Financieel

Banktoezichthouders VS in verlegenheid gebracht (video)

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het leven van banktoezichthouders gaat veranderen nu Elizabeth Warren is toegetreden tot een Senaatscommissie die hun agentschappen overziet.

Tijdens haar eerste hoorzitting ondervroeg Warren belangrijke toezichthouders van de bekende lettersoep: FDIC, SEC, OCC, CFPB, CFTC, Fed en het Amerikaanse ministerie van Financiën.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Democratische senator uit Massachusetts had een duidelijke vraag voor ze: Wanneer heeft u voor het laatst een bank op Wall Street voor de rechter gesleept? De vraag bleek moeilijker dan gedacht.

Schikkingen

“We hoeven mensen niet voor de rechter te brengen,” verzekerde hoofd van het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) Thomas Curry. Hij voegde toe dat zijn agentschap wel een groot aantal schikkingen heeft getroffen.

Warren vroeg door. “Mijn vraag is wanneer u ze voor de rechter heeft gebracht,” antwoordde ze. Curry zei daarop dat zijn agentschap geen banken voor de rechter heeft gebracht.

Warren wendde zich vervolgens tot Elisse Walter, voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC). Haar agentschap kijkt in alle gevallen ook eerst of het goedkoper is om tot een schikking te komen.

“Dat doet iedereen,” zei Warren, oud-hoogleraar van Harvard. “Kunt u me vertellen wanneer u banken op Wall Street voor het laatst voor de rechter heeft gebracht?”

Too big to jail

“Ik moet daar later op terugkomen met specifieke informatie,” zei Walter terwijl het publiek begon te lachen. “Ik ben erg bezorgd dat ‘too big to fail’ inmiddels ‘too big to jail’ is geworden,” reageerde Warren. Ze doelde daarmee op het feit dat de banken wellicht zo groot zijn geworden dat ze niet kunnen worden berecht.

Internetactivist Aaron Swartz pleegde onlangs zelfmoord nadat hij werd opgejaagd door federale aanklagers die hem als afschrikwekkend voorbeeld wilden stellen. Warren had veel bewondering voor Swartz, die op haar had gestemd, en woonde nadat hij was overleden zijn herdenking in Washington bij.

De lobbyisten van Wall Street en afzwaaiend minister van Financiën Tim Geithner zijn volgens de Huffington Post deels verantwoordelijk voor de gênante vertoning gisteren.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
11 jaren geleden

Somebody please give this woman a medal!

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

Toen de banken in “gebakken lucht” gingen met door vele mensen bijeengebrachte pensioenfondsen en zo ging het zwaar mis. Mogelijk is het zo dat dat misgaan de bedoeling was net als zo ongeveer 120 jaar terug met die spoorwegaandelen in de VS. De verliezende hand voedt een winnende hand. In wezen is het gokken !

Linda
Linda
11 jaren geleden

Geweldig. Zij is de eerste die het heeft over de kleine man die voor kleine vergrijpen van zijn bed wordt gelicht. In korte tijd de paus en de banken. De rest komt er vast snel achteraan.

Voor wie de voorspellingen hierover door channelings wil lezen: http://www.galacticchannelings.com/nederlands

Salusa, Sheldan Nidle en anderen hebben het erover.

Fijne dag allemaal:)

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”Eden”]Somebody please give this woman a medal![/quote]
Ik wou ze postuum vereren, samen met de Souvereine mens.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x