Buitenland

“Amerika geeft duizenden strijders van terreurgroep IS vrije doorgang van Mosoel naar Syrië”

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kan je bijna niet zijn ontgaan dat vandaag de strijd om de Iraakse stad Mosoel is begonnen. Doel van de operatie is om de stad te heroveren op de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS).

Wat je waarschijnlijk niet hebt gehoord is dat de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië duizenden militanten van IS vrije doorgang hebben gegeven. De jihadisten worden ingezet in Syrië, waar ze tegen de Syrische regering zullen strijden, zo vertelde een diplomatieke bron aan het Russische persbureau RIA Novosti.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Meer dan 9000 militanten van IS worden overgebracht van Mosoel naar het oosten van Syrië in een poging Deir ez-Zor en Palmyra in te nemen,” zei de bron.

Tegenwicht

In september zei de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter dat Washington op verzoek van de lokale autoriteiten 600 extra troepen naar Irak zou sturen om Mosoel te bevrijden.

De bron suggereerde dat de vrijgeleide voor militanten van IS noodzakelijk is omdat ‘Washington tegenwicht moet zien te bieden aan de Russische successen in Syrië’.

“Afgezien van het puur politieke oogmerk, is het andere doel van deze operatie duidelijk het in diskrediet brengen van de successen van de Russische luchtmacht,” zei hij. “En natuurlijk is het een poging om de Syrische president Assad te ondermijnen.”

Toezien

De leiding van het Saoedische inlichtingenapparaat zal erop toezien dat de jihadisten van IS daadwerkelijk vrije doorgang krijgen vanuit Mosoel, aldus de diplomatieke bron.

Hij voegde toe dat de VS en zijn bondgenoten iets soortgelijks hebben gedaan tijdens de bevrijding van de Iraakse stad Fallujah.

Damascus heeft Washington er na een luchtaanval op Syrische overheidstroepen op 17 september van beschuldigd samen te werken met de terreurorganisatie. De Amerikaanse overheid zei dat de aanval, waarbij 83 soldaten om het leven kwamen, een ‘vergissing’ was.

[RIA]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hwth
hwth
7 jaren geleden

Nou ja , al die berichten wat is waar en wat niet , begint nu een verwarrend zooitje te worden . Ik dacht dat er 1 gezamenlijke vijand was IS namelijk maar nu is het een raar schaakspel aan het worden . De gewone mosulenaar is de klos en dat is het ergste . Het word tijd dat er een gigantische vredesbeweging op staat in zowel Rusland alswel Amerika die dit geweld nu eens radicaal afwijzen en niet meer pikken .

Foppe
Foppe
7 jaren geleden

De bron zegt dit, de bron zegt dat….. Maar geen bewijs, dus voor mij niks anders dan roddelpraat voor bij de koffie…

Sowieso vertrouw ik geen Russische bronnen, die zijn mij te gekleurd.

ferrimassi
ferrimassi
7 jaren geleden

Laten we hopen dat de russische luchtmacht ze onderschept en ook een “vergissing” maakt.

madelief2013
madelief2013
7 jaren geleden

het is mosul

en is de stad van de annunakki !daar zit de grootste poort waar ze van andere planeten binnen kunnen komen ..ook staat het in de openbaringen ..de eindstrijd tussen de tygris en de eufraat ..

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x