Buitenland

Amerikaanse drones getroffen door computervirus

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De onbemande gevechtsvliegtuigjes die de Amerikaanse luchtmacht gebruikt voor aanvallen in onder meer Afghanistan en Pakistan, zijn besmet met een computervirus. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Wired.

De vliegtuigjes worden bestuurd vanuit de Creech Air Force Base in Nevada. Volgens Wired legt het virus alle handelingen van de bestuurders van de zogenoemde drones vast.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het zou het Pentagon maar niet lukken om het virus te verwijderen. Er zijn nog geen incidenten gemeld en vooralsnog lijkt er geen geheime informatie te zijn prijsgegeven. De infectie onderstreept de veiligheidsrisico’s van het belangrijkste wapensysteem van de VS.

“We blijven het virus verwijderen, maar het komt steeds terug,” aldus een bron die bekend is met de infectie en Wired op de hoogte stelde. “We denken dat het goedaardig is. We weten het gewoon niet.”

Een goedaardig virus? Gaat het om een false flag operatie om een conflict uit te lokken of worden de drones van buitenaf geneutraliseerd zodat er geen bombardementen meer kunnen worden uitgevoerd?

Bron: Whatreallyhappened.com

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x