Homepagina » Universum » Geheime Amerikaanse basis op de maan? Mysterieus WikiLeaks-document opgedoken
Geheime Amerikaanse basis op de maan? Mysterieus WikiLeaks-document opgedoken

Geheime Amerikaanse basis op de maan? Mysterieus WikiLeaks-document opgedoken

Er is een WikiLeaks-document opgedoken waarin valt te lezen dat Rusland een geheime basis op de maan heeft vernietigd.

De volledige tekst van het document is niet publiek beschikbaar, maar kan wellicht worden opgevraagd via een Wob-verzoek.

Het document, dat dateert van 24 januari 1979, suggereert dat er mogelijk oorlogen worden gevoerd in de ruimte en dat de Verenigde Staten beschikken of beschikten over een geheime maanbasis.

Vrijgegeven

Het stuk is afkomstig van het Bureau of European and Eurasian Affairs van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, en opgestuurd naar Samuel L. Devine.

Hij was tussen 1959 en 1981 lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Verder is aangegeven dat het stuk op 17 december 2012 is vrijgegeven door de Amerikaanse overheid.

Mysterieuze structuren

Verschillende klokkenluiders hebben gezegd dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA geregeld foto’s van bouwwerken op de maan bewerkt of vernietigt.

Zo schreef de Washington Times in 2001: “Karl Wolfe, een sergeant die voor de NSA werkte, zei dat op de achterkant van de maan mysterieuze structuren waren aangetroffen toen het maanoppervlak vóór de landing in 1969 in kaart werd gebracht. De foto’s werden buiten het publieke domein gehouden.”

Vernietigen

Een andere klokkenluider is dr. Ken Johnston. Hij werkte ten tijde van de Apollo-missies in het Lunar Receiving Laboratory.

Hij zou ruim 40 jaar geleden opdracht hebben gekregen om foto’s van bouwwerken te vernietigen. Johnston besloot de foto’s echter te bewaren.

Bekijk het document hier in het archief van WikiLeaks.

[CE]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Herman de Graaf schreef:

  Ik begrijp uit dit artikel dat we op het punt staan waarop we gaan zien dat we afschuwelijk dom zijn gemaakt en gehouden. Een rechtstreekse aanslag op het intellect.
  De ene helft van de mensen zal in verwarring raken, de andere helft zal verdoofd zijn en verdwaasd reageren. Slecht weinigen zullen wakker genoeg zijn om te begrijpen dat er een nieuw tijdperk is aangebroken.
  We hebben gewacht op 2012. Het werd 2020.
  Hou je vast.

  12 likes
  • Solida schreef:

   En is het niet Disclosure, dan is het wel een andere apocalyps bijv. WOIII of natuurramp die ons komend decennium te wachten staat… Orde ab Chao…

   2 likes
 • Rob schreef:

  Er gaan meerdere verhalen rond over de maan. Volgens sommigen is de maan een sateliet die ooit is achter gelaten door buitenaardse wezens. Het zou volgens sommigen dan een basis van buitenaardsen zijn. De maan zou dan hol zijn waarbij er van alles binnenin plaats vindt. Ik kan niet uit persoonlijk onderzoek etc spreken maar ik kan wel met zekerheid zeggen dat de Cabal, deep state etc er alles aan doen om dat te verbergen wat zij niet willen dat we te zien krijgen.

  2 likes
  • Kees schreef:

   Aha de Deep State. Kijk je niet teveel films? Je dacht toch niet dat als er zoveel activiteti op de maan zou zijn, er ongemerkt raketten van en naar kunnen gaan? Zonder dat die worden gezien? Want beam me up Scotties hebben we nog niet hoor.

   Anderen zeggen weer dat de er geen mens ooit buiten de dampkring is geweest omdat er een koepeltje om de aarde zit.

   Anderen zeggen weer dat de Aarde plat is.

   Anderen zeggen weer dat de Aarde hol is.

   Schei uit hoor….. mensen denken altijd dat er meer is dan er in werkelijkheid is. Er moet altijd IETS zijn. Zoals in een ander boek, de bijbel…. ook zoiets…. helaas. Dit is het. Er is niet meer. Geen holle Aarde, Maan, platte Aarde. Niets van dat.

   Ik neem nog een bakkie koffie.

   7 likes
   • Rebel mina schreef:

    De maan is niet echt…. true

    1 likes
   • Azazel schreef:

    @Kees

    “Beam me up scotties” zijn ze al verdomd ver mee, wellicht verder dan we denken.

    Het “koepeltje” noemen ze de “van Allen Belt”

    de aarde is voor meer dan 70% water…pak een emmer water, draai hem rond…waarheen verplaatst dat water? als je je hand in het midden van een draaiende emmer water houd word deze dan nat?

    get your facts straight…roep niet zomaar wat.

    0 likes
 • Gromsel schreef:

  kan me vaag herinneren dat er een nucleaire ontploffing was waargenomen, weet de datum niet meer, dit zou het wel kunnen verklaren.

  2 likes
 • Kalki schreef:

  Er zijn ook artikelen op internet te vinden die verklaren dat de VS ook juist een geheime basis op de maan heeft vernietigd; wakker worden dus!

  0 likes
 • x

  Check Also

  elektrische auto

  Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

  Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

  rusland

  Rusland geeft beelden vrij van grootste nucleaire explosie ooit: ‘Paddenstoelwolk 7 keer zo hoog als Mount Everest’

  Het atoomagentschap van Rusland, Rosatom, heeft zeldzame ...

  >