Natuur en Milieu

Het kaartenhuis stort in: waarom windmolens juist klimaatverandering veróórzaken in plaats van tegengaan

Help door deze info met vrienden op je social media te delen!

Ons land wordt volgeplempt met windmolens om ‘klimaatverandering’ tegen te gaan, maar volgens deskundigen veróórzaken ze dat juist.

Als je een heleboel windmolens op de zee of op het land plaatst, dan beïnvloeden ze de menging van de lucht en het water, zei Cyril Wentzel, voorzitter van De Groene Rekenkamer, voor de camera van Ongehoord Nederland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Grootschalige windparken die nu op de Noordzee gepland worden, gaan wel degelijk het regionale klimaat beïnvloeden, waarschuwde Wentzel.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Opwarmt

Hij wees erop dat er in 2023 een studie is verschenen waarin dit wordt aangetoond, dat er meer verdroging plaatsvindt en dat het daardoor opwarmt.

’s Nachts is er normaal gesproken heel weinig verticale menging van de lucht, maar windmolens veroorzaken dan verticale menging van de luchtlagen en dan krijg je verwarming van de normaal wat koudere lucht aan de grond, aldus Wentzel.

100 kilometer

Auteur van ‘Windhandel’ Bert Weteringe zei in de studio van het tv-programma Ongehoord Nieuws dat windmolens juist klimaatverandering veroorzaken in plaats van waar ze voor bedoeld zijn, namelijk het tegengaan van klimaatverandering.

“Als je dit grootschalig gaat doen op zee, mengen ze die luchtlagen met elkaar, en krijg je wolken en mistvorming,” zei Weteringe. “In het zog van zo’n park, de windschaduw noemt men dat, kan het wel 100 kilometer duren voordat de windsterkte weer terug is op het originele niveau. Dat geeft aan hoe groot het gebied is dat beïnvloed wordt door die grote windparken.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 164 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
RealDutchPatriot
RealDutchPatriot
12 dagen geleden

Jesse Klaver & Rob Jetten kijken jullie ook even mee.

Rop
Rop
12 dagen geleden

Elk ingreep die de mens doet,is juist het verkeerde

Saharah
Saharah
12 dagen geleden

Logisch

Piet
Piet
12 dagen geleden

De klimaatwaanzin van de groene kmer. Kijk maar wat er in Duitsland gebeurt, waar de deindustralisatie al volop loopt. Alles gepland. Minder werk, meer werkloosheid, minder inkomen, dure (hypotheek) lasten. En dan Schwabber met zijn: in 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig.
Een idee: Blackrock koopt je huis als je de hypotheek niet meer kunt betalen en dan kun je in hun huis blijven wonen, maar dan als
ls huurder. Tegen…. Een fors huurbedrag.
De WEF schoften in de westerse regeringen voeren de WEF ( en straks ook nog de WHO) opdrachten uit. Het volk interesseert hun geen ene reet.
De volksverraders in de 2e slaapkamer trouwens ook niet.

Back to top button
71
0
We lezen graag je reactie!x