Binnenland

Asielzoekers op de Titanic en de Nederlander naar het Leger des Heils: ‘Zo diep zijn we gezonken’

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

Maandagochtend is het cruiseschip Thurgau Saxonia aangekomen in de Prinses Margriethaven in Zwolle. Op het schip worden bijna 100 asielzoekers opgevangen. Afgelopen week werd de komst van het cruiseschip door de gemeente meegedeeld aan omwonenden.

Lokale bewoners, waaronder een gezin met een kind van zeven maanden, reageerden verbijsterd toen ze hoorden dat ze hun ligplaats moesten verlaten. Een schipper noemde de actie van de gemeente ‘asociaal’. De bewoners moesten voor negen uur hun vaste ligplaats hebben verlaten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Wat een schande

Het Overijsselse Statenlid Joeri Pool (PVV) deelde op Twitter foto’s van het cruiseschip dat in Zwolle is aangekomen. “Wat een schande dat al die gelukszoekers in zulke luxe worden verwend, terwijl honderden Nederlanders in onze provincie dakloos zijn,” stelt Pool.

Hidde Heutink, fractievoorzitter van de Enschedese PVV, reageert: “Asielzoekers op de Titanic en de Nederlander naar het Leger des Heils. Zó diep zijn we gezonken.”

Dit is zo ziek

Ondertussen geeft Nederland nog eens 80 miljoen euro extra hulp aan Oekraïne. Dat maakten ministers Schreinemacher en Ollongren maandag bekend tijdens hun bezoek aan Kiev. Nederland leverde al voor 210 miljoen euro aan militaire goederen.

Minister van Financiën Kaag zei vrijdag dat ‘het hartstikke lastig wordt’ om nog dit jaar iets aan de koopkracht te doen.

PVV-leider Geert Wilders zegt daarover: “Nederlanders die hun energierekening en boodschappen niet meer kunnen betalen kunnen de rambam krijgen van D66, maar Oekraïners krijgen op een maandagmiddag even tientallen miljoenen euro’s aan extra steun van ze. Dit is zo ziek.”

4.9 135 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

188 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Ik ben ook een gelukkige bootbezitter en als ze mij dit zouden flikken ligt dat schip binnen de kortste keren op de bodem. Zijn ze nou helemaal……….. wat denken ze wel hoe ver ze kunnen gaan, dit duurt echt niet lang meer daar ben ik heel zeker van maar dat zal ook wel de bedoeling wezen van die weffers.

Pietje Bel
Pietje Bel
1 jaar geleden

De Titanic vaart binnenkort wel tegen een ijsberg aan. Ik blijf liever aan wal en leef liever als de amish. Liever staande sterven dan leven op de knieën.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

De politieke regeringspartijen VVD, D66, CDA, en CU moeten we beschouwen als criminele organisaties, het zijn landverraders, en wij moeten deze volksverlakkers alle macht ontnemen en opsluiten tot dat er gerechtigheid zal geschieden. Dit moet per direct gestopt worden.

Jörn Schneider
Jörn Schneider
1 jaar geleden

Jarenlang tientallen miljarden over de balk smijten om zo snel mogelijk te kunnen resetten dat is toch wel overduidelijk nu. Is toch maar belastinggeld waar u en ik keihard voor gewerkt hebben, schandalig!

Back to top button
188
0
We lezen graag je reactie!x