Gezondheid

Baanbrekend onderzoek naar relatie fluoride en hersenaandoeningen

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste soorten tandpasta bevatten fluoride. In veel landen wordt nog fluoride toegevoegd aan het drinkwater. In het toonaangevende medische tijdschrift The Lancet wordt fluoride genoemd als neurotoxine, een stof die de werking van het zenuwstelsel ernstig verstoort. Je zou nu verwachten dat er binnenkort geen fluoride meer in onze tandpasta zit en dat overal ter wereld zal worden gestopt met het fluorideren van drinkwater.

In het maartnummer van het tijdschrift wordt fluoride in hetzelfde rijtje genoemd als mangaan, chloorpyrifos, DDT, tetrachlooretheen en PBDE. De auteurs schrijven over 27 studies naar de blootstelling aan fluoride in drinkwater onder hoofdzakelijk Chinese kinderen, waaruit bleek dat blootstelling aan verhoogde concentraties fluoride leidt tot een lager IQ. In de meeste gevallen viel de hoeveelheid fluoride binnen de maximum toegestane hoeveelheid die wordt gehanteerd door de Amerikaanse overheid, minder dan vier milligram per liter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Bij kinderen kunnen neurotoxinen hersenaandoeningen veroorzaken als autisme, ADHD, leerstoornissen en andere cognitieve beperkingen. De schade is vaak onbehandelbaar en blijvend. De auteurs leggen uit dat kinderen met cognitieve beperkingen minder kans hebben om op latere leeftijd een academische studie af te ronden en daardoor minder zullen verdienen. Neurotoxinen hebben op de lange termijn een aanzienlijk economisch effect op de samenleving.

Dr. Philippe Grandjean van de Harvard School of Public Health en dr. Philip Landrigan van de Icahn School of Medicine at Mount Sinai in New York benadrukken dat het van groot belang is om het gebruik van schadelijke chemicaliën aan banden te leggen en zo de ontwikkeling van kinderhersenen te beschermen.

“Fluoride lijkt in hetzelfde rijtje te passen als lood, kwik en andere gifstoffen die een chemische braindrain veroorzaken,” zei Grandjean twee jaar terug. “Het effect van elke gifstof lijkt klein, maar samen kunnen ze op grote schaal schade veroorzaken, temeer omdat de hersenkracht van de volgende generatie van cruciaal belang is voor ons.”

De Amerikaanse Gezondheidsdienst CDC schrijft dat 276 miljoen Amerikanen gefluorideerd drinkwater consumeren. Uit onderzoeksdata van de CDC blijkt echter dat bij 41 procent van de Amerikaanse tieners inmiddels tekenen van fluorose zijn vastgesteld, een tandverkleuring die optreedt door een te hoge opname van fluoride gedurende de vorming van de tanden.

Download hier de gehele studie.

bron: The Lancet Neurology

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Siebe
Siebe
10 jaren geleden

Ik poets al jaren met de blauwe tandpasta van parodontax. Even wennen aan de zoute smaak en klaar is kees, fluoridevrij gepoetst!

Tina
Tina
10 jaren geleden

Nu ben ik de klos kwijt; ADHD was toch verzonnen ? Teveel tegenstrijdige berichten hier, wel jammer.

BvD
BvD
10 jaren geleden

Ik neem aan dat er in nederland geen fluor in het water zit? Je kunt altijd zelf kiezen voor een tandpasta zonder fluoride. Zoals Siebe poets ik ook alleen met blauwe parodontax. Ook heeft het Kruidvat een eigenmerk tandpasta zonder fluoride.
Heel veel dingen kun je afschaffen in je leven die niet goed zijn. Dit geldt voor tandpaste met fluor maar ook voor het gebruik van je pinpas. Als je niet wilt dat je koopgedrag vastgelegd wordt dan betaal je in de winkels cash.
Als je niet wilt dat je op het internet “te koop” staat, dan hef je je facebook account op of je verzint een profiel waarin je naam en alle andere info gewoon niet van jou is maar verzonnen.
Als je niet beinvloed wilt worden door de media dan kijk je geen tv of heel selectief.
Je hoeft geen gemodificeerde rommel te eten van Monsanto als je even de ingredienten op de verpakking leest.
Mensen kunnen heel veel zelf doen ipv van altijd te klagen, maar je kunt zelf ook bewust gaan leven.

Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Ik denk dat mensen moeten gaan inzien wat de inhoud en eigenschappen zijn van het tijdperk Vissen! Als men dat weet kan men beter begrijpen waarom fluoride in ons en vele andere continenten in het drinkwater en tandpasta zat zit. Fluoride heeft de eigenschap dat het je kalmeert en dan kom je gelijk bij ADHD, ADD en vele andere vreemde eigenschappen die de FREQUENTIE van het tijdperk Vissen voor zijn rekening kan nemen.

Mijn mening is het de FREQUENTIE van het tijdperk vissen die de boosdoener is voor de mens. Het heeft ook snelheid gebracht om in kort tijdsbestek van het wiel naar de maan te gaan. Dat zal te maken hebben gehad met 21-12-2012

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x