Homepagina » Mens en Dier » Arts wekt mensen tot leven na doodverklaring (video)
Arts wekt mensen tot leven na doodverklaring

Arts wekt mensen tot leven na doodverklaring (video)

Een arts die mensen zelfs na een klinische doodverklaring terug kan halen uit de dood. Sam Parnia doet op de Intensive Care afdeling van Britse en Amerikaanse ziekenhuizen al 20 jaar onderzoek naar de grens tussen leven en dood.

We moeten de dood volgens Parnia niet langer zien als een harde lijn, maar als een proces dat zich op verschillende momenten in het lichaam afspeelt.

Hij beweert patiënten uren na hun klinische dood terug te kunnen halen naar het leven. Liesbeth Staats van het KRO-programma Brandpunt bezoekt Parnia in New York en gaat op zoek naar de grens tussen leven en dood.

Bron: Brandpunt Foto: Martin Adolfsson

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel interessant? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Ik heb de video niet bekeken. Waarom mensen terughalen uit de dood? Het lijkt me een grove inbreuk in iemands weg. Alsof het huidige leven ons enige leven is.
  Of misschien de behoefte van de medische wereld die de dood ziet als een afgang.
  Laat mij gaan als ik ga en blijf van me af. Ik ben niet bang van de dood en zie het als een overgang.

  1 likes
 2. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat mensen die klinisch dood verklaard zijn niet altijd overleden zijn. 2 september 1997 werd mijn partner t.g.v. een bedrijfsongeval klinisch dood verklaard. Toen ik bij hem kwam hing er al een kaartje aan zijn teen .Een neuroloog vertelde mij dat mijn partner overleden was en vroeg meteen daarna om toestemming voor orgaandonatie. Twee jaar later maakten wij samen weer lange wandelingen. Voor wie geïntresseerd is op http://www.wanttoknow.nl mijn persoonlijke verhaal over orgaandonatie zijn mijn ervaringen uit die tijd te lezen. Ik hoop oprecht dat het delen van mijn belevenissen, mensen meer gelegenheid bied om in moeilijke tijden de juiste beslissingen te nemen.

  1 likes
 3. [quote name=”dymph”]Dit is denk ik voor mij een reden te meer om geen donor te worden.[/quote]
  Denk dat veel mensen niet weten dat voordat organen uitgenomen kunnen worden het lichaam onder narcose geplaatst wordt om heftige afweerreacties te voorkomen. Medische specialisten noemen dit reflexen, maar ik heb een dood lichaam nog nooit een reflexbeweging zien maken.

  1 likes
 4. Het kan en moet men dit wel ‘willen’.

  0 likes
 5. Als de mens ‘sterft’, bv door een hartstilstand/verdrinking etc, is er een mogelijkheid d.m.v reanimeren het hart weer op gang te brengen.
  Maarrr..wanneer het Fluíde ofwel Zilveren koord breekt, koppelt de ziel los van het lichaam en kan de ziel niet meer in het stoffelijke lijf terug keren..is het tot leven wekken niét meer mogenlijk.
  In Lak’ech

  0 likes
 6. Reanimeren, sja ze houden meestal na een paar minuten op, nu blijkt dat je uren door moet gaan ,eigenlijk zou er naast die hartschokmachines (defribilators?) ook zo’n apparaat moeten hangen die het hart ‘pompt’in noodgevallen je kan het idd nooit uren zélf volhouden.

  0 likes
 7. Interessante man en interesant onderwerp.

  De arts geeft aan dat hij niet gelovig of spiritueel is en dat hij dit puur wetenschappelijk bekijkt. Wil hij in staat zijn om mensen op een goede manier te reanimeren waarbij zij niet in een ‘plant’ veranderen dan heeft hij kennis nodig over het bewustzijn.

  Dit wetenschappelijk onderzoek zal dan ook een heel ander licht werpen op het wetenschappelijk begrip van ‘hersendood’!

  0 likes
 8. [quote name=”Kalki”]Het kan en moet men dit wel ‘willen’.[/quote]

  Dat is een vraag waar ik heel veel over nagedacht heb, net als euthanasie. Wil men wel echt dood als men euthanasie aanvraagt? Of is het een moment van depressie waar men eerst doorheen moet alvorens opnieuw “geboren” te worden? Zijn het misschien medicijnen die je depri maken? (want anti-depressiva blijkt dit juist in de hand te werken, ref: boek John Virapen). Of is dat negatieve gevoel misschien ook afkomstig van externe bronnen zoals EMF (Elektromagnetische Frequenties), dus straling zoals gsm, dect-telefoons, gsm masten, wifi, HAARP, chemtrails, etc.., dat via de zogenoemde ‘mind control’ programma’s wordt toegebracht? (omdat dit het brein beinvloed op een negatieve manier). Tenslotte is er al toegegeven dat er zich een massaal depopulatie programma afspeelt op aarde, denk aan de Bilderberg conferenties waar dit elk jaar besproken wordt en ook Bill Gates geeft het openlijk toe met zijn vaccinatielobby’s. Dus een kunstmatige manier is hier ook mogelijk. Ik wilde n.l. zelf ook niet meer leven, maar ben er toch doorheen gekomen zonder rotzooi en zonder steun, was niet makkelijk. Maar ik geloof ook zeker niet in toeval, dus als het zo moet zijn, dan moet het zo zijn. En dat geldt in dit geval ook zo bij het tot opnieuw leven wekken van iemand. Als iemand weer teruggehaald wordt dan heeft dat zo moeten zijn. Leg me er steeds meer bij neer. Want het meest vermoeiende is om constant maar een mening te moeten ventileren. Ach verdorie ik doe het nu ook weer! Tja sorry is geen toeval, heeft zo moeten zijn. Zucht wat een rust…alles mag en alles is goed. Ook die chemtrails, ook die giftige pillen of die straling. Kom maar op! maar mij krijg ‘jullie’ niet kapot, ik heb het overleeft!

  0 likes
 9. #7 Jantje 18-01-2014 17:22

  Zieke mensen met geen uitzicht op beter worden waar doktoren met onnodige pijnlijke onderzoeken en medicatie doorgaan met behandelen daar ga ik niet aan mee doen! dus ik ga voor euthanasie als niemand met mij mee wil denken dan heb ik mijn eigen keukenkastje genoeg om mij zelf uit mijn lijden te verlossen. Psychisch is echt heel iets anders dan lichamelijk. Maar wat fijn dat je je zelf mentaal hebt weten te helen! echt goed van je om dat hier te delen.

  0 likes
 10. [quote name=”indian summer”]Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat mensen die klinisch dood verklaard zijn niet altijd overleden zijn. 2 september 1997 werd mijn partner t.g.v. een bedrijfsongeval klinisch dood verklaard. Toen ik bij hem kwam hing er al een kaartje aan zijn teen .Een neuroloog vertelde mij dat mijn partner overleden was en vroeg meteen daarna om toestemming voor orgaandonatie. Twee jaar later maakten wij samen weer lange wandelingen. Voor wie geïntresseerd is op http://www.wanttoknow.nl mijn persoonlijke verhaal over orgaandonatie zijn mijn ervaringen uit die tijd te lezen. Ik hoop oprecht dat het delen van mijn belevenissen, mensen meer gelegenheid bied om in moeilijke tijden de juiste beslissingen te nemen.[/quote]

  Ik heb het net gelezen. Heeel mooi verhaal.
  Knuf

  0 likes
 11. eigenlijk een diep treurig verhaal met veel onkunde….in principe verklaren artsen te vroeg patienten dood,er zijn nu eenmaal richtlijnen…neem maar van mij aan,dat als je echt dood bent,dat je bewustzijn er echt uit is,zelfs een leek kan dat voelen…dit zijn van die grensgebieden,waar over artsen nu pas gaan nadenken en misschien anders met de dood omgaan, en de komende jaren wellicht met meer ervaringen komen….
  dit jaagt mensen de stuipen op het lijf…bijna iedereen is bang voor de dood (aardse) en deze man verteld dat er wel manieren zijn om dat terug te halen…er gaan al veel mensen dood in ziekenhuizen,door er verkeerd mee om te of te behandelen..treurig verhaal.. ik heb zelf heel veel met de dood te maken gehad,en gelukkig dit nog nooit gezien..doodgaan is ook een proces…

  0 likes
 12. [quote name=”nature”]Ik heb de video niet bekeken. Waarom mensen terughalen uit de dood? Het lijkt me een grove inbreuk in iemands weg. Alsof het huidige leven ons enige leven is.
  Of misschien de behoefte van de medische wereld die de dood ziet als een afgang.
  Laat mij gaan als ik ga en blijf van me af. Ik ben niet bang van de dood en zie het als een overgang.[/quote]
  Stel die overgang naar hemel of hel ,ben je toch hiervoor niet bang?? dag des oordeels.

  0 likes
 13. Als het ziel echt naar een soort paradijs gaat waar je overleden familie ziet en zoveel liefde voelt.

  Waarom denken ze dan de recht te hebben zonder het te kunnen vragen om je weer terug te halen?

  Het zou best kunnen zijn dat je hersenen toch beschadigd zijn dan zit je ermee de rest van je leven.

  0 likes
 14. Ik ben bang dat het dan een zaak van geld zou kunnen worden !

  0 likes
 15. Is dit niet heel onlogisch? Een lichaam sterft en dat haal je na een paar uur niet terug. Althans, veel functies zullen weggevallen zijn. Denk dat bloed en zuurstof best wel belangrijk zijn.

  0 likes
 16. [quote name=”najef”]Als het ziel echt naar een soort paradijs gaat waar je overleden familie ziet en zoveel liefde voelt.

  Waarom denken ze dan de recht te hebben zonder het te kunnen vragen om je weer terug te halen?

  Het zou best kunnen zijn dat je hersenen toch beschadigd zijn dan zit je ermee de rest van je leven.[/quote]

  Als je dood bent gegaan en ze proberen je terug te halen, dan heb jij als ziel zelf de keuze of je terug wil gaan of niet. Zie het dus niet als een beslissing die ze voor je nemen, maar als een hulpmiddel zodat je kan kiezen.

  0 likes
 17. [quote name=”nature”]Ik heb de video niet bekeken. Waarom mensen terughalen uit de dood? Het lijkt me een grove inbreuk in iemands weg. Alsof het huidige leven ons enige leven is.
  Of misschien de behoefte van de medische wereld die de dood ziet als een afgang.
  Laat mij gaan als ik ga en blijf van me af. Ik ben niet bang van de dood en zie het als een overgang.[/quote]
  —————————
  Uitvinden gebeuren niet zomaar, want alles heeft een reden.
  Niks komt zomaar dus op je pad, ook dit niet en als het op je pad komt, dan zou als ik jouw was hier heel dankbaar voor zijn.
  Ik zie het zelfs zo, als het op je pad komt is het je tijd nog niet geweest.

  0 likes
 18. [quote name=”Kalki”]Het kan en moet men dit wel ‘willen’.[/quote]
  Ja waarom niet ? Het leven is prachtig ik wil nog wel eeuwig leven hier. Ok af en toe zit het leven wat tegen, maar er zijn veel meer mooie momenten waar ik heel veel van geniet.

  0 likes
 19. [quote name=”Jantje”][quote name=”Kalki”]Het kan en moet men dit wel ‘willen’.[/quote]

  Dat is een vraag waar ik heel veel over nagedacht heb, net als euthanasie. Wil men wel echt dood als men euthanasie aanvraagt? Of is het een moment van depressie waar men eerst doorheen moet alvorens opnieuw “geboren” te worden? Zijn het misschien medicijnen die je depri maken? (want anti-depressiva blijkt dit juist in de hand te werken, ref: boek John Virapen). Of is dat negatieve gevoel misschien ook afkomstig van externe bronnen zoals EMF (Elektromagnetische Frequenties), dus straling zoals gsm, dect-telefoons, gsm masten, wifi, HAARP, chemtrails, etc.., dat via de zogenoemde ‘mind control’ programma’s wordt toegebracht? (omdat dit het brein beinvloed op een negatieve manier). Tenslotte is er al toegegeven dat er zich een massaal depopulatie programma afspeelt op aarde, denk aan de Bilderberg conferenties waar dit elk jaar besproken wordt en ook Bill Gates geeft het openlijk toe met zijn vaccinatielobby’s. Dus een kunstmatige manier is hier ook mogelijk. Ik wilde n.l. zelf ook niet meer leven, maar ben er toch doorheen gekomen zonder rotzooi en zonder steun, was niet makkelijk. Maar ik geloof ook zeker niet in toeval, dus als het zo moet zijn, dan moet het zo zijn. En dat geldt in dit geval ook zo bij het tot opnieuw leven wekken van iemand. Als iemand weer teruggehaald wordt dan heeft dat zo moeten zijn. Leg me er steeds meer bij neer. Want het meest vermoeiende is om constant maar een mening te moeten ventileren. Ach verdorie ik doe het nu ook weer! Tja sorry is geen toeval, heeft zo moeten zijn. Zucht wat een rust…alles mag en alles is goed. Ook die chemtrails, ook die giftige pillen of die straling. Kom maar op! maar mij krijg ‘jullie’ niet kapot, ik heb het overleeft![/quote]
  Jammer dat ik je geen meer plusjes kon geven !

  0 likes
 20. [quote name=”Plien”]#7 Jantje 18-01-2014 17:22

  Zieke mensen met geen uitzicht op beter worden waar doktoren met onnodige pijnlijke onderzoeken en medicatie doorgaan met behandelen daar ga ik niet aan mee doen! dus ik ga voor euthanasie als niemand met mij mee wil denken dan heb ik mijn eigen keukenkastje genoeg om mij zelf uit mijn lijden te verlossen. Psychisch is echt heel iets anders dan lichamelijk. Maar wat fijn dat je je zelf mentaal hebt weten te helen! echt goed van je om dat hier te delen.[/quote]
  Pijn hoort soms ook op je pad ook al is die weg gruwelijk. Maar er zijn genoeg middelen tegenwoordig om het lijden te verzachten. bv wiet en morfine enz.
  Als het ooit zover komt vraag naar deze pijnstillers,,,http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/10/nederlandse-farmaceuten-saboteerden-introductie-kankermedicijn/

  0 likes
 21. Dit is denk ik voor mij een reden te meer om geen donor te worden.

  0 likes
 22. [quote name=”kenn”][quote name=”nature”]Ik heb de video niet bekeken. Waarom mensen terughalen uit de dood? Het lijkt me een grove inbreuk in iemands weg. Alsof het huidige leven ons enige leven is.
  Of misschien de behoefte van de medische wereld die de dood ziet als een afgang.
  Laat mij gaan als ik ga en blijf van me af. Ik ben niet bang van de dood en zie het als een overgang.[/quote]
  Stel die overgang naar hemel of hel ,ben je toch hiervoor niet bang?? dag des oordeels.[/quote]
  Nee. Ik ben niet bang. Ofschoon ik fouten heb gemaakt, heb ik mijn geweten altijd geraadpleegd en er naar geleefd:) Ook de dag des oordeels mag komen. Er is geen boze God. Ikzelf zal mijn leven(s) moeten beoordelen met een zuiver geweten.

  0 likes
 23. dymph, en wat als al die pijnstillers niet werken, mijn zuster heeft kanker gehad en zeer veel pijn, morfine werkte op een gegeven moment totaal niet meer.
  Dat ze zeggen dat je geen pijn meer hoeft te hebben in het ziekenhuis is pure onzin.
  Heb zelf een paar jaar geleden behoorlijke pijn aan mijn kiezen gehad, tromadol dan zou ik geen last hebben en heerlijk slapen, niet dus, hetzelfde met slaapmiddelen, diazepam, tremazepam, kon ze bij wijze van spreken zo een hand vol naar binen gooien, maar slapen ho maar.
  Wat voor de een werkt hoeft voor de ander niet te werken.

  0 likes
 24. “Hoe de hersencellen beschermen na een hart stilstand?”, hoe dit moet? Dit kan men vermoedelijk terug vinden op de Brandpunt-/KRO-site(zoals het filmpje aangeeft); ik heb dat echter nog niet
  terug gevonden, iemand anders wel?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

protesten

Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen

Veel Amerikanen zijn in de afgelopen weken ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...