Homepagina » Buitenaards » Astrobiologen bevestigen buitenaards leven
Buitenaards leven bevestigd: fossielen gevonden in meteoriet

Astrobiologen bevestigen buitenaards leven

Britse onderzoekers hebben microalgen aangetroffen in fragmenten van een meteoriet die afgelopen jaar in Sri Lanka is neergestort.

Het gaat om het sterkste bewijs voor panspermie, de hypothese dat leven miljarden jaren geleden is begonnen op aarde nadat organismen door een meteoriet waren afgeleverd en dat elders in het universum leven is.

In december vorig jaar werd in de lucht boven Polonnaruwa, een stad in de Noordelijke Centrale Provincie op Sri Lanka, een vuurbal gezien. In de daaropvolgende dagen werden fragmenten van de vuurbal verzameld en overgebracht naar een medisch onderzoeksinstituut. Met behulp van een microscoop werd vastgesteld dat de fragmenten microalgen bevatten die diatomeeën worden genoemd, zo meldt technologieblog ExtremeTech.

Abiogenese

De wetenschappelijke gemeenschap reageerde sceptisch op de onderzoeksresultaten en dus werden enkele fragmenten voor verder onderzoek naar de Cardiff-universiteit in Wales gestuurd. De onderzoekers van de universiteit zijn er zeker van dat de fragmenten afkomstig zijn van een meteoriet en dat ze ‘gefossiliseerde biologische structuren’ bevatten.

Er zijn twee theorieën over het ontstaan van leven op aarde. Panspermie houdt in dat het leven verspreid in het heelal voorkomt en dat het leven op aarde niet op de aarde zelf is ontstaan. Het leven op aarde is een gevolg van een ‘besmetting’ met organismen uit de ruimte, aldus de hypothese. Daarnaast is het leven volgens abiogenese ontstaan van leven uit niet-levende materie.

Buitenaards leven: fossielen gevonden in meteoriet

Buitengewoon bewijsmateriaal

De wetenschappers van de Cardiff-universiteit sluiten uit dat de fragmenten zijn besmet met aardse bacteriën. De fossielen zijn verweven met de rotsmatrix, een sterke indicatie dat de organismen niet van de aarde afkomstig zijn.

Voordat de bevindingen worden geaccepteerd door de wetenschap zal het werk van hoofdonderzoeker Chandra Wickramasinghe en zijn team door vele andere groepen over de hele wereld moeten worden herhaald.

Zijn er echt biologische fossielen gevonden in een meteoriet? Dat zou bewijs zijn voor leven op andere planeten en bovendien garanderen dat het universum wemelt van leven. Maar zoals altijd moeten buitengewone beweringen worden ondersteund met buitengewoon bewijsmateriaal.

Het onderzoek is hier in zijn geheel te lezen.

Bron: Extremetech.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hunting Wolf schreef:

  Prachtig Niburu dit gaf mij de gelegenheid om het pdf bestandje te plakken onder favorieten.Het ging mij om de gevonden structuren die dit artikel bevestigd. Het AD http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3381574/2013/01/23/Hoogleraar-Meteoriet-bewijst-dat-aliens-bestaan.dhtml En eigenlijk wist ik al dat er op miljarden andere planeten, levensvormen voorkomen.

  0 likes
 • bumblebee schreef:

  Leuk artikel! Ik hoop dat zoiets ook eens in nieuws(tv) komt.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”bumblebee”]Leuk artikel! Ik hoop dat zoiets ook eens in nieuws(tv) komt.[/quote]
  Is het al geweest namelijk in “HART VAN NEDERLAND” editie 19.00 uur.23-1-2013.Bovendien vermeld het AD dit: http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3381574/2013/01/23/Hoogleraar-Meteoriet-bewijst-dat-aliens-bestaan.dhtml

  0 likes
 • Just somebody schreef:

  Vorige week zag ik op tv bij RTLZ onderaan de lopende balkje : “Binnenkort buitenaards leven te zien in de lucht.” Wat moeten we daaruit opmaken, dat er eerdaags een disclosure komt? Zal mij benieuwen…Iemand anders dit toevallig ook gelezen op tv RTLZ?

  0 likes
 • mb schreef:

  Interessant. Maar moet of kan alles dat ‘is’ wetenschappelijk onderbouwd worden ?

  0 likes
 • JB schreef:

  Toch blijven we dan bij de theorie dat er ergens op een andere planeet of meteoriet toevallig leven is ontstaan. Dus gebeurd zoiets niet op aarde dat er ineens toevallig leven ontstaat. Hier is de regel dat er leven nodig is om leven te creëren. Anders zou er hier op aarde vandaag bijvoorbeeld ergens zomaar leven kunnen ontstaan precies zoals dat ooit begonnen is. Maar tegenwoordig is alles een gevolg van.

  En het blijft toch opmerkelijk dat ons universum tot op een triljoenste van een triljoenste van een triljoenste enz. enz. gefinetuned is. Zoiets gebeurd niet bij toeval. Dat is een feit.

  Los van een ontwerper is dit alleen mogelijk wanneer er naast ons universum waarvan we niet eens weten hoe groot het is er nog veel meer universa bestaan. Alleen dan kan er een universum bestaan zoals de onze omdat de onze zo belachelijk nauwkeurig gefinetuned. Toch moeten er dan miljarden big bangs hebben plaatsgevonden. Terwijl de big bang ook al een enorme toevalstreffer was.

  Het bestant van God is eigenlijk net zo vergezocht als de theorie dat er miljarden andere universa zijn. Het is al vergezocht dat er per toeval een big bang kan ontstaan en vervolgens leven. Daarnaast is het inderdaad vergezocht dat God geen begin had, maar oneindig is.

  Misschien is het heelal zelfbewust geworden waardoor het zich heeft kunnen ontwikkelen. Misschien is God het universum. In mijn beleving is alles mogelijk. Ook een God. Dit los van religie, Bijbel etc. etc. Of misschien zitten we er gewoon allemaal naast.

  0 likes
 • Jeff schreef:

  ik kon er niks aan doen, maar trok gelijk een paralel; de aarde als ei-cel en de meteoriet als zaad-cel.
  Ik ben benieuwd wat deze inzichten ons zullen brengen en of de wetenschap openstaat voor dit soort onderzoeken. Vind het hoe dan ook breaking news.

  0 likes
 • Kabo schreef:

  Kabouters bestaan ook, maar niemand heeft er ooit een mee kunnen nemen naar de mensenwereld.

  0 likes
 • Chris schreef:

  @JB: Wat bedoel je met “gefinetuned”? Hoe zijn wij gefinetuned? Finetunen betekent in mijn ogen dat je iets vergelijkt met een bepaalde standaard en ervoor zorgt dat dat “iets” met die standaard overeenstemt.

  In mijn ogen is de aarde, het heelal, het universum, enz. (hoeveel er ook van zouden bestaan) ontstaan vanuit chaos. God (Allah, Jahweh, Boeddha, jij, ik, wie dan ook) heeft hier – in mijn bescheiden mening – helemaal niets mee te maken (zijn puur verzinsels van de mens).

  0 likes
 • JB schreef:

  Ok Chris, is je Engels goed?

  In deze video wordt er vrij uitgebreid over gesproken.
  http://www.youtube.com/watch?v=oyH2D4-tzfM

  Jij zegt ontstaan vanuit chaos? En hoe is die chaos dan ontstaan? Per toeval dus. En hoe is de chaos dan gefinetuned? Of zie jij het heelal nog steeds als chaos? Er is sprake geweest van finetunen. Zie video.

  In de video wordt God trouwens uitgesloten. Misshien vind je dat fijn. Het is op basis van miljarden iniversa die ontstaan zijn. Alleen dan zou ons heelal kunnen bestaan. Er is nog geen bewijs of deze andere universa er zijn, maar wie weet.

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”Chris”]@JB: Wat bedoel je met “gefinetuned”? Hoe zijn wij gefinetuned? Finetunen betekent in mijn ogen dat je iets vergelijkt met een bepaalde standaard en ervoor zorgt dat dat “iets” met die standaard overeenstemt.

  In mijn ogen is de aarde, het heelal, het universum, enz. (hoeveel er ook van zouden bestaan) ontstaan vanuit chaos. God (Allah, Jahweh, Boeddha, jij, ik, wie dan ook) heeft hier – in mijn bescheiden mening – helemaal niets mee te maken (zijn puur verzinsels van de mens).[/quote]
  en juist daar ging het fout,met de gedachten sprong van de mensheid ,daarom is het ook zo,n rotzooi op moeder aarde ,gaya is een levende entiteit met een ziel,waar de mensheid van denkt er boven te kunnen staan,pech gehad,tot zo ver en stop.dus alles is een inteligend ontwerp,niets onstaat bij toeval.maar hoe je denkt,valt het je toe,er is maar een bewustzijn,waar alles deel van uitmaakt.

  0 likes
 • Vliegend Bord schreef:

  Mooi bericht. Ik heb het pdf-je gelezen. Het klinkt overtuigend. Nu moeten andere universiteiten het onderzoek herhalen zodat we het het zeker weten. Het doet me denken aan de ‘ontdekking’ van de neutrino’s die sneller zouden reizen dan het licht. Die bewering kon de wetenschappelijke toets niet weerstaan. Ik hoop deze wel.

  0 likes
 • Peter II schreef:

  [quote name=”Jeff”]ik kon er niks aan doen, maar trok gelijk een paralel; de aarde als ei-cel en de meteoriet als zaad-cel.
  Ik ben benieuwd wat deze inzichten ons zullen brengen en of de wetenschap openstaat voor dit soort onderzoeken. Vind het hoe dan ook breaking news.[/quote]

  Jeff… vlak voor ik je reactie las, ging precies dezelfde gedachte door me heen.
  Frapant… en daar vlak achteraan las ik wat je schreef… hahaha… dit is het gewoon joh… een reuze zaadcel die de aarde komt bevruchten.

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  [quote name=”Vliegend Bord”]Mooi bericht. Ik heb het pdf-je gelezen. Het klinkt overtuigend. Nu moeten andere universiteiten het onderzoek herhalen zodat we het het zeker weten. Het doet me denken aan de ‘ontdekking’ van de neutrino’s die sneller zouden reizen dan het licht. Die bewering kon de wetenschappelijke toets niet weerstaan. Ik hoop deze wel.[/quote]

  Er is wel het één en ander aan kritiek op dit onderzoek, wat op zich niet erg is, er staan genoeg onderzoekers klaar om ook de tests te gaan doen.

  Er is één gedachte die in me opkomt, dat als de meteoriet daadwerkelijk fossielen bevat die lijken op algen zoals die lang geleden op aarde leefden, dat het twee dingen kan betekenen. Ofwel is het, zoals dit artikel stelt, buitenaardse levensvormen die op aarde zijn ingeslagen en zijn doorontwikkeld, of het betreft een stuk steen die door een andere meteorietinslag van de aarde is weggeslingerd en weer terug is gekeerd.

  Daarnaast heb ik moeite met het idee dat uit fossielen (zoals gesteld wordt in het artikel) weer leven kan ontstaan. De fossielen van algen (en alle andere levenssoorten die er niet meer zijn) op aarde kunnen dat niet. Ik heb dus wel mijn twijfels of deze meteoriet leven op aarde kan hebben gebracht, maar anderzijds zou het idee dat het buitenaardse fossielen zijn al genoeg opschudding veroorzaken. En zelfs als het een meteoriet is die haar herkomst op de aarde had.

  0 likes
 • Ad Knops Vught schreef:

  Een zeer zeer beperkt deel van de mensheid zal dit niet beseffen of erover nadenken of hier niets over horen.Wij mensen zullen zeggen komen die brokstukken wel van Mars, of uit de ruimte enz.. Wetenschappers springen een gat in de lucht,wellicht en zijn enthousiast.De vraag is hoe maak je het de mensheid duidelijk.De nieuwe komende paus bijv.zou bij zijn kersttoespraak hier iets moeten over zeggen vanaf het balkon.Of het hoofd van de VN in een speciale televisie uitzending deze ontwikkeling uiteen laten zetten. Ik denk zelf dat dat voorlopig niet zal gebeuren,helaas. Persoonlijk ben ik er zelf wel aan toe.

  0 likes
 • 2Crazy2bTrue schreef:

  En nu is de vraag is deze meteoriet afkomstig van een verongelukte planeet of is deze in de ruimte zelf ontstaan. Gefossiliseerde sporen zullen niet tot uitzaaiingen leiden. Ik denk eerder dat dit met komeet-achtige objecten gebeurt. Het venijn zit hem dus in de staart.

  “Kom eten”,
  riep moeder Aarde kort na haar onstaan…
  En toen kwamen de kometen eraan….

  0 likes
 • bliss schreef:

  straks heeft boriska kipriyanovich nog gelijk 😀

  0 likes
 • 365Y schreef:

  De stelling dat een object van buiten de aarde , hier het leven mogelijk (heeft ge) maakt , is net zo kortzichtig als digene die beweerd dat de aarde dit zonder hulp vanuit een hogere dimensie, vanzelf heeft aangemaakt . Alles wat op aarde is heeft alle mogelijkheden om leven te doen ontstaan , maar van het een komt het ander , en dat nu is de vraag , wie begon hier op deze planeet of daaraan gelijk, met de eerste “” steen “”

  Het leven heeft vele vaderen , maar wie was de stichter van dit voortplantings proces .. was het misschien een verleiding die het sterven .. (dat is tov de hogere hemel) in haar trilling laat voortbestaan ?

  Niet door geboorte maar door hogere vergissing is alles ontstaan, en dit is alles wat overal , dus ook met je lichaam te merken, aanwezig is – om relatie naar hoger .. (perfectie) een zekere hulp meestal altijd – vraagt .

  De wortel van het/jouw bestaan is van een hoger, onbegrepen identiteit , overgave is de enige juiste stap om terug naar die eeuwige wet van (bijna perfecte) waarheid te gaan.

  0 likes
 • Tink schreef:

  Eindelijk eens een aannemelijke theorie over hoe het leven op aarde kan zijn ontstaan. Een stuk aannemelijker dan die 6-daagse (plus 1rustdag) exercitie van onze joods-christelijke god, dan wel het sprookje over dat ruimteschip vol Annunaki’s vanuit de nooit ergens aangetroffen planeet Niburu.

  0 likes
 • Ad Knops Vught schreef:

  Ik zit al een tijdje op de glasvezel. History Channel heeft veel uitzendingen over buitenaardsen nu en in het verleden. Fanatieke schrijvers/sprekers proberen het eea te verklaren. Wat is de ondertoon bij deze sprekers. Ik denk dat bij een aantal een soort verlangen wordt uitgesproken. En waarom een verlangen. Zijn zij het niet eens zoals het er nu aan toe gaat op deze planeet en haar bewoners. Want als je de geschiedenis van de mensheid bekijkt dan is het vaak bedenkelijk wat zich hier afspeelt. Is het een verlangen om de boel eens en voor altijd goed te regelen hier met behulp van buitenaardsen. Ik geloof wel in buitenaardsen die veel verder ontwikkeld zijn als wij. Maar als er buitenaardsen bestaan dan zal blijken denk ik, dat ook sprake is van veel soorten buitenaardsen. Want “iemand” die met zijn schotel is neergestort in Rosswell heeft de kneepjes van het vak nog niet helemaal in de hand. Welke buitenaardsen moet je straks geloven als ze zich met ons gaan bemoeien.
  Mischien worden we wel gewaarschuwd door die buitenaardsen dat we moeten oppassen voor die en die wezens/buitenaardsen. Dan zijn de rapen gaar denk ik. Want dan zijn we net zover als nu en blijft het circus gewoon doordraaien hier zoals het altijd gegaan is.
  Als ik de media/boeken moet geloven is er al contact geweest tot en met ontvoeringen.ed
  Zij zijn al onder ons lees je dan. Zij zijn altijd al onder ons geweest. Blijkt uit het verleden.
  De meest recente ontwikkelingen van de mensheid zijn tot op dit moment vaak nog steeds bedenkelijk. Dus het verlangen (de ondertoon) van eerder genoemde sprekers en in feite van ons allemaal zal wellicht altijd een verlangen blijven……

  0 likes
 • Roytje28 schreef:

  in een stuk meteoriet
  is waar je het leven in ziet !

  je weet toch wel al lang dat leven van een stuk meteoriet DNA kan bevatten ? ik noem het de ruimte zaad !
  klinkt gek en zo is het toch..

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”365Y”]De stelling dat een object van buiten de aarde , hier het leven mogelijk (heeft ge) maakt , is net zo kortzichtig als digene die beweerd dat de aarde dit zonder hulp vanuit een hogere dimensie, vanzelf heeft aangemaakt . Alles wat op aarde is heeft alle mogelijkheden om leven te doen ontstaan , maar van het een komt het ander , en dat nu is de vraag , wie begon hier op deze planeet of daaraan gelijk, met de eerste “” steen “”

  Het leven heeft vele vaderen , maar wie was de stichter van dit voortplantings proces .. was het misschien een verleiding die het sterven .. (dat is tov de hogere hemel) in haar trilling laat voortbestaan ?

  Niet door geboorte maar door hogere vergissing is alles ontstaan, en dit is alles wat overal , dus ook met je lichaam te merken, aanwezig is – om relatie naar hoger .. (perfectie) een zekere hulp meestal altijd – vraagt .

  De wortel van het/jouw bestaan is van een hoger, onbegrepen identiteit , overgave is de enige juiste stap om terug naar die eeuwige wet van (bijna perfecte) waarheid te gaan.[/quote]
  Het leven en ook wijzelf, is slechts een chemische reaktie.Niet meer, en niet minder.Groetjes van de chemische reaktie, Hunting Wolf.

  0 likes
 • 365Y schreef:

  [/quote]
  Het leven en ook wijzelf, is slechts een chemische reaktie.Niet meer, en niet minder.Groetjes van de chemische reaktie, Hunting Wolf.[/quote]

  Chemische reactie .. waaruit bestaat / bestond deze chemie , en is het van oorsprong niet een verzameling van energieen ? en hoe komt deze energie aan de atomen dat door ons kan worden opgemerkt ? Ik kan het vooralsnog nog niet eens met je stelling zijn , transformatie of degradatie vanuit een hogere trilling is de sleutel ik denk niet dat er zomaar iets chemisch ontstaat zonder “”een botsing met het verleden”” het verleden welks begin inwezen uit alles bestond … ( een geestelijke pre/voorwereldse materie )

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”365Y”][/quote]
  Het leven en ook wijzelf, is slechts een chemische reaktie.Niet meer, en niet minder.Groetjes van de chemische reaktie, Hunting Wolf.[/quote]

  Chemische reactie .. waaruit bestaat / bestond deze chemie , en is het van oorsprong niet een verzameling van energieen ? en hoe komt deze energie aan de atomen dat door ons kan worden opgemerkt ? Ik kan het vooralsnog nog niet eens met je stelling zijn , transformatie of degradatie vanuit een hogere trilling is de sleutel ik denk niet dat er zomaar iets chemisch ontstaat zonder “”een botsing met het verleden”” het verleden welks begin inwezen uit alles bestond … ( een geestelijke pre/voorwereldse materie )[/quote]
  Nieuwe onderzoeksresul taten ‘geven sterke aanwijzingen’ dat het deeltje dat onderzoekers van het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN) vorig jaar aantoonden, inderdaad het Higgs-bosondeel tje is. Dat heeft CERN laten weten.`

  Onderzoekers hebben sinds de bekendmaking van hun ontdekking vorig jaar juli 2,5 keer zoveel gegevens onderzocht als toen beschikbaar waren en zijn er steeds meer van overtuigd dat het inderdaad om het Higgs-bosondeel tje gaat.

  Het deeltje, dat is genoemd naar de Britse natuurkundige Peter Higgs, wordt ook wel het God-deeltje genoemd. Het geeft alle andere deeltjes massa. Massa beïnvloedt hoe deeltjes zich gedragen. Higgs-bosonen bepalen dus uiteindelijk wat wij om ons heen zien, van de kleinste levende wezens tot de grootste sterrenstelsels.

  Het Amerikaanse natuurwetenscha ppelijke tijdschrift Science riep de ontdekking van het Higgs-bosondeel tje uit tot het wetenschappelij ke hoogtepunt van 2012. De ontdekking gebeurde in de deeltjesversnel ler in de buurt van Genève.
  Zie ook: http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3409277/2013/03/14/Meer-aanwijzingen-CERN-voor-vondst-God-deeltje.dhtml

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronacrisis

  Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

  Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails ...

  pensioen

  Eerste Kamerlid haalt uit: D66 vindt verlaging pensioen met 400 euro NORMAAL

  Miljoenen Nederlanders dreigen gekort te worden op ...

  >