Homepagina » Natuur en Milieu » Klimaattop in Parijs: Overgrote meerderheid van de Britten zegt dat global warming een verzinsel is
Klimaattop in Parijs: Overgrote meerderheid van de Britten denkt dat global warming een verzinsel is

Klimaattop in Parijs: Overgrote meerderheid van de Britten zegt dat global warming een verzinsel is

Meer dan vier op de vijf Britten zijn er niet van overtuigd dat de aarde opwarmt. In Parijs zijn ondertussen 150 delegaties bijeen om te bespreken hoe ze honderden miljarden gaan investeren in het terugdringen van de CO2-uitstoot.

85 procent van de Britten is sceptisch als het gaat om klimaatverandering, zo blijkt uit een peiling van Express.co.uk. Slechts zes procent van de ondervraagden denkt dat mensen de oorzaak zijn van global warming. De meerderheid, 51 procent, meent dat temperatuurveranderingen op aarde te maken hebben met de zon of bepaalde cycli, niet met fossiele brandstoffen. Nog eens 42 procent gelooft dat de temperatuur op aarde altijd zal blijven fluctueren.

Miljardenprojecten

Drie op de vier Britten zeggen dat global warming niet moet worden gezien als een grote bedreiging, ondanks onheilspellende woorden van prins Charles en paus Franciscus.

Volgens de VN wordt er gewerkt aan miljardenprojecten om de stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde tegen 2100 terug te dringen tot 2 graden Celsius. Wetenschappers zeggen tegenover Express.co.uk dat de temperatuur door deze plannen slechts zal dalen met 0,05 graad.

Afgekoeld

VN-klimaatchef Christiana Figueres zei: “Er is geen enkel land dat niet wordt geraakt door de negatieve impact van klimaatverandering. Daarom is er nu veel aandacht voor het terugdringen van de uitstoot.”

Een groot deel van de mensen is echter tegen groene belastingen op benzine, elektriciteit, geïmporteerd voedsel en andere producten met een hoge CO2-afdruk.

Uit een recente NASA-studie blijkt dat Antarctica de afgelopen zes jaar is afgekoeld. Na een uitgebreide wetenschappelijke studie werd geconcludeerd dat de temperatuur in het zuidelijke poolgebied is gedaald. De NASA onthulde onlangs ook dat de hoeveelheid ijs op de Zuidpool is toegenomen.

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • IFF schreef:

  De klimaatopwarming is de grootste leugen ooit om burgers extra belastingen op te leggen onder het mom van een dreigende catastrofe. Zo krijgen we steevast het zielige plaatje van een ijsbeer eenzaam op een kleine ijsschots die eenmaal totaal gesmolten is verdrinken zal. Het klimaat is een cyclisch gegeven. Niet de mens bepaald het klimaat op aarde, maar wel de zon. Ijstijd en warme periodes wisselen elkaar af. Nu is het een politieke agenda geworden met het klimaat als nieuwe religie. Door de gigantische winsten die gemaakt worden door de industrie zijn ketters niet gewenst. Het gaat gewoon daar om: rijken nog rijker, arm nog armer.

  21 likes
  • only you schreef:

   Maar heb jij dan zin om die giftige dampen in te ademen?
   Mensen moeten toch dichtbij en respectvol bij de natuur blijven!

   1 likes
   • Marcel schreef:

    Ga toch weg met uw giftige dampen. CO2 is totaal niet giftig, u ademt het zelfs uit. Een mens komt pas in de problemen bij een zeer hoog CO2 gehalte omdat dat de zuurstof uit de lucht verdringt. Dan overlijd u dus niet door het inademen van teveel CO2 maar juist door het inademen van te weinig zuurstof. En dat niveau gaan we nooit halen maakt u zich maar geen zorgen.

    Hoever wilt u eigenlijk gaan met uwdichtbij de natuur blijven ?
    Stoppen met bakstenen bakken en mergel afgraven met machines met dieselmotoren en een plaggenhutje als hoogst haalbare. Terug naar de jager-verzamelaar die zich pas in een berenvel kon hullen nadat ‘ie zelf een beer omgelegd had, of is dat nog steeds zielig voor de beer ?

    2 likes
   • Frans schreef:

    Giftige dampen ????

    1 likes
  • jerry schreef:

   idd, ben ik ineens milieuvriendelijker als ik meer geld afdraag aan heffingen voor het feit dat ik in een oude auto rijd? Dezelfde auto die een paar jaar geleden bijna klassieker mocht heten, maar nu vervuilend monster heet alleen maar omdat de wet aangepast is. Als het echt om het milieu gaat stop je als eerst met vervuilend vermaak zoals b.v. autoraces en dergelijke maar daar gaat het duidelijk niet om.

   2 likes
 • Loki schreef:

  Wat men veelal achterwege laat is dat het hele zonnestelsel opwarmt, Mars heeft daar meer onder te lijden dan de Aarde. Dat hebben onderzoeken uitgewezen. Ook zijn vulkaanuitbarstingen met vergelijken 50 jaar geleden vertienvoudigd. Wat inhoudt dat er veel warmte en CO2 de lucht in wordt geblazen en dat zijn niet te verstane hoeveelheden aan tonnages. Daar kunnen we niets aan doen en ons eigen uitstoot valt daarbij volledig in het niet. Laten we ook de bosbranden over de hele wereld even niet vergeten.

  Een andere boosdoener is geo-engineering. Chemtrails vormen een deken waar de warmte onderblijft.

  Aan de andere kant blijkt doordat er meer CO2 in de lucht is, op diverse plekken op de Aarde nieuw groen oprukt. De Sahara toont aanwas van groen door meer regen.

  NASA geeft uiteindelijk toe dat ijs aanrijping en kou stijgen op de Zuidpool. Jammer dat ze de zelfde aangroei op de Noordpool achterwege laten waar kou op andere plekken meer ijs veroorzaakt.

  Dat er veranderingen plaats vinden klopt wel, maar dit komt absoluut niet door de mens. Wel door de prutsers die dat menen te moeten beïnvloeden.

  11 likes
 • Henk schreef:

  Lachen hoor, tsjonge.
  CO2 = Koolzuur en wat zit er dan in ‘n aantal frisdranken?

  In koude periodes (60’er jaren) was nog maar net de koudeheffing afgewimpeld,
  nu is de opwarming/klimaat verandering een ‘hot’ item.
  En vervolgens CO2.
  What’s next?

  2 likes
 • Johan schreef:

  Moeten we het gepeupel ( de meeste Britten) geloven?

  1 likes
  • Marcel schreef:

   Het lijkt mij het beste te geloven in de waarheid, en die is vaak te vinden in de richting waar het bewijs naar toe wijst.
   Het zijn juist de zogenaamde alarmisten die van alles geloven zonder enig bewijs. En ik denk dat die overgrote meerderheid van de Britten met gewoon boerenverstand wel eens wat bewijs willen zien voor de onderbouwing van het miljardenverslindende klimaatbeleid.
   Vervelend natuurlijk, want die bewijzen zijn er niet. Wat blijft is miljarden kosten beleid dat niet alleen zinloos is maar ook zijn doelstellingen niet gaat halen.

   1 likes
 • karel schreef:

  het zoveelste excuus om mensen bang en arm te maken.
  Natuurlijk is er een verandering in klimaat dat is een proces dat zich in cycli afspeelt.
  Iets anders is vervuiling daar vind ik wel dat de mens een beetje te ver gaat.

  2 likes
 • Johan schreef:

  De Britten zitten nu wel erg in het nauw met de extreme wateroverlast. Hoe hoger de gemiddelde temperatuur, hoe zwaarder de regenbuien . De laatste tiental jaren krijgt UK steeds meer extremer weer, die gerelateerd zijn aan te hoge temperaturen. De overstromingen hebben tevens ook te maken met het slechte waterbeheer, uitgezonderd Londen, dat heeft sinds een paar jaar een waterkering naar Nederlands voorbeeld.

  Als de zon al een paar jaar minimale activiteiten heeft, hoe komt het dan dat de temperaturen gemiddeld wereldwijd steeds hoger worden, of werkt de reactie, de afkoeling, vertragend?

  Kan de verhoging van de temperatuur van de aarde en de planeten in ons zonnestelstel ook niet te maken hebben dat wij nu door een fotonengordel vliegen?
  Misschien weet iemand een antwoord op.

  1 likes
 • De wakkere weerman schreef:

  Wat UV-B betreft: Ik heb het zelf ook ervaren afgelopen jaren. Voor een 10 tal jaren terug kon ik nog gewoon in juni of juli met de hoogste zonnestand, zonder in te smeren, gewoon de hele dag in de zon zitten aan het zwembad zonder te verbranden. Dit jaar verbrandde ik al eind april met een uurtje in de zon zitten. Hetzelfde eind augustus van dit jaar aan het zwembad,nooit eerder gehad dit in het voor of najaar. Nog niet zo lang geleden was de zon in april gewoon lekker warm nu al snel te warm en schroei je weg. Zelfs eind maart al de laatste paar jaar.

  0 likes
 • x

  Check Also

  duitse

  Het tij keert: Duitse volk zegt massaal ‘nein’ tegen beperkingen

  Afgelopen weekend demonstreerden tienduizenden mensen (de schattingen ...

  bill gates

  Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

  Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde ...

  >