Buitenland

VIDEO: Hoe militairen al 100 jaar lang door de overheid worden gebruikt als proefkonijnen

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Maandag was het Memorial Day, de dag waarop gesneuvelde Amerikaanse militairen worden herdacht. In heel Amerika spraken politici tijdens bijeenkomsten, waar ze de boodschap ‘ondersteun onze troepen’ tot in den treure bleven herhalen.

Journalist Abby Martin van de Zuid-Amerikaanse tv-zender teleSUR licht een tipje van de sluier op over de manier waarop het militair-industrieel complex door de jaren heen talloze soldaten heeft gebruikt als proefkonijnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Decennialang wordt er al geëxperimenteerd op militairen: van kernproeven tot psychotrope medicijnen en blootstelling aan dodelijke gassen, van saringas tot Agent Orange.

Illegale tests

In de decennia na de Tweede Wereldoorlog onderwierp de Amerikaanse overheid militairen aan illegale ‘tests’ waarbij gekeken werd naar de effecten van blootstelling aan straling. In dezelfde periode werd bij zeker 2000 soldaten lobotomie uitgevoerd wegens zaken als posttraumatische stressstoornis en zelfs homoseksualiteit.

“Nooit is er ook maar iemand verantwoordelijk gehouden voor het verwoesten van de levens van duizenden soldaten,” legt Martin uit. Ze voegt toe dat het misbruik ook in de recente oorlogen in Irak voortduurde.

Alsof dat nog niet genoeg is wijst de Amerikaanse overheid 80 procent van de verzekeringsclaims van Irak-veteranen af. Naar schatting 250.000 militairen zullen blijvende schade overhouden aan de oorlogen.

Grootste vijand

Honderdduizenden Amerikaanse soldaten zijn tijdens de twee Irakoorlogen blootgesteld aan saringas, niet omdat het Iraakse leger het inzette, maar omdat ze voorraden moesten vernietigen en het gas vervolgens inademden.

Zowel burgers als militairen werden in Irak en Afghanistan blootgesteld aan verarmd uranium. Na de invasies schoot het aantal kankergevallen in Irak omhoog. In Fallujah kwamen bovendien uitzonderlijk veel misvormde baby’s ter wereld.

Politici die zeggen dat we onze troepen moeten ondersteunen zijn geen vrienden van de militairen, maar hun grootste vijand, besluit Martin.

[teleSUR]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ET conactee
ET conactee
7 jaren geleden

Wie durft de stelling te verdedigen dat de overheid geen criminele organisatie is?
Bring it on.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 jaren geleden

De overheid is niet te vertrouwen. Nooit.
Omdat ambtenaren en politici andere belangen hebben.
Het welzijn van het volk speelt totaal niet in hun hoofden.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 jaren geleden

Een interessante film over onze slavernij en de rol van de verraderlijke overheid daarin.

https://www.youtube.com/watch?v=zcMlrJIIxUw

Dolex
Dolex
7 jaren geleden

Het hele systeem van een leger is gebaseerd op het ondergeschikt maken van het individu. Soldaten worden gedepersonaliseerd door uniformen, brainwashing, hierarchie en procedures. Dat maakt ze in het gunstigste geval tot helden, maar helaas ook tot kanonnenvlees, of psychiatrisch patiënten, of beesten, of verkrachters. En blijkbaar ook tot testmateriaal. Triest.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x