Buitenland

Amerikaanse drones bestoken hoofdkwartier van Iraakse troepen die tégen Islamitische Staat strijden

Help door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De door Amerika geleide coalitie tegen Islamitische Staat heeft het hoofdkwartier aangevallen van Jund al-Imam, een bataljon dat samen met het Iraakse leger strijdt tegen de terreurgroep. Dat heeft een legerfunctionaris laten weten.

Hij bevestigde dat bij de drone-aanval in Tikrit negen mensen om het leven zijn gekomen en 14 anderen zijn verwond. De functionaris zei dat de luchtaanval niet te rechtvaardigen is omdat er geen terroristen meer in het gebied waren. Er waren alleen nog maar Iraakse troepen gestationeerd.

Amerikaanse bemoeienis

Een commandant van de sjiitische militie al-Hashd al-Shaabi zei afgelopen december dat de Verenigde Staten van plan waren om IS-leiders te evacueren uit de strategisch belangrijke stad Ramadi.

“De vertraging bij de operaties om Ramadi en Falluja in de provincie Anbar te bevrijden is het gevolg van Amerikaanse bemoeienis,” zei commandant Haidar al-Hosseini al-Ardavi.

“Het lijkt erop dat de VS van plan is om beruchte leiders van de terreurgroep in het geheim (met helikopters) van Ramadi naar onbekende plekken te evacueren,” zei hij.

‘Per ongeluk’

Hij deed zijn uitspraken op het moment dat Iraakse veiligheidstroepen Ramadi heroverden op de militanten van IS. Honderden terroristen waren in het nauw gedreven.

Vorige maand kwamen er ook al Iraakse militairen om het leven bij een Amerikaanse luchtaanval. Tijdens een aanval van de Amerikaanse luchtmacht bij de stad Falluja kwam een aantal militairen van het Iraakse leger om. Amerikaanse functionarissen zeiden dat het voor zover bekend ‘de eerste keer was dat per ongeluk bondgenoten waren bestookt’.

[FARS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

ISUS strikes again!

helder
helder
7 jaren geleden

het is me het wereldje wel zeg !!

Martien
Martien
7 jaren geleden

Allemaal Shia achterklap.

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
7 jaren geleden

VVD Oorlogspropaganda onze militairen voor vrijheid en veiligheid.

http://www.vvd.nl/nieuws/515/infographic-hier-strijden-onze-militairen-voor-vrijheid-en-veiligheid#lezen

Voor iedere bom komen 1000 moslims deze kant op.

WTF doen ze daar in verweggistan, de terroristen zitten in Den Haag hoor. Die militairen zitten helemaal verkeerd, wie stuurt ze even de goede kant op.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x