Buitenland

Spanjaarden mogen voortaan niet meer uit huis worden gezet

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Spanjaarden mogen voortaan niet meer uit huis worden gezet als ze hun hypotheek niet kunnen afbetalen. Het Europese Hof van Justitie haalde een streep door de huidige uitzetwet, omdat die huizenbezitters te weinig beschermt.

Het afgelopen jaar werden zo’n 400.000 mensen uit hun huis gezet in Spanje. Niet iedereen liet het erbij zitten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Mohamed Aziz uit Barcelona werd ook uit zijn huis gezet, maar hij stapte naar het Hof. Het Hof van Justitie van de Europese Unie oordeelde dat kopers te weinig zijn beschermd in het geval van een betalingsachterstand. De uitzetting gaat vervolgens vrij snel en kopers krijgen nauwelijks de kans om het besluit aan te vechten. Ook kan de rechter de uitzetting niet bevriezen of uitstellen.

Boosheid

Tegen de uitzettingen werd al veel gedemonstreerd in Spanje. De boosheid nam hand over hand toe. Er werden meer dan een miljoen handtekeningen verzameld, slotenmakers gaven aan de sloten niet langer te vervangen en ook de brandweer zei niet langer mee te zullen werken.

In de Spaanse politiek werd wel gesproken over het onderwerp, maar de gesprekken leidden niet tot beslissingen. Het leek alsof politici de uitspraak van het Hof hebben afgewacht. “Het is een wet die van jaren geleden dateert,” zei de Spaanse premier Rajoy. “We zullen het vonnis goed lezen en proberen de wet aan te passen.”

Aanvechten

Het is niet duidelijk of gezinnen die uit hun huis zijn gezet weer terug kunnen. Wel gaan veel slachtoffers nu alsnog proberen hun uitzetting aan te vechten. Ook zijn er veel vragen over de restschuld, die vooralsnog overeind lijkt te blijven.

Het platform dat mensen beschermt die uit huis worden gezet gaat met een team advocaten kijken wat er nu verder kan worden gedaan.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rochel
Rochel
11 jaren geleden

‘Ook zijn er veel vragen over de restschuld, die vooralsnog overeind lijkt te blijven’

Die is net zo nep als de hypotheek zelf,
Mooie tijd om eens te kijken of er via http://oppt-in.com/ iets kan worden bereikt.

nella
nella
11 jaren geleden

Goedzo!

meuron
meuron
11 jaren geleden

Goed zo, een eerste stap maar een belangrijke om de macht terug bij het volk te krijgen waar hij thuishoort. Nu massaal daarover berichten zodat de “sheeple” eindelijk doorkrijgen dat ze/we toch dingen kunnen veranderen !

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

Goed nieuws dit.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x