Homepagina » Buitenland » VIDEO: Hoe militairen al 100 jaar lang door de overheid worden gebruikt als proefkonijnen
VIDEO: Hoe militairen al 100 jaar lang door de overheid worden gebruikt als proefkonijnen

VIDEO: Hoe militairen al 100 jaar lang door de overheid worden gebruikt als proefkonijnen

Maandag was het Memorial Day, de dag waarop gesneuvelde Amerikaanse militairen worden herdacht. In heel Amerika spraken politici tijdens bijeenkomsten, waar ze de boodschap ‘ondersteun onze troepen’ tot in den treure bleven herhalen.

Journalist Abby Martin van de Zuid-Amerikaanse tv-zender teleSUR licht een tipje van de sluier op over de manier waarop het militair-industrieel complex door de jaren heen talloze soldaten heeft gebruikt als proefkonijnen.

Decennialang wordt er al geëxperimenteerd op militairen: van kernproeven tot psychotrope medicijnen en blootstelling aan dodelijke gassen, van saringas tot Agent Orange.

Illegale tests

In de decennia na de Tweede Wereldoorlog onderwierp de Amerikaanse overheid militairen aan illegale ‘tests’ waarbij gekeken werd naar de effecten van blootstelling aan straling. In dezelfde periode werd bij zeker 2000 soldaten lobotomie uitgevoerd wegens zaken als posttraumatische stressstoornis en zelfs homoseksualiteit.

“Nooit is er ook maar iemand verantwoordelijk gehouden voor het verwoesten van de levens van duizenden soldaten,” legt Martin uit. Ze voegt toe dat het misbruik ook in de recente oorlogen in Irak voortduurde.

Alsof dat nog niet genoeg is wijst de Amerikaanse overheid 80 procent van de verzekeringsclaims van Irak-veteranen af. Naar schatting 250.000 militairen zullen blijvende schade overhouden aan de oorlogen.

Grootste vijand

Honderdduizenden Amerikaanse soldaten zijn tijdens de twee Irakoorlogen blootgesteld aan saringas, niet omdat het Iraakse leger het inzette, maar omdat ze voorraden moesten vernietigen en het gas vervolgens inademden.

Zowel burgers als militairen werden in Irak en Afghanistan blootgesteld aan verarmd uranium. Na de invasies schoot het aantal kankergevallen in Irak omhoog. In Fallujah kwamen bovendien uitzonderlijk veel misvormde baby’s ter wereld.

Politici die zeggen dat we onze troepen moeten ondersteunen zijn geen vrienden van de militairen, maar hun grootste vijand, besluit Martin.

[teleSUR]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Herman de Graaf schreef:

  De overheid is niet te vertrouwen. Nooit.
  Omdat ambtenaren en politici andere belangen hebben.
  Het welzijn van het volk speelt totaal niet in hun hoofden.

  19 likes
  • Rene schreef:

   De overheid is waarschijnlijk ook niet door jou gekozen….
   Maar door de meerderheid van de kiezers en ze vertegenwoordigen hun belangen,
   inderdaad niet jouw belangen, maar zo werkt dat in een democratie.
   Dus als jij ook een heleboel mensen kan overtuigen van jouw belangen kun je er voor zorgen dat er een overheid komt die die belangen vertegenwoordigd.
   Maar ja, zo gaat het vaak als je verliest zijn zij corrupt, vals, niet eerlijk, vrijmetselaars, aliens etc. etc.

   1 likes
   • ferrimassi schreef:

    Welke democratie? Het volk word niet vertegenwoordigd. Moderne democratie vertegenwoordigd alleen nog maar multinationals en banken.

    8 likes
    • Rene schreef:

     rest my case

     1 likes
     • ferrimassi schreef:

      Net zoal de meerderheid die zich uitspreekt tijdens 2 referenda niet?
      Of partijen die in een cordon sanitair geplaatst worden. Het is makkelijker iemand voor de gek te houden dan te overtuigen dat hij voor de gek gehouden is.. Cliche maar wel waar.

      0 likes
   • exegese schreef:

    klopt @Renee, de overheid is gekozen door een vrij grote groep mensen die zich nog steeds voor de gek laten houden en erbarmelijk in de luren laten leggen, maar die groep slinkt en wee hun gebeente als de grote massa wakker wordt. Het is immers in werkelijkheid maar een luttel clubje psychopaten wat de scepter zwaait, die zijn in principe heel makkelijk van de wereld te helpen.

    2 likes
  • exegese schreef:

   Dat klopt helemaal, zij spelen het spel op een stiekeme doch lugubere wijze en zijn daar al sinds mensenheugenis zeer succesvol in.

   https://herstelderepubliek.wordpress.com/2016/06/01/politie-zwaar-geinfiltreerd-door-de-vrijmetselarij/

   8 likes
 • ET conactee schreef:

  Wie durft de stelling te verdedigen dat de overheid geen criminele organisatie is?
  Bring it on.

  23 likes
 • Dolex schreef:

  Het hele systeem van een leger is gebaseerd op het ondergeschikt maken van het individu. Soldaten worden gedepersonaliseerd door uniformen, brainwashing, hierarchie en procedures. Dat maakt ze in het gunstigste geval tot helden, maar helaas ook tot kanonnenvlees, of psychiatrisch patiënten, of beesten, of verkrachters. En blijkbaar ook tot testmateriaal. Triest.

  11 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Een interessante film over onze slavernij en de rol van de verraderlijke overheid daarin.

  https://www.youtube.com/watch?v=zcMlrJIIxUw

  5 likes
 • Predator schreef:

  De overheid is triest!!

  4 likes
 • Predator schreef:

  Daar moesten ze eens dat saringas heen brengen.
  Word er alleen maar beter op..De regering!!!Welke regering???ZAKKENVULLERS EN DIEVEN..De normale burger zou daar flink gestraft voor worden..!!!Jatten van de arme..Flinke helden daarboven

  3 likes
 • Kalki schreef:

  Alle militairen verzamelen en onder brengen in Rampenbestrijdingscentra zou heilmakend voor de mensheid zijn.

  1 likes
 • Pietje Puk schreef:

  Maar het is toch eer om voor je land te mogen vechten?

  Kijk naar al die Hollywood films, het is één en al heldendom en avontuur! Komaan mensen dit is niet erg patriotisch! We moeten ons land verdedigen tegen al die terroristen (in Den Haag).

  2 likes
 • only yoU schreef:

  Vrees dat de laatste decennia we o, sinds we met het oorlogvoeren in Irak meegezogen werden, niet meer bezorgd zijn om de gevallen slachtoffers, naast de mijn kwestie, zgn opbouwen van onderontwikkeld e staten, cm. ?.Chroom vergiftiging etc.
  Die belangen dienen alleen de elite, dus wij zijn slaven?

  1 likes
 • Arun schreef:

  Je hebt altijd twee keuzes oefen je je bewustzijn uit of niet? Je hebt altijd een keuze!

  0 likes
 • x

  Check Also

  undercoververpleegster

  Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

  Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...

  sneeuw

  Irakezen verbijsterd door uiterst zeldzame sneeuwval. Hier is voor het eerst in ruim een eeuw sneeuw van betekenis gevallen

  Het zal de vaste lezer van deze ...

  >