Homepagina » Buitenland » VIDEO: We zijn in slaap gesust omdat onze media slaafs de New York Times volgen
VIDEO: "We zijn in slaap gesust omdat onze media slaafs de New York Times volgen"

VIDEO: We zijn in slaap gesust omdat onze media slaafs de New York Times volgen

Toen Obama president werd van Amerika, werd het beleid van Bush voortgezet. In sommige opzichten was het zelfs nog erger, aangezien de neoconservatieven meer invloed kregen dan ze al hadden.

Dat stelt oud-correspondent van NRC Handelsblad en professor Karel van Wolferen in gesprek met Hajo Smit.

Met de benoeming van Rahm Emanuel als stafchef van het Witte Huis kon Obama heel weinig doen met zijn beloftes aan het Amerikaanse volk, zegt hij.

Probleem

Kan Trump verandering brengen? Dat is volgens Van Wolferen de vraag. Hij geeft aan dat de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken eerst schoongeveegd moet worden.

“En dat is een schoonmaakklus van je welste.”

Smit merkt op dat iedereen die Trump overweegt als minister, in de media gelijk wordt bestempeld als racist of antisemiet.

Een groot deel van de Amerikaanse media is anti-Trump. En het probleem is volgens Van Wolferen dat de Nederlandse pers het nieuws uit Amerika gewoon overschrijft, vooral uit de New York Times.

Voorspelbaar

“Het is heel erg voorspelbaar,” zegt hij. “In Amerika zijn de media tot een eenvormige stem verworden, met heel weinig uitzonderingen.”

De politieke correctheid en zware zelfcensuur zorgen ervoor dat je het over heel veel dingen niet mag hebben, aldus Van Wolferen. Niet op tv, niet op universiteiten, enzovoorts.

Het gevolg is een onophoudelijke oppervlakkige en indoctrinerende stroom informatie. De gewone krantenlezer of tv-kijker in Amerika lijkt daar nu genoeg van te hebben.

Tandeloze leiders

De overwinning van Trump heeft volgens hem laten zien dat Europa geen gezicht heeft. Men is gewend dingen gewoon maar te laten gebeuren, zegt hij.

Amerika bekommert zich al enkele decennia niet echt om Europa. Het is ons niet opgevallen omdat we in slaap zijn gesust en onze media slaafs de New York Times volgen.

In het tandeloze Europa zijn enkel slappe leiders gevormd. Nu lijkt er een nieuwe kans voor het bouwen aan een Europees profiel als de Europese burgers ontwaken en een nieuwe generatie leiders opstaat.

[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  We zijn niet zo zeer in slaap gesust doch misleid en op sluwe wijze verleid met gemak, schijnveiligheid en rijkdom die in werkelijkheid niet eens echt bestaat. Alles om ons heen is illusie en gebouwd op drijfzand.
  We zijn eeuwen lang constant voorgelogen over allerlei gigantische voordelen van schaalvergroting en machtscentralisatie. Als we het juk van de zwaar verdorven machthebbers van onze schouders willen werpen moeten wij als één volk streven naar schaalverkleining, naar de mogelijkheid om zelf de broek op te houden, totaal onafhankelijk van alles en iedereen in veel en relatief kleine gemeenschappen die elkaar respecteren, steunen en onafhankelijk kunnen functioneren en leven. Geen buitensporige ophoping van macht want macht corrumpeert ALTIJD ! Zo gauw banken en/of bedrijven zo groot worden dat ze alles en iedereens welzijn in gevaar brengen als het mis gaat hebben ze ons bij de ballen. Hetzelfde geldt voor regiems en verdragen die zij onderling sluiten. Mensen moeten terug naar zichzelf en hun directe leefomgeving, terug naar het paradijsje dat we uiteindelijk zelf gebouwd en zelf verantwoordelijk voor zijn. Terug naar respect voor elkaar en onvoorwaardelijke hulp en liefde met als doel een prettige samenleving, zonder patserij en dikdoenerij. Terug naar de basis waar het eigenlijk allemaal om gaat en dat is niet Trump, de NAVO, de EU, Koningshuizen or whatever, dat zijn wij zelf. Als we hebzucht en afgunst als mens afzweren en verafschuwen hebben we geen overheid en geen politie nodig, alleen onszelf en onvoorwaardelijke liefde naar elkaar. Overheden deugen niet, hebben nooit gedeugd en zullen nooit deugen omdat de macht waar ze over beschikken altijd corrumpeert. Velen denken ten onrechte dat er standaard kwaad schuilt in de mens, niets is minder waar. Het kwaad wat zich in mensen openbaart is altijd gebaseerd op misleiding en de daarbij horende verleiding. Verdrijf het kwaad uit je ziel door het gewoon geen enkele kans meer te bieden. Dat klinkt makkelijker dan het is maar is niet onmogelijk.

  23 likes
  • Gezinusk schreef:

   exegese,

   Zo kun je het ook uitleggen en het valt ook niet mee om een stel Somaliërs, of Ethiopiërs, uit te leggen dat de bus precies om 14:00 vertrekt, en als je zwart rijd moet je bij betalen! Welke gek heeft hier voor gezorgd dat allerlei volkeren die naar het westen werden gehaald in die positie moeten worden gedrukt. Of welke politieke partijen hebben er voor zorg gedraagt dat dit moet gebeuren, omdat de nieuwkomer net zo moet denken of handelen als wij?

   Ik mis hier iets in het algehele plaatje en dat zullen de belastingcenten wel weer zijn die politiek Den Haag heeft uitgegeven aan zaken hoe het toevallig uitkwam. De rest mag er op anticiperen. En zijn wij degene dan die het allemaal hebben uitgevonden, of moeten gaan uitleggen hoe het zit? En hoe vertel ik de volgende keer een groep mensen dat ze zich aan deze spelregels moeten houden? Ik vind het ronduit belachelijk en laat de non socialisten in DEN Haag de volgende keer zelf maar als buschauffeur optreden als ze zo heilig overtuigt zijn van het systeem. Het systeem van een zogenaamde nieuwe wereld orde.

   Daar gaan we dan https://en.wikipedia.org/wiki/National_Reconnaissance_Office

   Met naam en toebehoren;

   https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_NRO_launches

   En Yep, ik ben voor een Nexit.

   7 likes
 • Benhur schreef:

  Volgens mij is buiten Engeland Nederland het Amerikaanse bolwerk van Europa, ofwel klein Amerika. Corrupte politici en elite die de burger alleen misbruiken en uitzuigen voor eigen gewin.

  17 likes
 • Faith schreef:

  Nu heb ik zelf het idee dat de publieke omroepen verplicht zijn om de leugens door te geven en de commercieelen indertijd in het leven geroepen zijn om de mensheid bewust dom en afgestompt te maken en houden.
  Het zijn ook bepaalde types die daar werken, zeker die er al vanaf de jaren ”80, al vanaf het begin bij de oprichting waren en dat volk wat er al minsten20 jaar werken.
  Ze verdienen niet voor niets veel meer dan de minister president, verziekten de markt door wat botox barbies 3x Balkenende te geven want van verdienen in geenszins sprake, maar toch zijn ze mega arrogant en ze kunnen niets op wat gebral en gebluf na. Dat heeft mij altijd al gefascineerd.
  Daarom denk ik dat die types allemaal in een of andere rare louche geheime club zitten waar ze allerlei onzin voor waar aannemen, zolang ze maar doen alsof ze boven gewone mensen staan.
  O.a. dat ze zeer bijzonder en uitverkoren zijn. Zo gedragen sommigen zich tenminste.
  Let op Gor en Peter R. de Vries in het bijzonder.
  Hoe anders kun je dat zelfvoldane gedrag verklaren terwijl ze zo dom zijn en niet veel meer kunnen dat plat vertier presenteren of sensatieprogramma´s die achteraf kant noch wal raakten.
  We gaan het zien of de publieke omroep blijft en de commercieelen weg of andersom.

  14 likes
 • Marcel schreef:

  WIE is er in slaap gesust…??

  1 likes
  • Elise49 schreef:

   Wij allemaal. Kijk eens om je heen. Wij zijn zelf de producten geworden.(zorg/school/werk/thuis(verregaande technologie) Gelijkheid/rechten is/zijn ver te zoeken en procederen heeft weinig zin meer. Welkom in de wereld van de chaos. Je bent letterlijk overgeleverd aan de goden.
   Het wereldwijde geld/schuldensysteem staat op klappen. De verlossing is nabij. Niet voor niks staat de wereld nu vol met militaire macht. Is puur voor de val/chaos/oorlog enz. Vele gewone mensen zien hetzelfde, maakt niet uit welk land je woont.(ook bij de Russen,daar is precies hetzelfde aan de hand als hier gebeurt is, alles is/wordt geprivatiseerd) Bekijk youtube. Begin met WW3 filmpjes. Er zijn al militairen gedood bij die machtsvertoon operaties, maar dat horen wij niet. WW3 is dus al letterlijk begonnen. Elite(alle landen) is 1 pot nat. Wilders gaat winnen, omdat de grenzen dicht moeten. Om de controle te houden op onszelf. De aankomende oorlog gaat om: elite versus gewone man/vrouw/kind. Niet land tegen land.

   3 likes
   • Elise49 schreef:

    Bekijk deze filmpjes(nieuws die wij hier niet horen). Finances News. Alert Russian prepare.. Die Chang zegt dat de Russen zullen starten, omdat het gewone Russische volk alles zat is. Is dit niet ook hier het geval en in de rest van de wereld?
    Andere filmpjes van oorlogsdreiging(verschillende plekken in de wereld)/net goed afgelopen: Economics news, Watchman of the Harvest. enz.
    Mensen, WW3 kan elk moment uitbarsten. Denk zelf op woensdag 30 november 2016(samen 9 een belangrijk/apart getal) Op sint andreas dag. De orde waar Poetin onder valt. Zie stoel andreas kruis. Poetin is de eerstgeroepende. Hij die als eerste Jezus boodschap vertelt/uitvoert. Wapen van 2 adelaars op de vlaggen enz. Ook weer terug te vinden op tekeningen van the economist. Overigens is de orde van Malta gelieerd aan Poetins orde. Beetje door googlen en je kunt het zelf vinden. Alles is en wordt gestuurd. Er is geen good en bad boy. We staan er als gewone mensen helemaal alleen voor.

    1 likes
 • Lehcim schreef:

  Het is volgens mij nog veel erger….

  De vraag is: Waarom zet de New York Times zich in voor een kleine pizzeria van Obama’s vriend?

  http://www.nytimes.com/2016/11/21/technology/fact-check-this-pizzeria-is-not-a-child-trafficking-site.html?_r=0

  4 likes
 • Faith schreef:

  Ga op Xandernieuws stennis schoppen mens, hier weten we wel beter.

  4 likes
 • Allemaal zo eenvoudig:

  Gulden terug
  Uit de EU
  Ziekenfonds terug
  Privatisering grote bedrijven terug draaien, KPN, NS etc.

  4 likes
 • exegese schreef:

  Luister wat de dienaar van de Khazaren te melden heeft. Ik heb hier zeker geen goed gevoel bij.

  https://www.youtube.com/watch?v=YKHwIbKJY4U

  1 likes
 • x

  Check Also

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  fauci

  Glazen bol? Fauci waarschuwde in 2017 voor ‘onverwachte uitbraak’ van nieuwe ziekte

  Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, ...

  >