Homepagina » Natuur en Milieu » Warmt CO2 het klimaat echt wel op? Onderzoek naar ijskernen uit Groenland levert verrassende resultaten op
ijskernen

Warmt CO2 het klimaat echt wel op? Onderzoek naar ijskernen uit Groenland levert verrassende resultaten op

Uit ijskernen die op Groenland zijn verzameld, blijkt dat CO2 niet leidt tot hogere temperaturen op aarde.

Geoloog Gregory Wrightstone heeft op Facebook een grafiek geplaatst waarin de CO2-concentratie is afgezet tegen de temperatuur.

Klimaatwetenschappers hameren er vaak op dat een stijgende CO2-concentratie het klimaat opwarmt.

Onwelgevallig feit

Je zou derhalve verwachten dat de temperatuur recht evenredig stijgt met de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer.

In de afgelopen 8000 jaar is precies het tegenovergestelde gebeurd.

“Onwelgevallig feit: gegevens die zijn verzameld op basis van ijskernen laten zien dat de temperatuur sinds het holoceen optimum (6000 tot 9000 jaar geleden) aanzienlijk is gedaald terwijl de CO2-concentratie steeg,” schreef Wrightstone.

Agenda

“Dat past niet in de agenda van de alarmisten,” voegde hij toe.

Het lijkt er dus eerder op dat de temperatuur daalt als de CO2-concentratie stijgt.

Er komt natuurlijk nog veel meer bij kijken, maar het is in ieder geval een interessant gegeven.

Meer dan 35 jaar

In onderstaande grafiek is de temperatuur de rode lijn en CO2 de blauwe.

Gregory Wrightstone is een geoloog die al meer dan 35 jaar onderzoek doet naar de processen op aarde.

Hij is auteur van het boek ‘Inconvenient Facts: The Science That Al Gore Doesn’t Want You To Know’.

[NoTricksZone]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
joep
joep
1 jaar geleden

Niemand reageert op dit onderzoek !!!!.. Het draait allemaal om geld hoe plukken we die sukkels kaal ja .. Wat gaan zij over een paar maanden zeggen met het klimaat wand het klimaat is een paar maanden verschoven en het kan dan zijn dat wij een heftige winter krijgen hopelijk of misschien beter niet .. afwachten maar .!mooie kerstdagen en een fijn nieuw jaar Groeten .

Rob
Rob
Reactie op  joep
1 jaar geleden

@joep, er zijn door de jaren heen steeds berichten geweest die wijzen op een verandering in de stand van de aardas. In de jaren 80 of 90 werd op de radio al gezegd dat het zuidelijke klimaat naar het noorden aan het trekken was. Zo was er een aantal jaren geleden een bericht waarin werd geschreven dat bewoers van de poolcirkel meldden dat ze de zon op een andere plek zagen opkomen en ondergaan, wat volgens hen ook op een verandering van de stand van de aardas duidde. In andere berichten werd ook gewoon gezegd dat de stand van de aardas is veranderd. Wie een beetje op de lucht heeft gelet kan zien dat de zon anders over komt. Ik zag de zon voorheen bij mij in de zomer altijd in een boog om het gebouw trekken. Het viel mij op dat de zon dit jaar aan de voorkant van het gebouw verder weg op kwam en verder weg aan de achterkant weer onder ging. Daarbij kwam hij dichter langs het gebouw. Voor het oog lijkt het dan alsof de cirkel groter wordt. Volgens de berichten zal de aardas uiteindelijk weer helemaal recht komen te staan. Dan zul je de zon dus recht over zien komen. Als dan de stand verandert dan is het niet zo gek dat het klimaat verandert. Volgens sommige berichten zou het dan uiteindelijk een stabiel klimaat worden die het hele jaar hetzelfde is. De seizoenen hebben we omdat de stand van de aardas dus gekanteld is. Het verdwijnen van die seizoen zou dan niet vreemd zijn maar een herstel. De stand schijnt ooit recht te zijn geweest maar door externe invloeden is de as onder een hoek komen te staan. Dan kun je niet anders concluderen dan dat die hele klimaat hysterie alleen maar tot doel heeft om ons van ons geld te beroven want dat hebben ze voor hun eigen agenda nodig.

joep
joep
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Klopt Rob ik heb het ook al x aantal jaren gemerkt dat de zon anders op komt als normaal en ik ben ook al jaren in de lucht het kijken het is ook wat je zegt . en ik loop ook al jaren mee van begin de 50 dus ik zie het wel . groetjes van mij Rob ..

KarelV
KarelV
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Lijkt me een voorspellende droom, met die zonnestand, Rob.
Als de aarde een motor is, aangedreven door de zonnewind, wil de rotor, de aarde, zich uitlijnen op de stand van de as/de pool. Als de magnetische polen ook nog eens rond gaan rennen, geeft dat extra onbalans.Twordt een zooitje.

Misschien smaakt het geld beter als wij het vrijwillig geven?

Rob
Rob
Reactie op  KarelV
1 jaar geleden

@KarelV, het schijnt inderdaad rommelig te worden maar dat gaat altijd zo als er iets moet veranderen. Het oude moet eerst overhoop gegooid worden zodat er later weer een nieuwe balans in kan ontstaan. Als de stand van de aardas verandert dan wordt het klimaat natuurlijk ook flink door elkaar gehutseld. Als de stand van de aardas weer recht is dan zal het klimaat uiteindelijk ook weer tot rust komen. Elke verandering gaat gepaard met onrust, dat geldt ook voor de mens zelf. Wat het klimaat betreft, het is geen voorspellende droom. Er wordt al jaren over gepraat en geschreven en als ik een beetje de zon hebt gezien in de loop der tijd dan kun je nu zelf zien dat de baan die de zon voor het oog maakt veranderd is. Dan is het werkelijk gaande.

Wil
Wil
1 jaar geleden

Geld doed lelijke dingen met mensen

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
1 jaar geleden

alleen zuurstof o2 warmt iets op wanneer jij de open haard aan blaast doe je dat met +- 17% zuurstot en 0.02% co2 en 78% stikstof daarom moet je zo hart blazen maar o2 wakkert het bvuurtje aan waar door het lekker warm wordt haal co2 weg en het blijft branden haal stikstof weg en het blijft branden dus is het niet dat o2 alles laat op warmen dan

piet
piet
1 jaar geleden

Zeespiegelstijging/daling lijkt me nu echt de graadmeter voor opwarming dan wel afkoeling.

Extreme weersomstandigheden zijn meer ‘aanwijzingen’ van waar het naar toe gaat.

joop
joop
Reactie op  piet
1 jaar geleden

Je kunt de grafiek ook anders bekijken.
De gemiddelde temperatuur daalt omdat er onnoemelijk veel ijsoppervlak is verdwenen de afgelopen 6000 jaar.
Het co2 gehalte in de lucht stijgt, omdat die co2 die opgeslagen zat in dat ijs, vrij is gekomen door die smelting.

Dat er een ommekeer van de prognose van wat de grafiek laat zien komt, denk k niet. Dit omdat het een 6000jaars meting betreft.

Waren er maar meetgegevens over europa, rusland, midden oosten, china, australie, afrika en amerika over de afgelopen 6000 jaar.

x

Check Also

geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het ...

duitse

Duitse politicus pleit voor strenge klimaatlockdowns: ‘Er komt nooit een vaccin tegen CO2’

De mensheid moet – net als gedurende ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x