Natuur en Milieu

“Het is arrogant om te denken dat we als mensen aan de thermostaatknop van de aarde kunnen draaien”

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Politici en wetenschappers slaan alarm over de broeikasgassen die we in de atmosfeer blazen. Als gevolg daarvan zou het warmer worden en zou de zeespiegel stijgen.

Aardwetenschapper Salomon Kroonenberg stelt dat er geen enkele reden is voor paniek. “We hebben het als mensen wel heel hoog in de bol, als we denken dat wij het klimaat bepalen,” zegt hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Servische meteoroloog Milutin Milakovic kwam in de jaren twintig al met een verklaring voor de ijstijden.

Astronomisch gegeven

Die zouden het gevolg zijn van kleine veranderingen in de baan van de aarde om de zon, waardoor we meer of minder zonne-energie ontvangen.

“Het opwarmen en kouder worden van het klimaat is een astronomisch gegeven,” aldus Kroonenberg, die 13 jaar hoogleraar geologie was aan de TU Delft.

Hij merkt op dat we van 1300 tot 1850 een kleine ijstijd meemaakten. “Daar zijn we nu nog steeds uit aan het krabbelen,” zegt hij. “We zitten nu in een periode van opwarming.”

Geen versnelling

Volgens Kroonenburg heeft de stijgende temperatuur niets te maken met menselijk handelen. “Het is arrogant om te denken dat we als mensen aan de thermostaatknop van de aarde kunnen draaien.”

Sinds 1880 stijgt de zeespiegel in Nederland 20 centimeter per eeuw. Na de industriële revolutie is de hoeveelheid CO2 verdubbeld. Toch zie je geen versnelling door de concentratie CO2.

In zijn boek Spiegelzee merkt hij op dat de zeespiegel zo’n 120.000 jaar geleden zes meter hoger stond dan nu. Toen lag Amersfoort aan zee.

Niets bijzonders

In het koudste deel van de laatste ijstijd, 20.000 jaar geleden, stond hij juist 120 meter lager, en lag de Noordzee droog.

De aardwetenschapper benadrukt dat er nu niets bijzonders aan de hand is. Hij ziet dan ook niets in drastische maatregelen om global warming tegen te gaan.

Vanwege zijn standpunt wordt Kroonenburg verweten dat hij van de olielobby is, terwijl hij juist voorstander is van zonne- en windenergie.

Het boek Spiegelzee is hier verkrijgbaar.

[PZC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Ino
Ino
7 jaren geleden

Het moet inderdaad maar eens afgelopen zijn met de klimaathysterici.
Mensen laten zich in de luren leggen met politiek correcte praatjes, en kijk eens hoe rijk ze er van worden:
http://www.celebritynetworth.com/richest-politicians/democrats/al-gore-net-worth/

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Älïens zullen ons te hulp moeten schïeten

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Al die cycli’s geven gevolgen. Ik vond dit eeuwenoude schepping en vernietigingsverhaal over de aarde via google toen ik de draak/slang(wikipedia) doorlas.

Aido-Hwedo is de naam van een reusachtige regenboogslang, in wiens bek de West-Afrikaanse scheppingsgod Nana-Buluku de wereld rondtrok. Telkens als zij halt hielden om uit te rusten, ontlastte de slang zich, met de vorming van de bergen tot gevolg. Rivieren en valleien zouden overblijfselen zijn van het pad van deze slang.

Toen de wereld af was, vreesde Nana-Buluku dat de aarde onder het gewicht van de schepping zou kantelen. Daarom vroeg de god aan de slang om zich op te rollen en als een band onder de wereld te gaan liggen. De regenboogslang kon echter niet goed tegen de warmte; daarom schiep Nana-Buluku een oceaan bij hem in de buurt, zodat de regenboogslang het niet al te heet zou krijgen. Om af te koelen ging zij dan even verliggen. Door die beweging ontstond er een aardbeving. Aangezien de regenboogslang ook moest eten, beval Nana-Buluku rode apen ijzeren staven uit de aarde te halen, die kon de regenboogslang dan eten. Vroeg of laat zal het ijzer op zijn. Dan begint de regenboogslang met het opeten van zijn eigen staart.(ouroboros/niburu) Omdat hij zo’n honger heeft eet hij met schokkerige snelle bewegingen.(aardbevingen/wervelwinden?) Dan raakt de aarde uit evenwicht en zal de aarde door het grote gewicht omvallen en in de oceaan glijden.(zondvloed/poolshift?)
Wat ik interessant vind is; dat er nu verhalen/berichten zijn over staven(“ufo’s”) die bij vulkanen gezien worden. Dus aansluit op dit eeuwenoud regenboogslang verhaal. Volgende vraag: Wie zijn dan de rode apen? Red Monkeys is een software bedrijf dat spellen maakt over de NWO/the new world. The rothschilds? Mensen met rood haar? Links/Communisten/Russen?(denk aan sint Petrusburg WK2018 poster met rode draak) Voor mij is de wereldelite 1 pot nat.
Hoe werden de draken in mythologie verhalen verslagen? Door er een spiegel tussen mens en draak te plaatsen.(satellieten met spiegels).
De slangdraak (ook wel met het Engelse woord cockatrice genoemd) is een fabeldier dat geboren zou zijn uit het bloed uit de ogen van de Gorgon. Hij is de dodelijke koning der slangen. De witte kam op zijn kop lijkt op een kroon. Het beest is ongeveer 30 centimeter lang, maar elk levend wezen verschrompelt onder de dodelijke blik van zijn rode ogen (net als bij de Catoblepas). Vogels die over hem heen vliegen, sterven door zijn stank. Het gif van de slangdraak is zo sterk dat iedereen die gebeten wordt sterft. Als de as van slangdraken in tempels wordt verstrooid, spinnen giftige spinnen er geen web. De slangdraak zou verwant zijn aan de basilisk.

De grote vijand van dit monster is de wezel. Als dit dier het hol van een slangdraak binnengaat, slaat hij op de vlucht, maar de wezel jaagt hem op en doodt hem. Een ander dier dat fataal is voor de slangdraak is de haan. Van zijn gekraai krijgt het beest stuiptrekkingen en sterft. Reizigers in de Libische woestijn nemen vaak hanen in hun bagage mee om een veilige reis te garanderen.

De slangdraak in verhalen[bewerken]
Bij een belegering van een stad door Alexander de Grote stierven veel van zijn mannen zonder dat ze gewond waren. Er bleek een slangdraak op de stadsmuur te zitten, die de soldaten doodde met zijn boosaardige blik. Alexander liet een spiegel tussen het monster en het leger plaatsen. De slangdraak wierp een blik op zichzelf en stierf onmiddellijk. Ook Sint-Joris hield zijn schild zo dat de slangdraak stierf bij het zien van zijn eigen blik.

Een andere verhaal vertelt hoe een ridder een slangdraak verwondde, maar toen, samen met zijn paard, door het gif dat uit het bloedende wezen spoot overleed.

Alexander de grote heeft met Rusland te maken. Cleopatra is de volle zus van Alexander de grote III. Cleo=sleutel en patra= petrus. Sint petrusburg is vernoemd naar Petrus. Het is petrus die 2 sleutels kreeg. 1 om de hemel te openen. 1 om hem weer te sluiten. De vraag is waarom moet Petrus de hemel openen?Is het om de draak(energie van de aarde te laten ontsnappen) te verslaan?

Sint joris en de draak verhaal/logo= het rode kruis van sint Joris=zijn ridderordes. Het Kruis van Sint-Joris is een bekend heraldisch element. Het kruis van Sint-Joris komt onder andere voor in de ster van de Orde van de Kousenband, het wapen van Amersfoort, de Engelse vlag, de Georgische vlag en de ster van de Huisridderorde van de Heilige Georg in Beieren.

De vormgeving is altijd gelijk: een helderrood Latijns kruis op een witte achtergrond.
Rothschilds en het rode kruis van sint Joris zijn hetzelfde.
http://illuminatisymbols.info/city-of-london-dragon-guardians/
Met in het achterhoofd, dat alle ridderordes op de wereld connecties met elkaar hebben. Men werkt samen aan het verslaan van de draak/aardbevingen/opwarming van aarde door de zon(cycli) etc.
Dit verklaart waarom alles op de zon/maan en sterrenhemel cycli’s/kalenders werkt.
Als mijn bevindingen kloppen, dan is technologie een middel om de zonnecycli van opwarming van de aarde tegen te gaan. En dan kan ik de huidige agenda(21/30) nog enigszins begrijpen. Dan zijn de agendapunten maatregelingen hierop(zonnecycli). Maar…daarna moet wel de stekker er weer uit. Niet doorgaan tot een high tech wereld. Wat overigens ook een doodlopende weg is, waardoor de vele offers voor zo’n wereld niet waard zijn.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x