Buitenaards

Astrobiologen bevestigen buitenaards leven

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Britse onderzoekers hebben microalgen aangetroffen in fragmenten van een meteoriet die afgelopen jaar in Sri Lanka is neergestort.

Het gaat om het sterkste bewijs voor panspermie, de hypothese dat leven miljarden jaren geleden is begonnen op aarde nadat organismen door een meteoriet waren afgeleverd en dat elders in het universum leven is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In december vorig jaar werd in de lucht boven Polonnaruwa, een stad in de Noordelijke Centrale Provincie op Sri Lanka, een vuurbal gezien. In de daaropvolgende dagen werden fragmenten van de vuurbal verzameld en overgebracht naar een medisch onderzoeksinstituut. Met behulp van een microscoop werd vastgesteld dat de fragmenten microalgen bevatten die diatomeeën worden genoemd, zo meldt technologieblog ExtremeTech.

Abiogenese

De wetenschappelijke gemeenschap reageerde sceptisch op de onderzoeksresultaten en dus werden enkele fragmenten voor verder onderzoek naar de Cardiff-universiteit in Wales gestuurd. De onderzoekers van de universiteit zijn er zeker van dat de fragmenten afkomstig zijn van een meteoriet en dat ze ‘gefossiliseerde biologische structuren’ bevatten.

Er zijn twee theorieën over het ontstaan van leven op aarde. Panspermie houdt in dat het leven verspreid in het heelal voorkomt en dat het leven op aarde niet op de aarde zelf is ontstaan. Het leven op aarde is een gevolg van een ‘besmetting’ met organismen uit de ruimte, aldus de hypothese. Daarnaast is het leven volgens abiogenese ontstaan van leven uit niet-levende materie.

Buitenaards leven: fossielen gevonden in meteoriet

Buitengewoon bewijsmateriaal

De wetenschappers van de Cardiff-universiteit sluiten uit dat de fragmenten zijn besmet met aardse bacteriën. De fossielen zijn verweven met de rotsmatrix, een sterke indicatie dat de organismen niet van de aarde afkomstig zijn.

Voordat de bevindingen worden geaccepteerd door de wetenschap zal het werk van hoofdonderzoeker Chandra Wickramasinghe en zijn team door vele andere groepen over de hele wereld moeten worden herhaald.

Zijn er echt biologische fossielen gevonden in een meteoriet? Dat zou bewijs zijn voor leven op andere planeten en bovendien garanderen dat het universum wemelt van leven. Maar zoals altijd moeten buitengewone beweringen worden ondersteund met buitengewoon bewijsmateriaal.

Het onderzoek is hier in zijn geheel te lezen.

Bron: Extremetech.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Prachtig Niburu dit gaf mij de gelegenheid om het pdf bestandje te plakken onder favorieten.Het ging mij om de gevonden structuren die dit artikel bevestigd. Het AD http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3381574/2013/01/23/Hoogleraar-Meteoriet-bewijst-dat-aliens-bestaan.dhtml En eigenlijk wist ik al dat er op miljarden andere planeten, levensvormen voorkomen.

bumblebee
bumblebee
11 jaren geleden

Leuk artikel! Ik hoop dat zoiets ook eens in nieuws(tv) komt.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”bumblebee”]Leuk artikel! Ik hoop dat zoiets ook eens in nieuws(tv) komt.[/quote]
Is het al geweest namelijk in “HART VAN NEDERLAND” editie 19.00 uur.23-1-2013.Bovendien vermeld het AD dit: http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3381574/2013/01/23/Hoogleraar-Meteoriet-bewijst-dat-aliens-bestaan.dhtml

Just somebody
Just somebody
11 jaren geleden

Vorige week zag ik op tv bij RTLZ onderaan de lopende balkje : “Binnenkort buitenaards leven te zien in de lucht.” Wat moeten we daaruit opmaken, dat er eerdaags een disclosure komt? Zal mij benieuwen…Iemand anders dit toevallig ook gelezen op tv RTLZ?

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x