UFO

Brits Roswell: de waarheid achter de UFO-waarneming in Rendlesham Forest

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Landde er in de winter van 1980 een buitenaards schip in een Engels bos? De maker van de nieuwe film ‘The Rendlesham UFO Incident’ denkt van wel.

Het incident, dat ook wel het Britse Roswell wordt genoemd, vond plaats in december 1980. “Dit was niet zomaar een vaag licht in de lucht, de UFO is daadwerkelijk geland,” zei oud-medewerker van het Britse ministerie van Defensie Nick Pope. “Toen ik aankwam [op de plaats waar het was gebeurd] zweefde het object tussen de bomen,” zei sergeant Adrian Bustinza, die het incident indertijd heeft onderzocht.

Daniel Simpson is inmiddels een expert op het gebied van het UFO-incident in Rendlesham Forest. Wat is er precies gebeurd? Zijn we 35 jaar na het incident in staat om het mysterie te ontrafelen?

Op de vroege ochtend van 26 december 1980 zagen Amerikaanse soldaten van vliegbases in Woodbridge en Bentwaters vreemde lichten boven Rendlesham Forest. Een aantal van hen kreeg opdracht de blauwe, rode, oranje en witte lichten te onderzoeken.

Het bos werd verlicht en boerderijdieren in de buurt maakten veel lawaai. Eén van de soldaten, Jim Penniston, zegt een schip te hebben gezien met hiërogliefachtige tekens. Hij beschreef het object tot in detail: “Ik kon geen landingsgestel zien, maar het leek op poten te staan. Ik liep naar het schip toe. Mijn fotorolletje was al vol. Ik liep rond het schip en zag dat de buitenkant bestond uit een soort ondoorzichtig zwart glas.”

De volgende ochtend waren op de plek waar Penniston het schip had gezien gaten in de grond te vinden. Ook waren bomen in het gebied beschadigd en werd er ongewoon veel straling gemeten. In het boek Encounter in Rendlesham Forest zegt Penniston: “Het heeft me totaal veranderd. Ik was zwaar onder de indruk van de technologie. Ik wist dat het geen vliegtuig was dat in de jaren tachtig kon zijn gemaakt, zelfs niet in deze tijd.”

In 2010 werd een geluidsopname van de UFO-waarneming vrijgegeven. Eén van de soldaten heeft het over een ‘vreemd rood licht’ dat plots verdwijnt om dan opnieuw te verschijnen en over ‘een vorm van energie’. “Wat is het?” vraagt de commandant. “We weten het niet, sir,” antwoordt een soldaat. “Er is geen enkele twijfel dat hier een soort rood licht is. Ik zie er iets oranje in knipperen. Zéér vreemd.”

Het rode licht explodeerde plotseling waarna een schip in het bos verscheen. De 18-jarige soldaat Larry Warren zei dat het schip ‘geen ramen, geen vlag en geen markeringen had’. Op een afstand zagen Warren en Bustinza hoe luitenant-kolonel Gordon Williams het schip naderde en tegenover een buitenaards wezen stond ‘met een soort ogen, gelaatskenmerken, felle kleding en een apparaat’.

Filmmaker Daniel Simpson is ervan overtuigd dat het leger het incident in de doofpot heeft gestopt en dat er in 1980 aliens zijn geland in het bos bij Suffolk. Hij zegt dit te kunnen bewijzen.

Boek: Encounter in Rendlesham Forest

[Daily Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ferry
Ferry
8 jaren geleden

oops mijn filmrolletje was vol, hik …en mijn fles Jack Daniëls ook.

Kal-Purush
Kal-Purush
8 jaren geleden

Rendlesham Forest is tot nu toe een van de beste waarnemingen omtrent Ufo’s.
Mede door dat de personen die erbij waren getraind waren in feiten vast te leggen in oogopslag.
Na al deze jaren blijven de overlevende nog steeds bij hun verhaal.
Alleen was het toen ondenkbaar, i.v.m. de militaire achtergrond, om het verhaal wereld kundig te maken, zwijgplicht opgelegd.

Verder geld ook hier de uitspraak omtrent leven in het Heel-Al.

Quota pars operis tanti nobis committitur

of wel:

Hoe weinig van een zo groot geheel werd aan ons toevertrouwd.

c.e.
c.e.
8 jaren geleden

2e kerstdag 1980 liep ik met mijn ouders en zus na het 8 uur journaal buiten in Veenendaal om van de sneeuw te genieten (het sneeuwde onmogelijk grote vlokken die langzaam afdaalden). Mijn vader zag een licht in sneeuw hangen op ca.150 meter hoogte, er zaten verschillende kleuren en en was geruisloos.
we hebben even staan kijken, wisten niet wat het was en zijn doorgelopen, verderop zagen we het nogsteeds, even laten was het verdwenen.
We staan nogsteeds voor alles open (helikopter of zeppelin, geruisloos door de sneeuw? ovale lichtvorm ook door de sneeuw?) over ufo’s hadden we nog niet zoveel gehoord.
Pas toen Rendlesham forrest in 1995 openbaar werd gemaakt (zelfde avond, zelfde breedtegraad, slechts 300 km verderop), rezen bij mij pas echt de vragen…

new atheist world order
new atheist world order
8 jaren geleden

Video #1 is een preset effect in Adobe After Effects. MAW CGI, MAW nep.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x