Mens en Dier

Al bijna 60.000 aanmeldingen voor aangifte tegen De Jonge: ‘Gaat dit de grootste aangifte worden in de geschiedenis?’

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het initiatief om aangifte te doen tegen zorgminister Hugo de Jonge heeft al meer dan 55.000 aanmeldingen opgehaald. Volgens de initiatiefnemers deed De Jonge eind november in de Eerste Kamer bedreigende uitspraken richting ongevaccineerden.

Hij zei toen ‘vrij goed, vrij precies per postcode, te weten waar ze wonen’. Eerder zei hij dat hij ‘van wijk tot wijk, van deur tot deur en van arm tot arm’ zal gaan. Deze laatste uitspraak is tevens in internationale context gemaakt door verschillende leiders, wat volgens velen aantoont dat hier sprake is van een centrale communicatieve aansturing.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De aangifte wordt ook gericht op belediging omdat De Jonge in de Eerste Kamer sprak over ‘wappies’. Dat is door veel mensen als beledigend en discriminerend ervaren.

17 december

“We zijn vanmorgen de 55.000 gepasseerd. Op naar 60.000!” schrijft initiatiefnemer Mordechaï Krispijn maandag op Facebook. “Gaat dit de grootste aangifte worden in de Nederlandse geschiedenis?”

Krispijn laat weten dat er hard wordt gewerkt om de duizenden e-mails, met tips en bewijsmateriaal, door te nemen. Diverse juristen kijken de aangifte na en geven aanvullende tips. Het doel is om vrijdag 17 december de aangifte online te plaatsen.

Te bizar

De bewijzen dat De Jonge ver buiten zijn boekje is gegaan, zowel binnen als buiten de Tweede Kamer, stromen binnen met video’s en artikelen, aldus Krispijn. “Het is te bizar dat deze man er nog steeds zit.”

“De mededeling dat Hugo de Jonge niet meer terug zal komen als minister van Volksgezondheid doet niet ter zake,” zegt Krispijn. “De aangifte wordt tegen hem persoonlijk ingediend.”

Aanmelden kan hier.

4.8 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kaar
Kaar
2 jaren geleden

Wat fijn om te horen!!

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

LS…

Het probleem met narcistische gestoorde psychopaten is dat ze denken een prijs gewonnen te hebben. Ook Hugootje houdt straks zijn trofee / aangifte omhoog en roept: Dat heb ik toch maar bereikt !

rop
rop
2 jaren geleden

Enkele miljoenen is nog beter, dan draait ie zeker de gevangenis in.

T.van den Dries.
T.van den Dries.
2 jaren geleden

Deze man moet voor een tribunaal en veroordeeld worden met een zeer lange gevangenisstraf.

Back to top button
112
0
We lezen graag je reactie!x