Homepagina » Binnenland » ‘Apartheid door vaccinaties nu een feit, maar 80% Nederlanders is alleen bezig met vakantie’
vaccin
Foto: Unsplash

‘Apartheid door vaccinaties nu een feit, maar 80% Nederlanders is alleen bezig met vakantie’

Volledig gevaccineerde reizigers hoeven niet meer te testen of in quarantaine te gaan. De 27 lidstaten van de EU hebben een voorstel van de Europese Commissie goedgekeurd waarin staat dat mensen die minstens twee weken volledig gevaccineerd zijn, vrij mogen reizen binnen de EU.

Reizigers vanaf 12 jaar die niet volledig zijn gevaccineerd, moeten wel getest worden. Vanaf 1 juli kunnen reizigers in de EU met een QR-code laten zien dat ze zijn ingeënt tegen corona of negatief zijn getest.

Medische apartheid

Mensen zijn kritisch over de tweedeling die ontstaat in de samenleving. “Er gaan nu heel veel mensen juichen ondanks dat de medische apartheid een feit is. Ziek,” stelt schrijver en uitgever Tjeerd Langstraat.

Politicoloog Sonny Spek voegt toe: “Dit is geen versoepeling van de reisbeperkingen, maar het onnodig in stand houden van maatregelen die buitenproportioneel zijn binnen de Europese Unie. Het is onnodig als je naar alle ontwikkelingen kijkt.”

Nooit gedacht dat ik dit zou meemaken

“Mensen zonder een experimentele injectie mogen niet binnen de EU reizen zonder verplichte testen en quarantaine,” vat journalist Annelies Strikkers samen.

“Apartheid door vaccinaties is nu een feit, maar 80 procent van de Nederlanders is alleen bezig met: waar gaan we op vakantie!!??” twittert Peter Vlemmix van omroep ON! Viruswaarheid-kopman Willem Engel haakt daarop in: “Apartheid. Nooit gedacht dat ik dit zou meemaken toen ik Nelson Mandela ontmoette. Ik zal de kern van zijn speech nooit vergeten: spreek altijd de waarheid, ook als hij beladen is (1999, Leiden).”

Er zijn ook mensen die helemaal in hun nopjes zijn. Zo reageert Kamerlid Jan Paternotte (D66): “Heel mooi nieuws! Geen overbodige testen en quarantaine deze zomer.”

4.6 47 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
192 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loeske
Loeske
1 maand geleden

Wat een wereld. Ik ben echt verbijsterd dat dit allemaal gewoon kan gebeuren en dat het gros van de mensen gewoon niet in de gaten heeft wat er aan de hand is. Als je je niet wilt laten inspuiten krijg je te horen: “Laat je toch prikken, wat maakt het nou uit, je bent als kind toch ook gevaccineerd? Doe niet zo moeilijk”. Dan kan ik wel gillen. Open eindelijk je ogen, idioten.

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
1 maand geleden

Ik sla de vakantie maar even over. Hoop dat iedereen er een keer achter komt dat ze belazerd worden. Wat een drama, hoe lang gaat deze gekkigheid duren?

Katootje
Katootje
1 maand geleden

Daar hebben ze op gerekend en daarom is alles open gegooid.
Na de vacantie begint het gesodemieter weer en dan nog erger en zal steeds erger worden als niemand iets doet

Caritas
Caritas
1 maand geleden

Dit geeft precies weer hoe de mensheid voor een groot deel onwetend wil blijven. Geconfronteerd worden met de waarheid is iets wat ze niet aankunnen. Het egoïsme in de mens komt nu wel heel erg naar boven, als IK maar op vakantie kan blablabla prima joh gaan dan met je experimentele gif in je lijf.

x

Check Also

uit

Uitvinder mRNA-vaccintechnologie: het lijkt erop dat het worstcasescenario gaat uitkomen

Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, ...

gevaccineerden

Grootste krant VS verwijdert passage die suggereert dat gevaccineerden corona verspreiden

USA Today, de grootste krant van de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

192
0
We lezen graag je reactie!x