Gezondheid

Amish-kinderen opvallend immuun voor allergieen

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amish-kinderen die zijn opgegroeid op boerderijen in de staat Indiana lijden nog minder vaak aan astma en allergieën dan Zwitserse boerderijkinderen.

Deze groep staat erom bekend relatief vrij te zijn van allergieën. “Het gaat om extreem weinig gevallen,” zei Dr. Mark Holbreich. “De Amish zijn blijkbaar nog beter beschermd dan Europeaanse boerderijbewoners.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Boerderij-effect

Onderzoekers observeren dit ‘boerderij-effect’ al lange tijd, maar er is nog maar weinig bekend over het opgroeien van kinderen op Noord-Amerikaanse boerderijen.

Holbreich is een allergist uit Indianapolis en behandelt Amish-gemeenschappen al twee decennia lang. Hij is tot de conclusie gekomen dat zeer weinig Amish allergieën hebben.

Terwijl studies over het boerderij-effect in Europa enkele jaren geleden begonnen te verschijnen vroeg Holbreich zich af of hetzelfde fenomeen zich voordoet in de Verenigde Staten.

Hij vergeleek Zwitserse boerderijkinderen met Amish-kinderen uit Indiana en kinderen die niet op het platteland zijn opgegroeid. Amish-gezinnen komen van oorsprong uit Zwitserland en passen voornamelijk landbouwmethoden uit de 19e eeuw toe. Ze hebben geen auto of televisie.

De onderzoekers keken naar 157 Amish-gezinnen, ongeveer 3.000 Zwitserse boerengezinnen en bijna 11.000 Zwitserse gezinnen die niet op een boerderij woonden. De kinderen waren allemaal zes tot 12 jaar oud.

Gevoeligheid

Ze ontdekten dat slechts vijf procent van de Amish-kinderen gediagnosticeerd was met astma, tegen 6,8 procent van de Zwitserse boerderijkinderen en 11,2 procent van de overige Zwitserse kinderen.

Daarnaast werden 138 Amish-kinderen getest op gevoeligheid voor allergie. Slechts 10 kinderen (zeven procent) testten positief, tegen 25 procent van de Zwitserse boerderijkinderen en 44 procent van de overige Zwitserse kinderen. De resultaten zijn gepubliceerd in het Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Microben

De wetenschappers denken dat boerderijkinderen minder vaak last hebben van allergieën en astma omdat ze worden blootgesteld aan microben en contact hebben met koeien. Holbreich denkt dat het drinken van rauwe melk ook meespeelt bij het boerderij-effect.

Doordat de kinderen al vroeg worden blootgesteld aan potentiële allergenen en pathogenen op een boerderij herkent het immuunsysteem ze en reageert het niet overdreven op ongevaarlijke microben.

Waarom de Amish-kinderen nóg minder last hebben van allergieën en astma dan andere boerderijkinderen is voor Holbreich nog een raadsel. Niburu biedt Holbreich graag een helpende hand met de steekwoorden vaccins, pesticiden, chemtrails, antibiotica en E-nummers.

Wist u dat proanthocyanidine in druivenpitten helpt tegen astma?

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x