Binnenland

Meer dan 10 miljoen Nederlanders dreigen in armoede te vervallen: ‘Wat hier gebeurt is crimineel’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Met een uitgebreid maatregelenpakket, dat 28 miljard euro gaat kosten, denkt het kabinet de klimaatdoelen voor 2030 te gaan halen. Klimaatminister Jetten (D66) noemt het pakket ‘ambitieus’.

Het kabinet gaat de aanschaf van een tweedehands elektrische auto goedkoper maken door subsidies en daarnaast wordt extra geld uitgetrokken om woningen te verduurzamen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het kabinet wil de CO2-uitstoot in 2030 met 60 procent hebben verminderd ten opzichte van 1990.

Voedselbonnen

Er is forse kritiek op de klimaatplannen. “Terwijl Rob Jetten over subsidie voor de aanschaf van elektrische auto’s spreekt, deelt het Rode Kruis voedselbonnen uit omdat de burger geen geld heeft om eten te kopen,” schrijft advocaat Hester Bais.

Auteur en spreker Hans van Tellingen laat weten dat hij tegen klimaatgedram is. “28 miljard (and still counting) down the drain. Klimaatbeleid kán namelijk het klimaat niet significant beïnvloeden. Het gaat wél ten koste van de staatsfinanciën en de rekening komt bij de burger te liggen. Onze kinderen en kleinkinderen zullen het gelag dienen te betalen. Dus juist voor ons nageslacht: stop met het klimaatbeleid. Het helpt niet,” zegt hij.

Onhaalbaar en onbetaalbaar

De pijn van het klimaatpakket komt vooral te liggen bij het bedrijfsleven, maar ook bij de automobilist. Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink (JA21) noemt de plannen ‘onhaalbaar en onbetaalbaar’. “De belastingbetaler is de klos. Maakt Nederland armer.”

Ilona Lagas, lijsttrekker van BBB in de Eerste Kamer, voegt toe: “Pijn voor de economie dus! Lijkt mij niet de slimste keuze.”

Ons volk wordt belogen en bedrogen

“Die Rob Jetten doet letterlijk als laatste het licht uit. Geen enkel alternatief voor de elektriciteitsvoorziening,” zegt radio-dj Erik de Zwart, die wil dat het kabinet opstapt.

Financieel expert Ab Flipse waarschuwt voor dit ‘desastreuze’ klimaatplan. “Ons volk wordt belogen en bedrogen. Meer dan 10 miljoen Nederlanders dreigen in armoede te vervallen. Wat hier gebeurt is crimineel.”

4.8 255 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

190 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
11 maanden geleden

En dat allemaal door de klimaatleugens.

Juan
Juan
11 maanden geleden

Iedereen in de armoe, maar wel miljoenen voor Lex zijn feestje, miljarden voor Oekraine en idem dito voor gelukszoekers, en nog meer voor een zinloze energietransitie , makkelijk om andermans geld uit te geven!

Greet Resist
Greet Resist
11 maanden geleden

klimaatbeleid is de benaming voor de financiering van de digitale gevangenis maar dat zeggen die stiekemerts er niet bij, net als met die spuitjes is gezondheidsschade door straling van die zooi bijzaak

Charlotte
Charlotte
11 maanden geleden

Arm Nederland, zolang dat D66 daar zit gaan we ten gronde, das ook de bedoeling!🥺🙈🤬

Back to top button
190
0
We lezen graag je reactie!x