Natuur en Milieu

Klimaattop in Parijs: Overgrote meerderheid van de Britten zegt dat global warming een verzinsel is

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Meer dan vier op de vijf Britten zijn er niet van overtuigd dat de aarde opwarmt. In Parijs zijn ondertussen 150 delegaties bijeen om te bespreken hoe ze honderden miljarden gaan investeren in het terugdringen van de CO2-uitstoot.

85 procent van de Britten is sceptisch als het gaat om klimaatverandering, zo blijkt uit een peiling van Express.co.uk. Slechts zes procent van de ondervraagden denkt dat mensen de oorzaak zijn van global warming. De meerderheid, 51 procent, meent dat temperatuurveranderingen op aarde te maken hebben met de zon of bepaalde cycli, niet met fossiele brandstoffen. Nog eens 42 procent gelooft dat de temperatuur op aarde altijd zal blijven fluctueren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Miljardenprojecten

Drie op de vier Britten zeggen dat global warming niet moet worden gezien als een grote bedreiging, ondanks onheilspellende woorden van prins Charles en paus Franciscus.

Volgens de VN wordt er gewerkt aan miljardenprojecten om de stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde tegen 2100 terug te dringen tot 2 graden Celsius. Wetenschappers zeggen tegenover Express.co.uk dat de temperatuur door deze plannen slechts zal dalen met 0,05 graad.

Afgekoeld

VN-klimaatchef Christiana Figueres zei: “Er is geen enkel land dat niet wordt geraakt door de negatieve impact van klimaatverandering. Daarom is er nu veel aandacht voor het terugdringen van de uitstoot.”

Een groot deel van de mensen is echter tegen groene belastingen op benzine, elektriciteit, geïmporteerd voedsel en andere producten met een hoge CO2-afdruk.

Uit een recente NASA-studie blijkt dat Antarctica de afgelopen zes jaar is afgekoeld. Na een uitgebreide wetenschappelijke studie werd geconcludeerd dat de temperatuur in het zuidelijke poolgebied is gedaald. De NASA onthulde onlangs ook dat de hoeveelheid ijs op de Zuidpool is toegenomen.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IFF
IFF
8 jaren geleden

De klimaatopwarming is de grootste leugen ooit om burgers extra belastingen op te leggen onder het mom van een dreigende catastrofe. Zo krijgen we steevast het zielige plaatje van een ijsbeer eenzaam op een kleine ijsschots die eenmaal totaal gesmolten is verdrinken zal. Het klimaat is een cyclisch gegeven. Niet de mens bepaald het klimaat op aarde, maar wel de zon. Ijstijd en warme periodes wisselen elkaar af. Nu is het een politieke agenda geworden met het klimaat als nieuwe religie. Door de gigantische winsten die gemaakt worden door de industrie zijn ketters niet gewenst. Het gaat gewoon daar om: rijken nog rijker, arm nog armer.

Loki
Loki
8 jaren geleden

Wat men veelal achterwege laat is dat het hele zonnestelsel opwarmt, Mars heeft daar meer onder te lijden dan de Aarde. Dat hebben onderzoeken uitgewezen. Ook zijn vulkaanuitbarstingen met vergelijken 50 jaar geleden vertienvoudigd. Wat inhoudt dat er veel warmte en CO2 de lucht in wordt geblazen en dat zijn niet te verstane hoeveelheden aan tonnages. Daar kunnen we niets aan doen en ons eigen uitstoot valt daarbij volledig in het niet. Laten we ook de bosbranden over de hele wereld even niet vergeten.

Een andere boosdoener is geo-engineering. Chemtrails vormen een deken waar de warmte onderblijft.

Aan de andere kant blijkt doordat er meer CO2 in de lucht is, op diverse plekken op de Aarde nieuw groen oprukt. De Sahara toont aanwas van groen door meer regen.

NASA geeft uiteindelijk toe dat ijs aanrijping en kou stijgen op de Zuidpool. Jammer dat ze de zelfde aangroei op de Noordpool achterwege laten waar kou op andere plekken meer ijs veroorzaakt.

Dat er veranderingen plaats vinden klopt wel, maar dit komt absoluut niet door de mens. Wel door de prutsers die dat menen te moeten beïnvloeden.

Henk
Henk
8 jaren geleden

Lachen hoor, tsjonge.
CO2 = Koolzuur en wat zit er dan in ’n aantal frisdranken?

In koude periodes (60’er jaren) was nog maar net de koudeheffing afgewimpeld,
nu is de opwarming/klimaat verandering een ‘hot’ item.
En vervolgens CO2.
What’s next?

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x