Homepagina » Buitenland » Amerikanen opnieuw betrapt op het evacueren van IS-leiders in Syrië. Wat zijn ze in vredesnaam van plan?
Amerikanen opnieuw betrapt op het evacueren van IS-leiders in Syrië. Wat zijn ze in vredesnaam van plan?

Amerikanen opnieuw betrapt op het evacueren van IS-leiders in Syrië. Wat zijn ze in vredesnaam van plan?

Drie Amerikaanse helikopters hebben IS-leiders uit het noordoosten van Syrië geëvacueerd. Dat hebben burgerbronnen maandag aan de Syrische staatsmedia gemeld.

De bronnen zeiden tegen persbureau SANA dat de legerhelikopters in een gebied tussen de dorpen al-Jissi en Kalu waren geland, op twee kilometer ten zuiden van Tal Hamis in al-Hasakah.

Amerikaanse soldaten begeleidden vier personen die uit een huis kwamen waar naar verluidt Iraakse IS-leiders zaten. Ze werden overgebracht naar een onbekende locatie.

Samenwerking

Syrië, Iran en Rusland hebben het Amerikaanse leger herhaaldelijk beschuldigd van samenwerking met de terreurgroep.

Eind februari meldden de Syrische media dat Amerikaanse helikopters IS-leiders en hun familieleden hadden overgebracht naar Sabah al-Khair, zo’n 20 kilometer ten zuiden van al-Hasakah.

De Amerikanen zouden daar een basis hebben opgezet om terroristen te trainen.

Onder één hoedje

Eerder deze maand overhandigde een Iraanse commandant documenten aan zijn ministerie van Buitenlandse Zaken die zouden bewijzen dat de VS onder één hoedje speelt met de terroristen.

Afgelopen jaar zei het Russische ministerie van Defensie dat de Amerikaanse coalitie de restanten van IS heeft verzameld in een vluchtelingenkamp in al-Hasakah om ze daar te trainen.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rob schreef:

  Amerikanen zijn slim!

  1 likes
 • William schreef:

  Het is vrij simpel, legerhelikopter die IS leiders vervoert is een onderdeel van het IS netwerk en mag dus neergeschoten worden. Eens kijken wat we dan voor nieuws krijgen van de mainsteram media.

  15 likes
  • Gezinusk schreef:

   William,

   Dergelijke (undercover)operaties werden in het verleden vaak uitgevoerd onder supervisie van de CIA. Als het helikopters betreffen zonder registratienummer, en of verkeerslichten, weet je het zeker. Enfin, ik liep vandaag nog tegen een quote aan waarvan de laatste regel volgens mij op Amerika slaat;

   ” De ontwikkeling van China vormt geen bedreiging voor welk land dan ook. We zullen geen overheersing nastreven of een groter China. Alleen zij die anderen bedreigen, beschouwen iedereen om hun heen als een bedreiging.”

   – Xi Jinping op citaat, Chinees volkscongres, 20 maart, 2018.

   6 likes
 • Eelke Piers schreef:

  De USA wil kost wat kost voorkomen dat er verkiezingen in Syrie komen en dat Assad herkozen wordt.
  Daarom moet het wel erg onrustig blijven met liefst zoveel mogelijk brandhaarden en daarvoor heb je terroristen nodig. Bescherm deze dus zolang nodig en voordat ze door het Syrische leger vermoord worden

  15 likes
 • Nanda schreef:

  Voorbereiding van een False Flag gifaanval misschien???
  De niet bewezen Engelse beschuldiging van vergiftiging tegen Rusland is mooi voorspel voor een een False Flag gifgasaanval in Syrië, waar Assad en de Russen natuurlijk de schuld van krijgen.
  Dat er een heel stel onschuldige burgers bij gedood gaan worden is een vervelende bijkomstigheid.

  14 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Wat zijn ze in vredesnaam van plan?

  Tja, vraag het aan Amerika, Saudi-Arabië, zionisten, Engeland, Frankrijk, enz. Die weten alles van Al Qaida, IS… en dan telkens met de vinger naar de Iraniërs wijzen. Je moet wel heel erg dom zijn om Iran als het kwaad te zien. Waar komen al die onthoofdingen en aanslagen vandaan? Juist, uit de fabriek van de Saudiers

  10 likes
 • salvar schreef:

  wordt toch niets aan gedaan we zijn het haasje.

  2 likes
 • Teun schreef:

  Antwoord is simpel, in ruil voor de evacuatie van IS leiders krijgen de Yanks de namen van IS soldaten (psychopaten) die naar het Westen gevlucht zijn als zogenaamde vluchtelingen en eventuele op handen zijnde aanslagen.
  Daarom is het nu zo rustig op dit vlak.
  Dit deden ze in de Afghanistan oorlog van 1980 ook met de Mudjahidin, tot dat ze hun afspraken niet na kwamen en Bin Laden pislink werd op Amerika.

  2 likes
  • Mjido schreef:

   En op t eind kwam Chuck Norris in een Amerikaanse gevechtshelikopter en de stars and stripesflag overgevlogen zeker?..
   Gij gelooft nog in filmen zeker

   0 likes
 • weg met ons schreef:

  De VS/ISR zijn de sporen aan het uitwissen?…’Arme’ IS huursoldaten, die gaan even afgemaakt worden zoals ze zelf onschuldigen hebben afgemaakt. En dan bedoel ik natuurlijk niet de ‘arme drommels’ in de oranje overals die in de green screen opvoering meespeelden.

  1 likes
 • Jandre schreef:

  The “Hegelian Dialectic”. Zoek het op!

  0 likes
 • Hawks schreef:

  En weer ‘civilian sources’, dus wat mensen die wat beweren. Je mag hopen dat deze bronnen het verschil tussen een UH60 of een BO105 of een MI24 kunnen onderscheiden…

  Mooie claims. Nu nog wat bewijzen.

  0 likes
 • John schreef:

  Ikzelf lees al gedurende lange tijd op 9forN. Hoewel ik goed snap dat geschiedenis geschreven is door de ‘overwinnars’ en we dus al zo lang uitsluitend verhalen voorgeschoteld krijgen hoe men wil dat we het herinneren, weet ik tegenwoordig vaak niet wat te geloven…. Toen ik bezig was met zoveel mogelijk te luisteren van Bill Cooper (vermoord in november 2001, voorspelde voor 9/11 dat iets groots stond te gebeuren in VS waarvan het midden oosten de schuld van ging krijgen-feit) waren er diverse reakties in de trant van dat ze via Q bij dezelfde sites/streams waren beland. Ik ging op zoek naar Q. Sinds eind oktober post Q kryptische mededelingen en vragen en daarna gebeurt er iets politiek, wat slecht in msm wordt beschreven. Het lijkt mij dat op het moment: 1) de Hillary emails weer aan de orde van de dag zijn 2) Obama haar beschermde in de zin dat hij nog voor het einde van zijn ambt belsoot dat zij niet vervolgd ging worden en nu dus ook onder vuur ligt 3) er een volume van 10 maal het normale volume aan indictments (aanklachten) klaar liggen 4) hoge figuren in politiek en geheime/politiediensten aangeklaagd en/of ontslagen zijn/worden (feit: Trump ontslaat zoveel medewerkers). Recente ontwikkeling van vandaag: in Austin, Texas een ‘bommer’ die is gedood en Monica Gonzales was gemanipuleerd in haar verslag van de Florida school shooting (was trouwens waarschijnlijk al de 19e van dit jaar was). Ik begrijp de relevaties niet, maar ik probeer het te volgen. De post van Q van vandaag lijkt evenzogoed hier wel op te duiden….

  Mijn voorzichtige konklusies:
  Veel, zoniet bijna alles, wat er in de laatste 50 jaar is gebeurd is op aangestuurd / false flag : JFK, 9/11, Pearl Harbour, Wacko Texas, Iran/Iracq/Afganistan/Syrie, Tim Mc Veigh, grote recessies, Bush/Clinton/Bush/Obama/Clinton, Facebook data verzameling, noem maar op. Zelfs de bijbel is subtiel herschreven. Ook WO 1 en 2 zijn bewust op aangestuurd.
  Dit alles als doel verdeeldheid en angst te initieren met als gevolg nieuwe ‘wetten’ waarbij burgers steeds meer rechten, identiteit en/of privacy kwijt zijn geraakt, en de neocons steeds meer macht hebben verworven.
  Amerika (burgers) inmiddels effectief geen grondwet meer heeft
  Amerika (inklusief alle pionnen ca 50% van de corrupte regering en schaduwregering, dus niet de burgers) met zijn tentakels de hele wereld in een wurggreep houd (EU, VN, midden oosten, handelsverdragen als TTIP etc)
  Er nog veel grotere dingen te gebeuren staan (uitval van stroom, val van het financiele stelsel (moet haast wel gebeuren want het meeste geld bestaat uitsluitend als computer-entrie, en de budgetten van inlichtingendiensten astronomisch zijn, en ‘geheim’) wat op zich al een groot genoeg problemen zijn met alle gevolgen van dien). Het is natuurlijk ook mogelijk dat de bom binnenkort gewoon komt (per dit artikel?)
  Het dus geen ver-van-mijn-bed show is. Ook ons koningshuis zit in de Bilderberg groep die bovenaan staat waar het cruciale benoemingen betreft.

  Het is tijd dat we elkaar niet meer beschuldigen van lafheid, maar doen wat we kunnen: informatie verzamelen, begrijpen en verspreiden is een redelijk goed begin. Ik vraag of meer mensen eens willen volgen (twitter, youtube, 4chan, 8chan) wat er gaande is in Amerika met Q (of Qanon). De FBI is vandaag een onderzoek gestart naar Q. Je komt ook uit bij Trump, Jerome Corsi. Het lijkt me dat er een grote schoonmaak aan de gang is van binnenuit/onderaf. Indien dat zo is is dat ongeveer in real time te volgen. Boodschappen en vragen zijn kryptisch en tal van mensen proberen te ontcijferen, uit te leggen. De mensen die hierin de toon aangeven zijn, denk ik, druk bezig met msm te ontmaskeren, praten veel ‘in code’ en worden kennelijk bestookt met virus, malware, uitval van apps, etc. Ben ik hier nu zomaar over gestruikeld? Ik heb hier op deze site voor wakkere mensen nog erg weinig over gehoord.

  0 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >