Buitenland

“Amerikaanse ‘oorlog tegen terrorisme’ verantwoordelijk voor huidige golf van geweld in de wereld”

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De onbezonnen ‘oorlog tegen terrorisme’, die na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 werd gelanceerd door Washington, is verantwoordelijk voor de wereldwijde golf van terreur. Dat heeft de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken geschreven in een brief aan de krant Corriere della Sera.

“Na 15 jaar betalen we nog steeds de prijs voor de gevolgen van een oorlog die, zo werd gezegd, snel een einde zou maken aan de terreurdreiging,” schreef Paolo Gentiloni. Hij reageerde op een opiniestuk op de voorpagina van de invloedrijke krant waarin werd gesteld dat Rome een fout heeft gemaakt door niet in te gaan op het verzoek van Frankrijk om mee te doen aan de door Amerika geleide coalitie tegen terreurgroep IS.

Beperkte rol

Sinds september 2014 voeren de Verenigde Staten en sommige van zijn bondgenoten luchtaanvallen uit in Syrië zonder goedkeuring van de regering in Damascus en zonder VN-mandaat.

Gentiloni verdedigde het besluit van Italië om niet actief mee te doen aan de campagne tegen Islamitische Staat in Irak en Syrië. Hij zei dat het verslaan van terrorisme meer dan een generatie zal duren en dat er slechts een beperkte rol is weggelegd voor militaire actie. Volgens Gentiloni moet vooral de nadruk worden gelegd op niet-militaire maatregelen om de extremistische groepen te verzwakken.

Onbeheerste reacties

De minister zei dat militaire actie moet worden gecombineerd met diplomatie, het delen van inlichtingen, samenwerking met landen die dreigen te worden gedestabiliseerd en maatregelen op cultureel gebied.

Vorige maand waarschuwde de Italiaanse minister-president Matteo Renzi nog dat het Westen nergens zal komen met onbeheerste reacties op gruwelijkheden zoals de aanslagen in Parijs.

“Ik heb geen tijd voor sociologische interpretaties, maar ik heb nog minder tijd voor mensen die nog steeds zeggen dat de uitdaging die voor ons ligt het hoofd kan worden geboden middels een paar briljante militaire acties,” schreef Gentiloni.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ZED
ZED
6 jaren geleden

Op een dag leven we toch in de wereldorde lol.

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
6 jaren geleden

Huidige golf van geweld?? Die coca cola boys laten sinds mensheugenis niets anders dan verwoesting achter. Panama, Cuba ….. ruim 70 landen binnegevallen sinds 1776. In nagenoeg elk land op deze wereld wel militaire basis en heel veel bommen.

Je moet en zal Coca Cola drinken.
Always Coca Cola.

Richard
Richard
6 jaren geleden

De volgende malloot die loopt te blèren.
Roeren in de stront en ruiken hoe het stinkt.

Elise49
Elise49
6 jaren geleden

Alles is terug te herleiden naar de agenda/kolbrin bijbel. In die tijd zullen we niet meer weten wie slaaf of meester is. Wie is wie en wie staat voor wat?(is al aardig aan het gebeuren) Lucht kleurt roze/rood.(komt ook al vaak voor) De zeven zegels komen al aardig voorbij.(misschien wel eens fijn om op deze site de zeven zegels/bazuinen/schalen te vermelden)Hoe en waarom? Het magnetische veld is aan het veranderen.
Volgens kenners vallen de winter en zomerwende van de keerkringen(kreeft/steenbok) niet meer in kreeft en steenbok. Sinds 1990 valt kreeft in stier en steenbok in boogschutter.
Bij een winter zonnewende op 22 dec moet de zon loodrecht(zenith) op de kreeftkeerkring staan. Die is dus verandert naar stier. Zitten we al in een beginnende poolshift?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x