Het is niet rechtvaardig dat banken geld uit het niets scheppen”

Stichting Restschuld Eerlijk Delen dagvaardt het volledige geldstelsel. Laurens ten Hagen en de Rotterdamse advocaat Sven-Ake Hulleman vinden dat het niet langer rechtvaardig is dat banken geld uit het niets scheppen. Hulleman is een soort David die het opneemt tegen de Goliaths van de financiële wereld: de ‘banken-maffia’.

De crisis die onvermijdelijk was in een systeem van schuld en rente, is ontstaan doordat banken en overheid een geldsysteem in stand houden dat voor het overgrote deel neerkomt op eeuwige slavernij, aldus de stichting.

Geen wettelijke basis

Van iedere euro die je uitgeeft stroomt een deel naar een kleine groep mensen in onze samenleving. Zij worden rijker en rijker, terwijl de middenklasse eeuwig voor hen ploetert. Een dergelijk geldsysteem hoort volgens de stichting niet bij een democratische rechtsstaat. Wij hanteren het echter al veel te lang, en dat terwijl er geen wettelijke basis voor bestaat.

Er is al veel over geschreven, maar Stichting R.E.D. voegt de daad nu bij het woord. Zij dagvaardt ‘het systeem’. Hulleman en Ten Hagen gaan voorop en voeren de procedures. Iedere brief die zij schrijven kun je downloaden en ook zelf verzenden. Ze nodigen je uit om alle procedures bij te wonen.

Je kunt de stichting financieel steunen of inhoudelijk door kennis te nemen van de stukken en ze uit eigen naam te versturen. Om zo het geluid aan partijen als de overheid, banken en centrale banken heel helder af te geven. Eén goede brief kan indruk maken, maar al helemaal als deze duizenden keren wordt verzonden. De eerste brief, gericht aan de minister van Financiën, kun je hier downloaden. Tot slot kun je helpen door deze oproep zoveel mogelijk te verspreiden.

Illegale praktijk van digitale geldschepping

Mr. Hulleman is op zoek naar 1000 steunbetuigers om een dagvaarding te schrijven en in te dienen die niet genegeerd of weggeschoven kan worden. Hij wil gezamenlijk een einde maken aan de illegale praktijk van digitale geldschepping door commerciële private banken en voorkomen dat digitaal ‘geld’ de legale status krijgt die chartaal geld nu heeft. Digitaal ‘geld’ is niets meer dan een claim die banken geven op chartaal geld.

Hij wil dit doen omdat onze privacy, ons zelfbeschikkingsrecht en onze vrijheid op het spel staan. Als het digitale geld de wettelijke status heeft ingenomen van cash geld, dan is het met onze vrijheid gedaan, aldus Hulleman.

Meer informatie: Geldstelsel Hervormen en De Ommekeer

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • AtomNics schreef:

  het oplossing voor ons allemaal is heel simpel, geld verbannen verbranden nooit meer mag het de realiteit binnentreden. hoe we het dan gaan doen met zn allen simpel gewoon hoe we het nu ook doen. dat is de hele grap wij werken met zijn allen al voor mensen altijd al gedaan en zullen dat ook altijd doen daar zijn we nou eenmaal voor met zn allen op deze geweldige planeet voor elkaar zie hier de voorbeeld dat geld waardeloos is!

  • Roeland schreef:

   Zou jij naar je werk gaan als je ook kan relaxen in het park…
   Ik niet namelijk. Ik doe het puur voor de centen, echt niet voor mentaal genoegen of omdat ik vind dat het hoort.

   Ik doe super saai werk, maarja, het moet gedaan worden. Niet iedereen op deze planeet heeft werk waar hij zn hart en ziel in kan leggen… Dat is simpel weg ook niet mogelijk…

   Putjes moeten geschept worden, maar succes met iemand vinden die putje scheppen als zn roeping ervaart. Er zal vast een enkeling zijn, maar lang niet genoeg om alle putjes te scheppen.

   • Richard schreef:

    Wacht maar tot het gaat stinken.

   • Bennie Janssens schreef:

    Onaangenaam werk kun je automatiseren, aangenamer maken, of verdelen, zodat iedereen een stukje meehelpt. Het hoeven niet altijd dezelfde mensen te zijn die het vuile werk doen.

   • Phil schreef:

    Waarom zouden mensen alleen maar als beroep putjesschepper hebben? waarom zou je dat niet kunnen afwisselen met elkaar? En alleen maar voor de centen? Wat betekent geld dan voor jou? Wat is leven voor jou? Ik zou wel werken, want na 30 dagen gerelaxed te hebben in een park voel je je niet zo relaxed meer. Of je moet dat als roeping hebben in het leven: relaxen in een park.

  • Maurice schreef:

   geld is oorspronkelijk ontworpen als een slavernij systeem (een klijne club mensen die het monopoly hebben over het creeren van geld uit niks maakt iedereen die het verboden is slaaf). Geld is geen noodzaak om een ekonomie te runnen. Een meetsysteem voor waardering van goederen of diensten is natuurlijk wel nodig en de beste meeteenheid voor die waarde is ENERGIE. Energie is universeel rond de hele wereld en kan zeer goed dienen als een vervanging van geld.

 • Draco schreef:

  Het valt mij op dat jullie er weer een eigen draai aan geven.
  http://www.stopderestschuld.nl/

  Daar staat het verhaal iets anders dan jullie weer naar voren laten komen.

 • AtomNics schreef:

  fysiek geld of digitaal geld het blijft een middel om de werkelijke waarheid in het duister neer te zetten door middel van afleiding geld.

 • JansTerZeijle schreef:

  Held!

  Zeker steunen!

 • AtomNics schreef:

  hoe graag willen we dat het duister vat op je heeft, willen we nou eens voorgoed klaar zijn met die babylonishe sytemen. dan moeten mensen bessefen dat geld geen liefde koopt alles is daarmee gezegt simpel als dat

  • Draco schreef:

   Oh jawel hoor. Met geld kun je mensen kopen die alles voor je doen. Dit was vroeger al zo met ruilwaarde. Ook al is geld verdwenen dan blijf je een andere manier van betalen houden zoals goud.

   • AtomNics schreef:

    het is en het blijft vorm van criminaliteit, snappie ff anders denken je weet toch ook wel dat al die termen goud, geld maar gegeven is aangeleerd dus snappie laten wie die kansloze mentaliteit over geld nou zitten man heeft geen waarde niks het is poep in onze harten daar ligt de echte schatkisten weet je zelf ook wel

    • Richard schreef:

     Aborigines zijn bang om iets te lang te bezitten en daarom ruilen zij hun bezittingen snel voor andere dingen. Of zij geven ze weg.
     Dit omdat zij redeneren dat als je iets te lang bezit, het ding bezit van jou zal nemen, waardoor je er aan gehecht raakt en er geen afstand meer van kan doen.
     Er kruipt dan een kwade geest/demon in de mensen, die maakt dat zij steeds weer meer willen bezitten. En dan worden zij zoals de lagere wezens.

     • eNdEmiOn schreef:

      Tja of dat nu zo’n gezonde instelling is? Komt er op neer dat de angst om bezit te hebben onder Aboriginals regeert.

      Als iedereen nu eens in staat was tot dit en een aantal andere survival skills.
      http://www.snotr.com/video/15551/Building_a_primitive__hut_from_scratch

      Dan was er ook geen reden om je vast te klampen aan bezittingen. Ofwel mentaal voorbereid zijn op de mogelijkheid om op een dag zonder bezittingen te komen zitten lijkt me gezonder dan bezit te vermijden.

     • Richard schreef:

      @eNdEmiOn,
      Het kwijtraken van bezit is zwaar. Niets meer bezitten maakt alles een stuk lichter. Er is immers niets meer dat je afgenomen kan worden.
      Ik spreek uit ervaring.

    • Richard schreef:

     Als je iets bezit, neemt het op de duur bezit van jou. Het maakt dat je er geen afstand meer van wil doen en steeds meer wilt bezitten.
     Aborigines wisten dit al. Zij kennen geen bezit. En als zij al iets bezitten, doen zij daar snel afstand van omdat zij bang zijn dat het voorwerp bezit van hen zal nemen.

     • Richard schreef:

      @eNdEmiOn,
      Het kwijtraken van bezit is zwaar. Niets meer bezitten maakt alles een stuk lichter. Er is immers niets meer dat je afgenomen kan worden.
      Ik spreek uit ervaring.

 • John schreef:

  Hele goede actie.
  En ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief maar krijg geen bevestigingsmail.


  One small step to go! Check your email for the confirmation we just sent and click on the link to confirm your email address.

 • Kalki schreef:

  Deze banken vertegenwoordigen de anti-Christ.

 • speedmaster schreef:

  foute titel!
  niet het “volledige geldstelsel” wordt gedagvaard, maar de minister van financiën.
  een “stelsel” kan trouwens niet gedagvaard worden, net zomin als “de economie” of “de evolutietheorie” of “euthanasie”, ik noem maar wat; dat zijn geen fysieke of rechtspersonen.

 • huisheks schreef:

  In ieder geval komt het hele systeem weer onder de aandacht en laait er vanzelf wel weer een discussie op; hetgeen alleen maar goed is.
  Daaruit blijkt gewoon hoe ver de mens is in zijn (on) zelfzuchtig denken en handelen.
  Geeft ons inzicht in de evolutie van de hedendaagse mens.

 • Rob schreef:

  Augustus 2014, recente brief..

 • alles is voor-r-aad;... schreef:

  op 20 augustus 2014 is de brief “aansprakelijkheidsstelling” gestuurd. Met een termijn van 14 dagen.
  Om de schulden en de rentes te gaan aanpakken.
  we zijn nu op 25 juni 2015 en we krijgen straks enkel een nog wurgender belasting stelsel cq slang om ons heen.
  Is het gesteelde in de brief zeker verkeert ontvangen.
  Wel licht helpt een WOB verzoek er bij als er dan nooit geantwoord wordt krijg je nog een vergoeding voor je moete.

 • Richard schreef:

  Mooi! Dan verklaar ik mijzelf nu, schuldenvrij!
  Kan ik eindelijk die hele stapel onbetaalde rekeningen in de container kieperen.

 • Roel dijkstra schreef:

  Tja, zo heb ik nog steeds een brief liggen van de directie van de ING nadat ze een ton van me zoek hadden gemaakt: ‘ dat heeft u nu wel gezegd meneer dijkstra dat u een seintje wilde als u uit moest stappen maar het was wel erg naïef van u om dat telefoontje te verwachten’ . Hoezo zorgplicht. O nee, die werd later pas ingevoerd.

 • patia schreef:

  1980 wat is er in dit jaar gebeurd ?
  1981 werk kreeg ik handje Contantje !
  En daarna moest iedereen een bankrekening hebben anders geen geld !
  En dan is dit de uitkomst ! Wie zat al de jaren aan de knoppen ?

 • Maximiliaan Goldstein schreef:

  Advocaat dagvaardt SNS Bank voor de Rechtbank Oost-Brabant vanwege te veel betaalde hypotheekrente over geld uit het niets

  http://ommekeer-nederland.nl/events/banken-dagvaarden/

 • Jan Saal schreef:

  Ik zou er maar niet aan beginnen. Een rechtszaak voeren op sentiment ga je natuurlijk nooit winnen. Het geldscheppen is ingewikkelder dan het wordt voorgesteld. Om te beginnen zou het al heel mooi zijn wanneer je bij het denken over geld de verschillende kwaliteiten van geld er bij zou betrekken. Liquiditeit, koopgeld, leengeld en schenkgeld. Dan zou je het verschil tussen vermogen en geld ook direct opvallen, en het verschil tussen waarde en geld.
  Maar zover is het duidelijk nog niet.

 • Marc schreef:

  Iemand die actie voert tegen geld wil wat hebben? Geld! En maar liefst 50.000 Euro… Levert u het maar in… Tuurlijk! Overigens heb je daar ongeveer 5 weken een advocaat voor… is wel genoeg?

 • Catelijne Beijst schreef:

  hoe kan ik mn steun dan betuigen? is er een petitie of burger initiatief?

 • rmondo schreef:

  volgens mij kendt u de wet niet banken en zij die geld creëren staan boven de wet en zijn onantastbaar ze kunnen wettelijk niet vervolgd worden voor mistanden en misdaden de nl regering heeft dit zelfs nog het geratificeerd door middel van het EMS dus er is niets meer tegen tedoen https://www.youtube.com/watch?t=17&v=1GaH2MqXfxM

 • x

  Check Also

  klaas knot

  ‘Klaas Knot wil een munt redden die niet te redden is. En u betaalt!’

  Als de eurolanden niet verder integreren en ...

  minister

  Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

  Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...

  >