Archeologie

Verrassende vondst suggereert dat Romeinen Amerika ver voor Columbus ontdekten

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Christoffel Columbus kwam in 1492 aan in het gebied dat nu de Bahama’s omvat. Maar was hij de eerste niet-inheemse persoon die Amerika bereikte? Zo zouden onder meer de Vikingen, Polynesiërs en de Chinezen de beroemde ontdekkingsreiziger al voor zijn geweest.

Een groep onderzoekers verkondigt nu een controversiële theorie, namelijk dat de Romeinen 1000 jaar voor Columbus voet aan wal zetten in de Nieuwe Wereld. Hoofdonderzoeker Jovan Hutton Pulitzer zegt bewijs te hebben dat Romeinse schepen Noord-Amerika in de eerste eeuw of eerder hebben bezocht.

De onderzoekers zeggen een Romeins zwaard te hebben gevonden op Oak Island, voor de kust van Nova Scotia. Pulitzer heeft een paper geschreven over zijn ontdekkingen. Het is volgens hem 100 procent zeker dat het gaat om een Romeins zwaard.

Grottekeningen

“Het ceremoniële zwaard komt uit dat scheepswrak,” vertelde hij aan The Boston Standard. “Het is een indrukwekkend Romeins artefact.” Het zwaard is vergeleken met andere Romeinse zwaarden en blijkt qua samenstelling overeen te komen.

Pulitzer keek ook naar grottekeningen die zijn gemaakt door de inheemse Mi’kmaq. Sommige afbeeldingen tonen volgens hem Romeinse legionairs.

Uitheemse plant

In 1901 werden al een fluit van een Romeinse legionair en een Romeins schild gevonden op Oak Island. In 1933 stuitte men op een klein Romeins beeldhouwwerk in Mexico-Stad. Ook zijn in de buurt van Oak Island gouden munten uit Carthago ontdekt.

Pulitzer wijst daarnaast op de aanwezigheid van een uitheemse plant die ooit werd gebruikt door de Romeinen. Het team is van plan de onderzoeksresultaten begin volgend jaar te publiceren.

[The Boston Standard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Jeff
Jeff
7 jaren geleden

En wie waren er dan weer voor de Romeinen? De tijd van Columbus was gewoon een stukkie varen en aanspraak maken op zg. nieuw land ofwel legalisering van de rooftochten, zoals de VOC of vergelijkbare instituten. Ben eigenlijk wel erg nieuwsgierig geworden wie Europa “ontdekt” heeft. Weet je, de mensen die er leefden wisten al lang dat het bestond.
Voor wat betreft het zwaard…. wie weet heeft een toerist uit de oudheid het er wel heen gebracht. Groetjes

MS
MS
7 jaren geleden

Sword is fake and is sold for a couple of bucks on Ebay. Check facts before claiming it to be news!

jolo
jolo
7 jaren geleden

er worden wel meer zaken onder de pet gehouden
direkt klopt er van de evolutieleer ook niks?

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x