BinnenlandCorona

Politici spreken afschuw uit over coronatoegangsbewijs: ‘Ongewenste vaccinatiedrang’

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet denkt aan de invoering van een coronatoegangsbewijs voor bezoekers van horeca, theaters en bioscopen. Minister De Jonge wil er op die manier voor zorgen dat meer mensen zich laten vaccineren.

Er zijn volgens hem zo’n twee miljoen Nederlanders die zich niet hebben laten vaccineren en ‘dat zijn er te veel’. Hij zegt dat ‘er door die groep nog steeds behoorlijke beperkingen nodig zijn om te voorkomen dat ziekenhuizen weer overbelast worden’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Jonge zegt dat het kabinet niet voor een vaccinatieplicht is, ‘maar we moeten wel een indringend gesprek voeren over vaccinatie’.

Hou op met die vaccinatiedwang

Veel politici reageren vol afschuw op de plannen van De Jonge. “Schoffering van de Tweede Kamer,” stelt Kamerlid Farid Azarkan (Denk). “Hou op met die vaccinatiedwang.”

SGP-voorman Kees van der Staaij zegt:


“Er liggen zo’n 200 mensen met corona op de IC. Ik hoop dat ze allemaal herstellen, maar 200 is geen enkele reden om welke vrijheidsbeperkende maatregel dan ook nog in stand te houden. Dus geef Nederland zijn vrijheid terug! NU!” zegt PVV-leider Geert Wilders tegen De Jonge.

Niet acceptabel

“Nederland is coronamoe en duidelijk klaar met het beleid van De Jonge en co. Voor een tweedeling in de maatschappij is in dit land wat Belang van Nederland betreft geen plaats. Schaf alle absurde coronamaatregelen vandaag nog af!” aldus de partij van Wybren van Haga.

Forum voor Democratie stelt: “Niet acceptabel. De QR-maatschappij is een maatschappij van uitsluiting, medische discriminatie en wantrouwen. Dat is on-Nederlands.”

Kille leugenaars

De partij retweette een draadje van bioloog Richard Steenvoorden, die schrijft: “Dankzij deze indirecte vaccinatiedwang zal ik als pro-vaccinatiepersoon te nooit en te nimmer meer een vaccinatie tegen SARS-CoV-2 laten zetten. Dit gaat alle perken te buiten. Ik zal altijd achter de vrije keuze blijven staan, dus GEEN vaccinatie voor mij. Solidair met de rest.”

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas maakt er weinig woorden aan vuil: “Kille leugenaars.”

4.9 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

280 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jack
Jack
2 jaren geleden

Hadden we maar meer ” wakkere ” politici zoals v.d. Plas! Dat zijn mensen met gezond verstand, en daar heeft onze regering een zeer groot tekort aan!

Truus
Truus
2 jaren geleden

Zo. Voor de vorm even laten horen er tegen te zijn. Eens kijken hoe dat na 20 september is…

Marcow
Marcow
2 jaren geleden

Politici blablabla.
Mijn vertrouwen is geheel weg bij dat totale zooi in DH.

Ik wacht af.
Binnenkort de pleuris en kan niet wachten.

Researcher
Researcher
2 jaren geleden

Vaccine passport is fascism.

Back to top button
280
0
We lezen graag je reactie!x