Mens en Dier

Nieuwe ANP-baas: als je je niet laat vaccineren, vind ik dat je niet langer het recht hebt om voorrang te krijgen op zorg

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind vorige maand werd bekend dat persbureau ANP in handen komt van investeerder Chris Oomen, die jarenlang bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar DSW was. Hij is van plan voor de lange termijn eigenaar te blijven.

De 71-jarige Oomen deed afgelopen week een aantal opmerkelijke uitspraken in de media. Hij zei in een interview met de Volkskrant dat hij het persbureau wil inzetten ‘in de strijd tegen nepnieuws’. Hij zag naar eigen zeggen het gevaar van ‘nepnieuws’ na de verkiezing van Trump in 2016.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Oomen: het is asociaal om je niet tegen corona te laten vaccineren

“Hij loog over dingen die iedereen op beeld kon zien. Dezelfde ontkenning van de werkelijkheid zie je in Nederland ook. Zo’n meneer Baudet doet hetzelfde. Ik vind de vrijheid die men zich in onze democratie permitteert, soms veel te ver gaan,” zei Oomen.

De nieuwe ANP-baas zei verder dat hij ‘anti-vaxxers’ probeert uit te leggen ‘hoe asociaal het is om je niet tegen corona te laten vaccineren’. Zo draag je volgens Oomen bij aan de mogelijkheid dat het virus zich verspreidt en muteert. “Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar als je je niet laat vaccineren, vind ik dat je niet langer het recht hebt om voorrang te krijgen op de reguliere zorg van wie dan ook.”

Geen plannen om dingen te veranderen

Oomen zei eerder al dat hij geen plannen heeft om dingen te veranderen. ANP levert nieuws aan onder meer RTL, de NOS, De Telegraaf, de Volkskrant, het AD en NRC, maar ook aan regionale bladen. De komende jaren kunnen we dus weer veel berichten verwachten waarin Trump en Baudet worden verguisd en de coronavaccins de hemel in worden geprezen.

4.6 74 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

168 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
2 jaren geleden

140000 operaties zijn uitgesteld. Wat maakt het dan nog uit of je wel of niet gevaccineerd bent? Er is sowieso geen zorg meer!

frans
frans
2 jaren geleden

Asociaal figuur die mensen wil dwingen zich te laten vaccineren, zoals ze bij ons zeggen (gelukkig heeft hij de meeste boterhammen op)

sjef
sjef
2 jaren geleden

Chris is goed de weg kwijt. Jammer vond hem altijd een bewonderenswaardige man.
Jammer van zijn kortzichtigheid, laat hem eens gaan praten met het artsencollectief.nl

Toeval of overeenkomst
Toeval of overeenkomst
2 jaren geleden

Jammer dat je zo’n man niet kan ontslaan.
Dat hij aangeeft voor sterk gesencureerd nieuws te willen gaan zorgen gaat zijn weerslag op het nieuws krijgen. De media die hij nu als eigenaar in zijn grip heeft zijn degenen die daar een paginagroot negatief bericht over moeten schrijven, dus we hebben geen media meer.
Zonder onafhankelijke media kan geen democratie blijven bestaan; eng vooruitzicht.

Back to top button
168
0
We lezen graag je reactie!x