Natuur en Milieu

Cynthia: De kunstmatige, vleesetende bacterie die op weg is naar Europa

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Amerikaanse laboratoria is de eerste kunstmatige bacterie, Cynthia geheten, ontwikkeld om de strijd aan te gaan met de olie in de Golf van Mexico. Uit verschillende rapporten, die zijn genegeerd door de media, blijkt dat de bacterie is gemuteerd en nu ook mensen en dieren aanvalt.

Dit dodelijke micro-organisme is op weg naar Europa, schrijft onderzoeker en analist Jean Périer voor New Eastern Outlook. Na de olieramp in de Golf van Mexico in 2010 besloot Washington een kunstmatige bacterie te creëren om de olie op te ruimen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Cynthia is ontworpen door het J. Craig Venter Institute, dat zich sinds het begin van de 21e eeuw bezighoudt met genetische experimenten, en Synthetic Genomics Inc, dat is opgericht en gefinancierd door oliereus BP.

Vreemde berichten

Men nam aan dat Cynthia zich alleen voedt met olie, maar het blijkt nu dat de bacterie ook graag alle vormen van biologisch leven consumeert. In 2011 werd Cynthia uitgezet in de Golf van Mexico. The Register meldde in januari dat jaar dat wetenschappers erg onder de indruk waren van de bacterie. De olie verdween als sneeuw voor de zon.

De bacterie muteerde al snel en begon zich te voeden met andere levensvormen. Er begonnen vreemde berichten uit de VS te komen. In Arkansas vielen duizenden vogels uit de lucht als gevolg van een ‘onbekende ziekte’. Voor de kust van Louisiana spoelden honderdduizend dode vissen aan.

Meer dan 100 medewerkers van BP die hielpen bij het opruimen van de olie werden getroffen door een mysterieuze ziekte. Ze mochten niet worden behandeld in openbare ziekenhuizen en met geen woord spreken over wat er met ze was gebeurd, aldus Périer.

‘Onbekend virus’

Een aantal mensen die na de ramp een duik namen in de Golf van Mexico waren bedekt met zweren en stierven enkele dagen later als gevolg van interne bloedingen. Cynthia kan de huid binnengaan via een wond of kan in het lichaam terecht komen via rauw zeevoedsel. Eenmaal in het lichaam produceert de bacterie een gifstof die het weefsel beschadigt. Cynthia vermenigvuldigt zich snel en is resistent tegen antibiotica.

Volgens de University of the District of Columbia (UDC) heeft tot 40 procent van de bewoners van gebieden rond de Golf van Mexico last van huidaandoeningen en aandoeningen aan de luchtwegen en is één op de vier van plan het gebied in de nabije toekomst te verlaten.

Washington probeert dit soort berichten de kop in te drukken door te zeggen dat de sterfgevallen zijn te wijten aan een ‘onbekend virus’. Cynthia verspreidt zich intussen naar andere gebieden op aarde. In Alaska vond een massale sterfte plaats onder zeehonden. De huid van de dieren was aangetast en ook waren hun organen ernstig beschadigd.

Doos van Pandora

Het is volgens Périer slechts een kwestie van tijd voordat de bacterie ook Europa bereikt. De komst van Cynthia kan er toe leiden dat de populaire Franse, Italiaanse en zelfs Griekse en Turkse stranden permanent worden gesloten, zegt hij.

Veel experts benadrukten tijdens tests met Cynthia dat kunstmatige organismen gevaren met zich meebrengen. Dr. Helen Wallace van Genewatch zei in een interview dat deze kunstmatige bacterie een groot gevaar kan vormen.

Friends of the Earth, een internationaal netwerk van milieubewegingen verspreid over 70 landen, heeft er al vaak op gehamerd dat deze creatie van J. Craig Venter een bedreiging vormt voor de hele wereld.

De Canadese ETC Group heeft de noodklok geluid en stelt dat Venter een ‘doos van Pandora’ heeft geopend en dat dit soort onderzoek een bedreiging vormt voor al het leven op de planeet.

Verdrag

Périer vraagt zich af of we hier getuige zijn van de ontwikkeling van nieuwe soorten biologische wapens. De VS doet veel onderzoek naar biologische oorlogvoering en heeft over de hele wereld laboratoria staan die worden gerund door het Pentagon. Er is geen toezicht en dus geen garantie dat ergens wordt gewerkt aan een nieuw monster, zegt hij.

De onderzoeker wil dat Washington wordt gedwongen het Verdrag biologische wapens te ondertekenen, dat het in 2001 blokkeerde. Het verdrag behelst een wereldwijd verbod op de ontwikkeling, de productie en het aanleggen van voorraden biologische wapens en regelt ook de vernietiging van deze wapens.

[New Eastern Outlook]

4 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

De mens is zelf een product van genetische manipulatie dat volledig uit de hand is gelopen. Niet voor niets zijn wij verlaten door de buitenaardsen die deze sh#t hebben veroorzaakt. Zo lang wij bestaan doen wij het zelfde en dat is het starten van processen die wij niet in de hand hebben. Niet voor niets zijn de hoofd veroorzakers van deze cabal de zogenaamde intelligente criminele elite bezig met missies naar de maan en mars etc. om opnieuw de chaos te verlaten… Op uw kosten wel te verstaan !

Hwth
Hwth
7 jaren geleden

Lekker is dat , al dat genetische gerotzooi . Dit moet de mensheid nooit willen , je ziet het vaak een middel tegen een bepaalde in dit geval olie maar ook ander zaken zoals ziekten . Het geneest of verhelpt het ene , maar je krijgt er iets anders voor terug . De ene kwaal verholpen maar gelijktijdig iets anders er voor terug wat met het middel te maken heeft . Zodadelijk wil je een lekker visje , maar omdat dat visje deze bepaalde bacteriën bevat word jezelf van binnenuit door diezelfde bacterie opgevreten . Goed bezig maar niet heus .

Havana
Havana
7 jaren geleden

Als er één of andere ramp is , duikt de naam ‘ Amerika’ altijd op… Ze hebben technologie in handen die ze helemaal niet zouden mogen hebben , want de mens nog onderontwikkeld ! Amerika zal nog de ondergang van de mensheid worden als ze op deze manier verder doen..

Willie
Willie
7 jaren geleden

Koren op de molens van de eugenetische clubs.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x