Propaganda

VIDEO: “We zijn het slachtoffer van een lawine aan propaganda die klakkeloos wordt overgeschreven”

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten hebben zich na de Koude Oorlog overgegeven aan de neoconservatieven, die het overal ter wereld voor het zeggen willen hebben. Dat zegt voormalig NRC-journalist en hoogleraar Karel van Wolferen.

Deze zogeheten neocons – denk aan Donald Rumsfeld en Paul Wolfowitz – kunnen verantwoordelijk worden gehouden voor het Amerikaanse beleid van regimeveranderingen. Als ergens in de wereld beleid wordt gevoerd dat hen niet bevalt, moet er ingegrepen worden, zo is de gedachte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Van Wolferen werkte 16 jaar als correspondent voor het Verre Oosten. Hij zegt dat de journalistiek onherkenbaar is veranderd. “De Nederlandse lezer van kranten wordt niet ingelicht over geopolitiek,” zegt hij. Dat heeft volgens hem te maken met het atlanticisme, oftewel klakkeloos achter Amerika aanlopen.

‘Rockefeller is belangrijk’

‘Zonder Amerika gaat het niet’ is een aanname die wordt gedeeld op het hoogste niveau, door de Nederlandse politiek en de Nederlandse krantenredacties, aldus de hoogleraar.

“We zijn het slachtoffer van een lawine aan propaganda die klakkeloos wordt overgeschreven,” zegt hij. “Sommige journalisten weten dat, maar die zeggen er niets over omdat ze zich zorgen moeten maken over hun carrière en toekomst.”

Begin jaren negentig was Van Wolferen aanwezig op de Bilderbergconferentie. “David Rockefeller is belangrijk,” zegt hij over de veel geziene gast op de conferentie. Hij wijst erop dat de Council on Foreign Relations (CFR), een andere ‘praatgroep’, veel minder bekend is.

Zo doorzichtig als wat

De CFR begon zich in de Koude Oorlog steeds meer bezig te houden met de wereld en is volgens Van Wolferen pas de laatste jaren steeds strenger gaan bepalen wat je kan denken. “De mensen in de CFR scheppen een werkelijkheid in de achterhoofden van de mensen,” zegt hij.

De oud-journalist erkent dat we te maken hebben met onzichtbare machten. “We weten allemaal wat de CIA na de Tweede Wereldoorlog heeft gedaan,” zegt hij. “Sinds het einde van de Koude Oorlog is dat allemaal verergerd, maar daar kun je in de Nederlandse media geen blik op werpen.”

Van Wolferen stelt daarnaast dat het officiële verhaal over 9/11 zo doorzichtig is als wat. “Je hoeft je er maar even mee bezig te houden,” zegt hij. “Het is gewoonweg fysiek onmogelijk wat er in het officiële rapport staat. Het rapport bevat ook nog veel andere gaten.”

Doodsbang

Waarom blijft het taboe dan toch bestaan? “Als we overeenkomen dat het verhaal niet klopt moeten we op zoek naar de daders,” zegt de professor. “En sommige neocons zijn doodsbang dat dat gaat gebeuren.”

Bovendien is samenzweringsdenker een soort scheldwoord geworden. In het verleden waren samenzweringen feiten van het leven, maar toen kwam de moord op JFK en ontstond de beladen term complotdenkers.

“Maar je mag wel de samenzweringstheorieën van de overheid gebruiken,” lacht Van Wolferen. Als de waarheid over 9/11 ooit naar buiten komt verwacht hij een staatsgreep.

Het officiële verhaal over MH17 klopt volgens hem ook van geen kant. “In Nederland wordt gezegd dat Poetin het heeft gedaan, maar dat berust op volslagen speculatie,” besluit hij. “Het enige wat ik wil weten is: wat doen die kogelgaten in die romp en pilotenstoel.”

[Cafe Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
reality check
reality check
7 jaren geleden

VERFRISSEND!
Deze man heeft een GROOT platform nodig.
Hij moet overal gehoord worden…..samen met Willem M.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

De media (reguliere) is allemaal ‘mindcontrol’.

Albert
Albert
7 jaren geleden

Ik hoop dat de MSM op tijd de moed heeft het ware gezicht van onze Amerikaanse vrienden in de spotlights te zetten. WW3 staat voor de deur, de enige manier waarop de VS zichzelf kan redden uit de gang naar de afgrond.
Die oorlog gaat zich op Europees grondgebied afspelen, zoals alle Amerikaanse oorlogen buiten Amerikaanse grenzen worden uitgevochten. Rusland ontwikkelt momenteel een hypersone raket, de Zircon, die niet te onderscheppen is met de huidige onderscheppingssystemen. In 2018 moet die operationeel zijn.
https://www.rt.com/news/340397-russian-army-goes-hypersonic/
Blijft de NAVO/VS hierop wachten?
Gelukkig houdt Poetin zijn hoofd vooralsnog koel, ondanks alle agressie en provocaties aan de Russische grenzen.

BerendW
BerendW
7 jaren geleden

Kijk alleen al hoe de Britse kranten werden overgenomen over Engelse “fans” en Russische “Kremlin Hooligans”

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x