Buitenland

VIDEO: We zijn in slaap gesust omdat onze media slaafs de New York Times volgen

Help ons door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen Obama president werd van Amerika, werd het beleid van Bush voortgezet. In sommige opzichten was het zelfs nog erger, aangezien de neoconservatieven meer invloed kregen dan ze al hadden.

Dat stelt oud-correspondent van NRC Handelsblad en professor Karel van Wolferen in gesprek met Hajo Smit.

Met de benoeming van Rahm Emanuel als stafchef van het Witte Huis kon Obama heel weinig doen met zijn beloftes aan het Amerikaanse volk, zegt hij.

Probleem

Kan Trump verandering brengen? Dat is volgens Van Wolferen de vraag. Hij geeft aan dat de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken eerst schoongeveegd moet worden.

“En dat is een schoonmaakklus van je welste.”

Smit merkt op dat iedereen die Trump overweegt als minister, in de media gelijk wordt bestempeld als racist of antisemiet.

Een groot deel van de Amerikaanse media is anti-Trump. En het probleem is volgens Van Wolferen dat de Nederlandse pers het nieuws uit Amerika gewoon overschrijft, vooral uit de New York Times.

Voorspelbaar

“Het is heel erg voorspelbaar,” zegt hij. “In Amerika zijn de media tot een eenvormige stem verworden, met heel weinig uitzonderingen.”

De politieke correctheid en zware zelfcensuur zorgen ervoor dat je het over heel veel dingen niet mag hebben, aldus Van Wolferen. Niet op tv, niet op universiteiten, enzovoorts.

Het gevolg is een onophoudelijke oppervlakkige en indoctrinerende stroom informatie. De gewone krantenlezer of tv-kijker in Amerika lijkt daar nu genoeg van te hebben.

Tandeloze leiders

De overwinning van Trump heeft volgens hem laten zien dat Europa geen gezicht heeft. Men is gewend dingen gewoon maar te laten gebeuren, zegt hij.

Amerika bekommert zich al enkele decennia niet echt om Europa. Het is ons niet opgevallen omdat we in slaap zijn gesust en onze media slaafs de New York Times volgen.

In het tandeloze Europa zijn enkel slappe leiders gevormd. Nu lijkt er een nieuwe kans voor het bouwen aan een Europees profiel als de Europese burgers ontwaken en een nieuwe generatie leiders opstaat.

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
5 jaren geleden

WIE is er in slaap gesust…??

Benhur
Benhur
5 jaren geleden

Volgens mij is buiten Engeland Nederland het Amerikaanse bolwerk van Europa, ofwel klein Amerika. Corrupte politici en elite die de burger alleen misbruiken en uitzuigen voor eigen gewin.

exegese
exegese
5 jaren geleden

We zijn niet zo zeer in slaap gesust doch misleid en op sluwe wijze verleid met gemak, schijnveiligheid en rijkdom die in werkelijkheid niet eens echt bestaat. Alles om ons heen is illusie en gebouwd op drijfzand.
We zijn eeuwen lang constant voorgelogen over allerlei gigantische voordelen van schaalvergroting en machtscentralisatie. Als we het juk van de zwaar verdorven machthebbers van onze schouders willen werpen moeten wij als één volk streven naar schaalverkleining, naar de mogelijkheid om zelf de broek op te houden, totaal onafhankelijk van alles en iedereen in veel en relatief kleine gemeenschappen die elkaar respecteren, steunen en onafhankelijk kunnen functioneren en leven. Geen buitensporige ophoping van macht want macht corrumpeert ALTIJD ! Zo gauw banken en/of bedrijven zo groot worden dat ze alles en iedereens welzijn in gevaar brengen als het mis gaat hebben ze ons bij de ballen. Hetzelfde geldt voor regiems en verdragen die zij onderling sluiten. Mensen moeten terug naar zichzelf en hun directe leefomgeving, terug naar het paradijsje dat we uiteindelijk zelf gebouwd en zelf verantwoordelijk voor zijn. Terug naar respect voor elkaar en onvoorwaardelijke hulp en liefde met als doel een prettige samenleving, zonder patserij en dikdoenerij. Terug naar de basis waar het eigenlijk allemaal om gaat en dat is niet Trump, de NAVO, de EU, Koningshuizen or whatever, dat zijn wij zelf. Als we hebzucht en afgunst als mens afzweren en verafschuwen hebben we geen overheid en geen politie nodig, alleen onszelf en onvoorwaardelijke liefde naar elkaar. Overheden deugen niet, hebben nooit gedeugd en zullen nooit deugen omdat de macht waar ze over beschikken altijd corrumpeert. Velen denken ten onrechte dat er standaard kwaad schuilt in de mens, niets is minder waar. Het kwaad wat zich in mensen openbaart is altijd gebaseerd op misleiding en de daarbij horende verleiding. Verdrijf het kwaad uit je ziel door het gewoon geen enkele kans meer te bieden. Dat klinkt makkelijker dan het is maar is niet onmogelijk.

Lehcim
Lehcim
5 jaren geleden

Het is volgens mij nog veel erger….

De vraag is: Waarom zet de New York Times zich in voor een kleine pizzeria van Obama’s vriend?

http://www.nytimes.com/2016/11/21/technology/fact-check-this-pizzeria-is-not-a-child-trafficking-site.html?_r=0

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x