Financieel

Mamma mia en holy ‘piep’

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese beurzen gingen gisteren –zoals voorspeld door de Timewave Calculator- keihard onderuit. Beleggers dumpten hun aandelen uit angst voor de weer in alle hevigheid oplaaiende Europese schuldencrisis.

Terwijl de financiële malaise in Europa opnieuw in alle hevigheid losbarst vluchten vele beleggers naar hun vertrouwde veilige haven: goud.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Want laten we wel wezen, goud heeft bij niemand schulden. Toeval of niet, de prijs schiet weer op het juiste moment vanaf zijn stijgende steunlijn omhoog.

Weinig goeds

Niet enkel in Spanje dondert en bliksemt het op de financiële markten, ook in buurland Italië trok gisteren een stevig ‘bui’ over. De Italiaanse MIB kelderde met vijf procent, waarmee het rendement voor 2012 volledig in rook is opgegaan. Uit ervaring kan worden gezegd dat dit weinig goeds voorspelt voor de komende dagen.

De belangrijkste reden voor de forse verliezen is de angst dat ook Spanje tientallen miljarden noodhulp van de landen uit de eurozone nodig zal hebben. Het gaat nu heel snel de verkeerde kant op met Spanje. Vorige week werd al gewaarschuwd dat de Spaanse spread een cruciaal niveau had overschreden, waardoor hedgefondsen opnieuw de jacht op Spanje hadden geopend.

Gierde omhoog

De daling van Spaans schuldpapier lijkt in een nieuwe stroomversnelling te raken. De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties gierde gisteren omhoog naar zes procent. De Spaanse rente stijgt omdat beleggers weinig vertrouwen hebben dat de overheid het begrotingstekort terug kan dringen en ze geloven dat de kans dat Spanje zijn schulden helemaal terug kan betalen kleiner is geworden.

De industriële productie in het land daalde in februari met maar liefst 5,1 procent. De markt slikt de problemen niet meer. Er is iets veranderd in de markt. De stijgende beurstrend van de afgelopen maanden heeft een stevige deuk opgelopen.

Volgens de timewave grafiek komt er voor het einde van dit jaar geen einde meer aan de neerwaartse lijn. Staat het nieuwe financiële systeem ondertussen klaar achter de schermen?

Bronnen: DFT.nl en Slimbeleggen.net (1) en (2)

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x