Homepagina » Natuur en Milieu » Cynthia: De kunstmatige, vleesetende bacterie die op weg is naar Europa
Cynthia: De kunstmatige, vleesetende bacterie die op weg is naar Europa

Cynthia: De kunstmatige, vleesetende bacterie die op weg is naar Europa

In Amerikaanse laboratoria is de eerste kunstmatige bacterie, Cynthia geheten, ontwikkeld om de strijd aan te gaan met de olie in de Golf van Mexico. Uit verschillende rapporten, die zijn genegeerd door de media, blijkt dat de bacterie is gemuteerd en nu ook mensen en dieren aanvalt.

Dit dodelijke micro-organisme is op weg naar Europa, schrijft onderzoeker en analist Jean Périer voor New Eastern Outlook. Na de olieramp in de Golf van Mexico in 2010 besloot Washington een kunstmatige bacterie te creëren om de olie op te ruimen.

Cynthia is ontworpen door het J. Craig Venter Institute, dat zich sinds het begin van de 21e eeuw bezighoudt met genetische experimenten, en Synthetic Genomics Inc, dat is opgericht en gefinancierd door oliereus BP.

Vreemde berichten

Men nam aan dat Cynthia zich alleen voedt met olie, maar het blijkt nu dat de bacterie ook graag alle vormen van biologisch leven consumeert. In 2011 werd Cynthia uitgezet in de Golf van Mexico. The Register meldde in januari dat jaar dat wetenschappers erg onder de indruk waren van de bacterie. De olie verdween als sneeuw voor de zon.

De bacterie muteerde al snel en begon zich te voeden met andere levensvormen. Er begonnen vreemde berichten uit de VS te komen. In Arkansas vielen duizenden vogels uit de lucht als gevolg van een ‘onbekende ziekte’. Voor de kust van Louisiana spoelden honderdduizend dode vissen aan.

Meer dan 100 medewerkers van BP die hielpen bij het opruimen van de olie werden getroffen door een mysterieuze ziekte. Ze mochten niet worden behandeld in openbare ziekenhuizen en met geen woord spreken over wat er met ze was gebeurd, aldus Périer.

‘Onbekend virus’

Een aantal mensen die na de ramp een duik namen in de Golf van Mexico waren bedekt met zweren en stierven enkele dagen later als gevolg van interne bloedingen. Cynthia kan de huid binnengaan via een wond of kan in het lichaam terecht komen via rauw zeevoedsel. Eenmaal in het lichaam produceert de bacterie een gifstof die het weefsel beschadigt. Cynthia vermenigvuldigt zich snel en is resistent tegen antibiotica.

Volgens de University of the District of Columbia (UDC) heeft tot 40 procent van de bewoners van gebieden rond de Golf van Mexico last van huidaandoeningen en aandoeningen aan de luchtwegen en is één op de vier van plan het gebied in de nabije toekomst te verlaten.

Washington probeert dit soort berichten de kop in te drukken door te zeggen dat de sterfgevallen zijn te wijten aan een ‘onbekend virus’. Cynthia verspreidt zich intussen naar andere gebieden op aarde. In Alaska vond een massale sterfte plaats onder zeehonden. De huid van de dieren was aangetast en ook waren hun organen ernstig beschadigd.

Doos van Pandora

Het is volgens Périer slechts een kwestie van tijd voordat de bacterie ook Europa bereikt. De komst van Cynthia kan er toe leiden dat de populaire Franse, Italiaanse en zelfs Griekse en Turkse stranden permanent worden gesloten, zegt hij.

Veel experts benadrukten tijdens tests met Cynthia dat kunstmatige organismen gevaren met zich meebrengen. Dr. Helen Wallace van Genewatch zei in een interview dat deze kunstmatige bacterie een groot gevaar kan vormen.

Friends of the Earth, een internationaal netwerk van milieubewegingen verspreid over 70 landen, heeft er al vaak op gehamerd dat deze creatie van J. Craig Venter een bedreiging vormt voor de hele wereld.

De Canadese ETC Group heeft de noodklok geluid en stelt dat Venter een ‘doos van Pandora’ heeft geopend en dat dit soort onderzoek een bedreiging vormt voor al het leven op de planeet.

Verdrag

Périer vraagt zich af of we hier getuige zijn van de ontwikkeling van nieuwe soorten biologische wapens. De VS doet veel onderzoek naar biologische oorlogvoering en heeft over de hele wereld laboratoria staan die worden gerund door het Pentagon. Er is geen toezicht en dus geen garantie dat ergens wordt gewerkt aan een nieuw monster, zegt hij.

De onderzoeker wil dat Washington wordt gedwongen het Verdrag biologische wapens te ondertekenen, dat het in 2001 blokkeerde. Het verdrag behelst een wereldwijd verbod op de ontwikkeling, de productie en het aanleggen van voorraden biologische wapens en regelt ook de vernietiging van deze wapens.

[New Eastern Outlook]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  De mens is zelf een product van genetische manipulatie dat volledig uit de hand is gelopen. Niet voor niets zijn wij verlaten door de buitenaardsen die deze sh#t hebben veroorzaakt. Zo lang wij bestaan doen wij het zelfde en dat is het starten van processen die wij niet in de hand hebben. Niet voor niets zijn de hoofd veroorzakers van deze cabal de zogenaamde intelligente criminele elite bezig met missies naar de maan en mars etc. om opnieuw de chaos te verlaten… Op uw kosten wel te verstaan !

  31 likes
 • Quasimodo schreef:

  Millennia geleden was al een superbacterie gecreerd, genaamd de mens. Deze bacterie doodt iedereen en eet alles op. Vogels, vissen, koeien, kippen, schapen, eenden, oesters, mosselen, eieren, niks is heilig voor deze superbacterie. Alles verdwijnt in haar maag, waar er een soort zuur wordt geproduceerd dat alles oplost. Vervolgens schijten ze de planeet vol.

  24 likes
 • Denk.na schreef:

  Dit hele artikel is een verzinsel van wat complotters!!!

  Om te beginnen, de bacterie werd niet “Cynthia” genoemd, maar “Synthia”. Deze was inderdaad “kunstmatig gemaakt” in 2010, door het Venter Instituut in de VS. Het was een variant van de Mycoplasma bacterie. Deze werd zeker niet zomaar direct ingezet om olievervuiling aan te pakken. Deze Synthia was trouwens niet gemaakt om olie op te ruimen, maar het was een “proof of concept”: enkel om na te gaan of het mogelijk is om een bacterie kkunstmatig te maken. Men hoopt wel dat men in de toekomst gelijkaaridge bacteriën kan produceren om olie op te ruimen of zo, maar momenteel is dat nog toekomstmuziek.

  Maar dat stopt sommige complotters dus niet om daarover al allerlei doemscenario’s te verzinnen, en zelfs al te beweren dat die vollop aan de gang zijn.

  Denk eens na: heeft er iemand al een officieel document, of een wetenschappelijke studie daarover gezien? Verwijst deze complotter naar zo’n document? Nee, je moet al zijn verzinsels gewoon blindelings geloven! En vele naievelingen trappen daar dan in!

  10 likes
 • Hwth schreef:

  Lekker is dat , al dat genetische gerotzooi . Dit moet de mensheid nooit willen , je ziet het vaak een middel tegen een bepaalde in dit geval olie maar ook ander zaken zoals ziekten . Het geneest of verhelpt het ene , maar je krijgt er iets anders voor terug . De ene kwaal verholpen maar gelijktijdig iets anders er voor terug wat met het middel te maken heeft . Zodadelijk wil je een lekker visje , maar omdat dat visje deze bepaalde bacteriën bevat word jezelf van binnenuit door diezelfde bacterie opgevreten . Goed bezig maar niet heus .

  13 likes
 • Havana schreef:

  Als er één of andere ramp is , duikt de naam ‘ Amerika’ altijd op… Ze hebben technologie in handen die ze helemaal niet zouden mogen hebben , want de mens nog onderontwikkeld ! Amerika zal nog de ondergang van de mensheid worden als ze op deze manier verder doen..

  12 likes
 • Henk schreef:

  Kunnen we dus aan het lijstje toevoegen van, ” vlees etende bacterieën ”
  Berichten hierover hoor je regelmatig uit bv. ziekenhuizen.

  Hopelijk werkt colloïdaal zilver tegen deze bacterie.

  10 likes
 • helder schreef:

  doet mij denken aan bepaalde profetien in de bijbel en nostradamus

  9 likes
 • Willie schreef:

  Koren op de molens van de eugenetische clubs.

  4 likes
 • Elise49 schreef:

  De maden therapie bij ongeneeslijke, moeilijke wonden is daarom weer erg in opkomst.

  3 likes
 • Joreiki schreef:

  Kijk de iLLuminatie kaarten na, hij voorspelde deze virus.

  2 likes
 • reality check schreef:

  Aan Jean Perier,
  Bij dit soort verontrustende informatie is het byzonder belangrijk om zorgvuldig bronnen te vermelden, eventueel met voetnoten, zodat lezers de betrouwbaarheid van de berichtgeving kunnen natrekken.
  Zal dit ook melden bij NEO, want zij staan erom bekend onrust te zaaien. Terecht of niet…..wie zal het weten.

  1 likes
 • San10 schreef:

  Ik moet opeens denken aan “The Thing” en “Outbreak” .

  1 likes
 • Gilbert schreef:

  Wie zei er ook weer dat hij in zijn volgende leven wou reincarneren , terugkomen, als virus

  1 likes
 • Drie schreef:

  Ik hoop dat je gelijk hebt meneer denk na
  En dat de andere fout berichten
  Kunnen we lang genieten van de zee
  Ik zou het niet voorstelen een zee zonder vissen dolfijnen ook niet eens zwemen
  Wat rar wat rar

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronavirus

  Viroloog legt in gewone mensentaal uit waarom coronavirus uit lab komt

  De Tsjechische viroloog Sonja Pekova is in ...

  coronavirus

  Duitse longarts: ‘Coronavirus? Er is niets aan de hand’

  Het coronavirus vormt geen groot gevaar voor ...

  >