Financieel

Griekenland dreigt uit de euro te stappen (video)

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Griekenland heeft aangekondigd mogelijk binnen drie maanden de eurozone te verlaten, tenzij de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) 130 miljard euro ophoesten.

De gesprekken over een nieuwe reddingslijn om het hoofd te bieden aan de slechte uitwerking van de bezuinigingsmaatregelen liggen al enige maanden nagenoeg stil.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Op het moment houdt de Griekse overheid het hoofd boven water met het eerste krediet van 110 miljard euro uit mei 2011. “We moeten een akkoord bereiken over de lonen anders zullen we afscheid moeten nemen van de euro,” zei regeringswoordvoerder Pantelis Kapsis.

De banken hebben afgesproken de Griekse staat ongeveer honderd miljard kwijt te schelden. Deze afschrijving van vijftig procent van de waarde op Griekse obligaties heet vrijwillig, maar is onder hoge druk afgesproken met het International Institute of Finance (IIF).

De onderhandelingen over de afspraken gaan uiterst moeizaam. De consequenties voor een dergelijke afschrijving zijn namelijk groot voor instellingen die veel aan de Griekse overheid geleend hebben. Dat geldt met name voor Griekse banken. Die waren voor de crisis goed gekapitaliseerd, maar inmiddels zijn ze ernstig verzwakt. De korting zal vermoedelijk leiden tot verdere fusies en mogelijk tijdelijke nationaliseringen. De gedwongen schuldafschrijving is binnen de Europese Unie dan ook omstreden.

Bron: RT

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x