Homepagina » Mens en Dier » Nieuwe ANP-baas: als je je niet laat vaccineren, vind ik dat je niet langer het recht hebt om voorrang te krijgen op zorg
anp
Foto: Lilianne Ploumen wordt geïnterviewd door het ANP (EU2016 NL CC BY 2.0)

Nieuwe ANP-baas: als je je niet laat vaccineren, vind ik dat je niet langer het recht hebt om voorrang te krijgen op zorg

Eind vorige maand werd bekend dat persbureau ANP in handen komt van investeerder Chris Oomen, die jarenlang bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar DSW was. Hij is van plan voor de lange termijn eigenaar te blijven.

De 71-jarige Oomen deed afgelopen week een aantal opmerkelijke uitspraken in de media. Hij zei in een interview met de Volkskrant dat hij het persbureau wil inzetten ‘in de strijd tegen nepnieuws’. Hij zag naar eigen zeggen het gevaar van ‘nepnieuws’ na de verkiezing van Trump in 2016.

Oomen: het is asociaal om je niet tegen corona te laten vaccineren

“Hij loog over dingen die iedereen op beeld kon zien. Dezelfde ontkenning van de werkelijkheid zie je in Nederland ook. Zo’n meneer Baudet doet hetzelfde. Ik vind de vrijheid die men zich in onze democratie permitteert, soms veel te ver gaan,” zei Oomen.

De nieuwe ANP-baas zei verder dat hij ‘anti-vaxxers’ probeert uit te leggen ‘hoe asociaal het is om je niet tegen corona te laten vaccineren’. Zo draag je volgens Oomen bij aan de mogelijkheid dat het virus zich verspreidt en muteert. “Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar als je je niet laat vaccineren, vind ik dat je niet langer het recht hebt om voorrang te krijgen op de reguliere zorg van wie dan ook.”

Geen plannen om dingen te veranderen

Oomen zei eerder al dat hij geen plannen heeft om dingen te veranderen. ANP levert nieuws aan onder meer RTL, de NOS, De Telegraaf, de Volkskrant, het AD en NRC, maar ook aan regionale bladen. De komende jaren kunnen we dus weer veel berichten verwachten waarin Trump en Baudet worden verguisd en de coronavaccins de hemel in worden geprezen.

4.6 74 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
168 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
7 maanden geleden

140000 operaties zijn uitgesteld. Wat maakt het dan nog uit of je wel of niet gevaccineerd bent? Er is sowieso geen zorg meer!

frans
frans
7 maanden geleden

Asociaal figuur die mensen wil dwingen zich te laten vaccineren, zoals ze bij ons zeggen (gelukkig heeft hij de meeste boterhammen op)

sjef
sjef
7 maanden geleden

Chris is goed de weg kwijt. Jammer vond hem altijd een bewonderenswaardige man.
Jammer van zijn kortzichtigheid, laat hem eens gaan praten met het artsencollectief.nl

Toeval of overeenkomst
Toeval of overeenkomst
7 maanden geleden

Jammer dat je zo’n man niet kan ontslaan.
Dat hij aangeeft voor sterk gesencureerd nieuws te willen gaan zorgen gaat zijn weerslag op het nieuws krijgen. De media die hij nu als eigenaar in zijn grip heeft zijn degenen die daar een paginagroot negatief bericht over moeten schrijven, dus we hebben geen media meer.
Zonder onafhankelijke media kan geen democratie blijven bestaan; eng vooruitzicht.

x

Check Also

van haga

Van Haga roept op te stoppen met ‘idiote’ lockdown: ‘Angsthazen hebben ons land te lang gegijzeld’

We hebben twee jaar achter de rug ...

europ

Europarlementslid maakt overstap naar FVD: ‘Enige partij die inziet dat er geen pandemie of covidcrisis is’

Europarlementariër Marcel de Graaff stapt per direct ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

168
0
We lezen graag je reactie!x