Paranormaal

Bioloog na geschrapte TED-lezing: “We kunnen anderen op afstand beïnvloeden via telepathie”

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zijn TED-lezing werd geschrapt, maar dat weerhoudt de controversiële bioloog dr. Rupert Sheldrake er niet van om lezingen over telepathie te geven.

In zijn presentatie ‘Extended Minds and the Realm of Spirits’ legt dr. Sheldrake uit dat onze geest zich ver buiten ons brein uitstrekt en dat we beschikken over de mogelijkheid om anderen op afstand te beïnvloeden door middel van telepathie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij legt ook uit hoe geesten te werk gaan, hoe ze ons kunnen beïnvloeden en hoe wij kunnen interacteren met geesten. Dit was het belangrijkste onderwerp van zijn TED-lezing, die van YouTube werd gehaald en later werd gecensureerd.

Dr. Sheldrake reageerde in een podcast op het besluit van de organisatie:

De lezing die hij gaf naar aanleiding van het boek ‘The Science Delusion’, ofwel ‘wetenschapswaan’, werd geschrapt omdat het onderwerp te controversieel zou zijn. De verontwaardiging was groot, ook onder mensen die geen aanhanger zijn van zijn theorieën.

Ironisch genoeg bewees de organisatie door haar bizarre actie dat er inderdaad sprake is van een materialistische wetenschapswaan. In het boek zelf komt een anekdote voor over de dogmatische geslotenheid van een Nederlandse scepticus, Jan-Willem Nienhuys.

Sheldrake hield in 2005 een debat met hem over telepathie in Brussel. Nienhuys verklaarde hierbij dat telepathie theoretisch beschouwd gewoon niet kan bestaan. Toen de bioloog hierop in wilde gaan, bleek Nienhuys zijn huiswerk niet goed te hebben gedaan en niet eens globaal op de hoogte te zijn van het bewijsmateriaal voor telepathie, laat staan het onderzoek van Sheldrake zelf. Hij had het artikel van Sheldrake niet eens gelezen.

Dr. Sheldrake is vooral bekend geworden vanwege het concept morfisch veld. Hij richt zich met name op vraagstukken die (nog) geen oplossing hebben gevonden, zoals het gedrag en de communicatie onderling van mieren, duiven die hun hok terugvinden en honden die van tevoren weten hoe laat hun baas thuis zal komen.

Onder The Science Delusion verstaat hij de misvatting dat de materialistisch georiënteerde reguliere wetenschap bijna de hele werkelijkheid in kaart heeft gebracht. Hij stelt onder meer dat natuurwetten niet vastliggen, maar voortdurend evolueren.

[Canterbury Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
9 jaren geleden

We zijn allemaal zenders/ontvangers, of we er nu in geloven of niet.
Evenwichtige gedachten die niet continu van de hak op de tak springen, zorgen dus voor een continu veld om ons heen waardoor we vanzelf rustiger worden, en waardoor de mensen (en dieren en planten) om ons heen OOK rustiger worden.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf heeft ALLES met dit gegeven te maken…

Daarom werken revoluties altijd maar tijdelijk, omdat men dan gericht is op ZICHTBARE handelingen.
Alle zichtbare handelingen ontstaan eerst op het innerlijke/het mentale vlak, en DAAROM zijn er zo veel misverstanden tussen verschillende religies. Zelfs onze TAAL is eigenlijk een tweede-hands communicatie middel…de werkelijke communicatie vind tussen ons plaats op een onzichtbare manier, en heeft geen elektronische communicatiemiddelen nodig…Shamanen, Mystici, Natuurgenezers, Heksen,Occultisten hebben dit altijd al geweten, voor de vrijmetselaars Rozenkruisers etc is dit ook altijd al bekend geweest.

De ENIGE revolutie die NOOIT kan worden tegengehouden is de revolutie die in onze geest zelf plaats vindt,
de kracht van Magie wordt zwaar onderschat…
In de moderne psychiatrie wordt het zelfs glashard ontkent, en belachelijk gemaakt. Veel religieuze mensen zijn als de dood voor woorden als Occult en Magie…de schijterds…laten zij maar lekker op een hemel en een verlosser wachten die NOOIT gaat komen, simpelweg omdat ze die verlosser niet eens in zich zelf herkennen, de arme schappjes zijn bang om voor zich zelf te denken…

Als mensen denken dat ik de duivel ben, of bezeten ben dan lach ik om dat soort leeghoofdigheid, en eerlijk gezegd vindt ik dat zelfs een eer 🙂 .

De mens van de “toekomst” is een Magisch wezen dat vanuit zijn/haar vrijheid van denken BEWUST (nu doen we dat allemaal nog onbewust, en daarom maken we er zo’n zooitje van) de werkelijkheid om zich heen schept…
Een werkelijk VRIJ mens vraagt zich niet af of hij/zij vrij is of niet, die doet gewoon wat deze wil doen, en accepteert de consequenties van zijn/haar keuzes.

Er bestaat geen strijd tussen een GOEDE en een SLECHTE “god”, God zijn we ZELF

Zolang we denken dat God “iets”anders is dan ons zelf, dan blijven we aanklooien met stakkerige religies die als kleine kinderen met elkaar lopen te bekvechten wiens religie de WARE relgie is.

Sowieso, als die GOD zoals deze wordt beschreven door de vele religies die we kennen, daadwerkelijk zou bestaan, nou dan mogen ze die god een pilletje geven want als ik naar de wereld kijk is God in een dipje en heeft ie volgens mij last van psychoses en angststoornissen…dat gel*l van “vrije wil” wordt altijd door gelovigen misbruikt om maar te verklaren waarom dat kl*te-godje van hen niets doet…mindcontrol van het zuiverste soort…

Wil je vrij zijn, leer dan eerst voor jezelf te denken, bepaal zelf wat goed en slecht is, en accepteer de gevolgen van jouw levensvisie.
Wil je vrij zijn, gooi dan ieder “heilig”boek weg, of verbrand je bijbel of koran ,als je werkelijk schijt aan God en de Duivel hebt….kleuter verhaaltjes voor mensen die niet voor zichzelf durven te denken

We Zijn magische wezens, alleen magische wezens kunnen deze wereld daadwerkelijk veranderen….

Magie werd altijd door wetenschappers naar het rijk der waanzin verwezen……
Magie mag dan wel als onzin worden bestempeld, maar dat neemt niet weg dat Magie nog echter is dan
de realiteit die we voor ons zien.
De”realiteit” die we voor ons zien is een projectie die we dag in dag uit vanuit onze mind projecteren…

En voor de bange angsthaasjes onder ons die denken dat je allemaal toverformules en symbolen moet leren om Magie te bedrijven zeg ik : Maak je maar niet druk, dat is tweedehands magie
Echte Magie heeft geen rituelen nodig, alleen maar een kalme, wetende, en evenwichtige geest…da’s alles

Ken U zelve…
IAO Abraxas

Logiter
Logiter
9 jaren geleden

Dappere wetenschapper deze man,heb ik bewondering voor.
De meest wereldveranderende wetenschappers werden eerst uitgelachen,verketterd en pas later vaak “postuum” erkend.
Ik ben toch wel erg benieuwd naar zijn denkwijze en beredenering.

Alleen vind ik het jammer dat op elk wetenschappelijk interessant stuk de reacties al snel uitmonden in “wij zijn god,wij zijn alles,wordt wakker”.
Op ieder item bij nine for news wordt je letterlijk overspoeld met overtuigingsfundamentalisten die hun zienswijze gewetenloos opdringen.
Kom eens met echte kennis van zaken omtrend dit onderwerp,die een verschil maken.
Juist hierom is het interessant de reacties te lezen.
ik ben benieuwd!

rik
rik
9 jaren geleden


In zijn presentatie ‘Extended Minds and the Realm of Spirits’ legt dr. Sheldrake uit dat onze geest zich ver buiten ons brein uitstrekt en dat we beschikken over de mogelijkheid om anderen op afstand te beïnvloeden door middel van telepathie.

Dit is inderdaad correct. Met als kanttekening dat deze beinvloeding op afstand alleen mogelijk is als diegene daar voor “open” staat. Voor mij persoonlijk is er voldoende empirisch bewijs. Ma.w. ik weet het zeker uit ervaring (en nee…. voor de ongelovigen … ik gebruik geen enkele drug 😉 ).

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Als we dan via telepathie Wereldvrede over zenden, dan kunnen al die onzinnige en verschrikkelijke oorlogen verdwijnen.

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x