Homepagina » Spiritueel » Hebben deze kinderen herinneringen aan een vorig leven als monnik?
Hebben deze kinderen herinneringen aan een vorig leven als monnik?

Hebben deze kinderen herinneringen aan een vorig leven als monnik?

Dr. Erlendur Haraldsson, professor emeritus aan de Universiteit van IJsland in Reykjavik, heeft kinderen onderzocht die herinneringen lijken te hebben aan vorige levens als boeddhistische monniken. De herinneringen bleken overeen te komen met historische informatie over monniken die echt geleefd hebben.

Voor dr. Haraldsson waren niet alleen de herinneringen interessant. Hij keek ook naar het gedrag van de kinderen. Sommigen gedroegen zich ook echt als een monnik, zo schreef hij in 1999 in een paper dat is gepubliceerd in het Journal of the Society for Psychical Research.

Duminda Bandara Ratnayake

Duminda Bandara Ratnayake werd in 1984 geboren op het platteland van Sri Lanka. Toen hij drie jaar oud was begon hij dingen te vertellen over zijn vorige leven: dat hij als monnik leefde in een tempel op enkele kilometers van zijn huidige woonplaats, dat hij pijn in zijn borst voelde, viel en vervolgens stierf, dat hij een rode auto had, dat hij een olifant had en dat hij een radio had die hij terug wilde hebben.

Hij wilde niet met andere kinderen spelen, maar monnik worden. Hij leefde als monnik en droeg zijn kleren zoals een monnik dat doet. Een lokale monnik die door Haraldsson werd geïnterviewd zei dat de familie van het jongetje hem dat niet allemaal kon hebben geleerd.

Andere monniken moesten bij de beschrijving die het jongetje had gegeven gelijk denken aan de overleden monnik Ven. Mahanayaka Gunnespana. Die had een rode auto, stierf als gevolg van een hartaanval en in zijn dorp leefde een olifant. Hij had geen radio, maar wel een grammofoon.

Gamage Ruvan Tharanga Perera

Gamage Ruvan Tharanga Perera werd in augustus 1987 geboren in Sri Lanka. Toen hij twee jaar oud was sprak hij over een vorig leven in een klooster. Zijn ouders kenden het klooster niet, maar het bleek zich op enkele kilometers van hun huis te bevinden.

Het jongetje wilde ‘s avonds niet eten (monniken moeten in de middag stoppen met eten), wilde niet naast zijn moeder slapen (hij zei dat monniken niet naast vrouwen slapen) en ’s avonds deed hij een ritueel.

Zijn ouders waren niet geïnteresseerd in zijn herinneringen en wilden niet dat hij erover sprak. Haraldsson kwam het jongetje op het spoor toen een buurman van het gezin de herinneringen deelde met een lokale journalist.

Hij wilde niet met andere kinderen spelen, vroeg om afbeeldingen van Boeddha in plaats van speelgoed, tekende over het leven van Boeddha op school en wilde zich kleden als monnik. Sommigen waren ervan overtuigd dat hij de reïncarnatie was van de vorige abt van het klooster, Ven. Ganihigama Pannasekhara (1902-1986).

[Epoch Times]


Vind je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Leef je al als monnik en moet je nog hier terugkomen op deze 3D aarde. Dat is dus blijkbaar ook niet de weg 🙂

  3 likes
  • Tibetaanse abten, Kenpo’s en Rinpochees hebben vrije keuze als Boddhisattva’s om te reincarneren, zodat ze hun leven in dienst van de gemeenschap kunnen inzetten. Samsara ( het eindeloze kompostwiel van het universum) is voor hen hetzelfde als het Nirvana. Zij leven niet in de dualiteit. Ze zijn een met het 6e element: wijsheid= ruimte. Het is dus een keuze. Dat is wat anders als rond worden geslingerd aan het wiel van karma.

   7 likes
  • Laat dat maar aan boeddisten over. Deze mensen kunnen dingen doen, spiritueel gezien, wat men niet voor mogelijk houdt.

   4 likes
  • God,s wegen zijn ondoorgrondelijk. Ik ben jaren bezig geweest met het doorgronden van God,s wegen. Aan het begin wist ik niets en nu, na al die jaren weet ik nog niets,

   3 likes
   • I don,t run the univese, godzijdank

    0 likes
    • Je hebt zelfs je eigen leven niet in de hand, ook al lijkt het vaak wel zo. Iedereen die je ontmoet, elke gebeurtenis die je lijkt te overkomen is geen willekeur. Daders en slachtoffers, slachtoffers wachten zolang op elkaar, in rust en respect om dan de lessen te leren en dan weer uit elkaar te gaan.

     1 likes
   • Dertig spaken verenigen zich in een naaf;
    Het gat in het midden maakt het bruikbaar als wiel.
    Kneed klei tot een vat;
    De lege holte binnenin maakt het bruikbaar.
    Spaar deuren en vensters uit;
    De lege ruimtes maken het geschikt als vertrek.
    Profijt komt van wat is;
    Bruikbaarheid van wat er niet is.

    0 likes
  • Moet? Wie bepaalt dat? Wie zegt dat dat niet gewoon een keus is geweest?

   3 likes
 2. Wat moet je hier nog op zeggen. Lang verhaal kort dan maar.

  https://www.youtube.com/watch?v=0zeLyZ6jt0A

  0 likes
 3. Wat je nog kunt zeggen?
  Dat je om je heen gewoon kinderen kunt vinden die herinneringen hebben aan een vorig leven of meerdere levens!! (opvoeding en onderwijs verpesten de herinneringen!)
  En je kunt het jezelf ook mogelijk maken om je voorgaande levens te herinneren.
  De 1e stap is ; ga er wagenwijd voor open staan. Kijk naar je intiemste vrienden, geliefden.
  Vraag je dan af . Openlijk: Kennen wij elkaar al veel langer?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

sneeuw

Ondertussen op IJsland: 9 meter hoge huizen verdwenen onder sneeuw. Zo wordt er gereageerd

“We hebben nog nooit zoveel sneeuw gehad,” ...

De laatste IJslandse McDonald's-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

De laatste IJslandse McDonald’s-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

De laatste McDonald’s op IJsland ging in 2009 ...