Binnenland

Kamervragen over relaties kabinetsleden met World Economic Forum van Klaus Schwab

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Forum voor Democratie stelde eind mei Kamervragen over de relaties van kabinetsleden met het World Economic Forum van Klaus Schwab. Op die vragen kwamen ontwijkende antwoorden of kregen we zelfs helemaal geen antwoord, zegt Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

Op de vraag of zij opheldering kan verschaffen over de precieze relatie van kabinetsleden – waarvan sommige een profielpagina hebben op www.weforum.org – met het World Economic Forum, antwoordde minister Kaag:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het World Economic Forum is een platform voor publiek-private samenwerking. Het brengt partijen zoals NGO’s, bedrijfsleven, kennisinstituten en overheden samen om oplossingen te vinden voor de huidige mondiale sociale uitdagingen, zoals klimaatverandering, voedselzekerheid, digitalisering en gezondheid. De betrokkenheid van verschillende kabinetsleden bij het WEF komt voort uit hun verantwoordelijkheid voor deze onderwerpen. De profielpagina op de website van het WEF, geeft de deelnemers weer die in het verleden een bijdrage hebben geleverd aan een activiteit van het WEF.”

Hoe komt de betrokkenheid tot stand?

FVD vroeg de minister ook hoe de agenda van het World Economic Forum zich verhoudt met het Nederlands belang en het regeerakkoord. Kaag: “Kabinetsleden hebben contacten met organisaties, zoals het WEF, die behulpzaam kunnen zijn bij het behalen van kabinetsdoelstellingen. Betrokkenheid bij activiteiten van het WEF kan helpen bij het verwezenlijken van onderdelen van het kabinetsbeleid.”

De partij was allerminst tevreden met de antwoorden en heeft nieuwe vragen gesteld over de banden tussen Schwab en Nederlandse bewindspersonen. Kamerlid Van Houwelingen wil van de minister weten hoe de betrokkenheid van kabinetsleden bij het World Economic Forum tot stand komt. Worden ze allemaal benaderd of selecteert het WEF bepaalde kabinetsleden?

Hoever gaat de betrokkenheid?

Hij wil ook weten waarom de profielpagina’s van kabinetsleden op de website van het WEF zijn verborgen en alleen zijn te vinden via een zoekmachine. Is dat gebeurd op verzoek van de betrokken leden van het kabinet? Onder andere Rutte, De Jonge, Hoekstra en Kaag hebben zo’n pagina. Het Kamerlid wil verder weten hoever de betrokkenheid van kabinetsleden bij het WEF gaat.

4.8 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eric
Eric
2 jaren geleden

Vanmorgen om 11 uur ben ik gaan kijken bij het oorlogsmonument. Ik was van plan te gaan vragen of iemand meende dat het zou kunnen dat de helft van de mensen een placebo heeft gekregen en dat er daarom ook veel mensen zijn die geen enkele bijwerking hebben. Leek me een mooie binnenkomer.
Er was niemand. Toen ben ik maar even tegen de treurende stenen vrouw aan wezen praten. Over onrecht, uitsluiting en vervolging. Ook over verzet, eenzaamheid en moedeloosheid. Het werd een nogal eenzijdige conversatie. Maar dat gaf niet. Op de smartphone ben ik al gewend om eenzijdig te converseren door geestdriftig mijn overpeinzingen in te typen. Velen doen dat met mij.
Ik heb aan haar meteen ook maar bekend dat mijn bloeddruk het laatste jaar omhoog begint te gaan en dat ik me daar een beetje zorgen om maak. De stenen vrouw met de bloemen leek steeds treuriger en treuriger te worden. Zij staat daar om mij aan te horen en precies te begrijpen waarover ik het heb. Althans, ik vond het mooi om het voor mezelf zo uit te leggen. Ik wierp nog een blik op de lijst met namen. Allemaal mensen die stierven in een periode van onvoorstelbare onmacht. Ik leef nog….
Ik ben weer naar huis gelopen.
Van de week weer even kijken. Eens zien of er dan iemand, net als ik, in diepe gedachten de stenen vrouw aan staat te kijken. Eigenlijk staat hij op een lotgenoot te wachten. En dan ben ik er. Ik voor hem en hij voor mij.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden

You (not them ofcourse) will own nothing and be happy. Als je er rond 2030 nog wel bent natuurlijk.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Nederland wordt op dit moment Gegijzeld & Bezet door een stelletje Doorgesnoven Nazis, Landverraders, Controlled Opposition, Paarden van Troje, Oorlogsmisdadigers, Psychopaten & Massamoordenaars, hun Hoofdkwartier is Gevestigd in Den Haag…De muren van hun Bastion zijn langzaam aan het afbrokkelen…nog eventjes geduld en we wandelen zo naar binnen…

Annette
Annette
2 jaren geleden

Even helemaal off topic, maar ik vind het zó ongelooflijk belangrijk, dat ik dit graag wil delen met jullie allemaal!
Een goede vriend van ons heeft een zoon, die op zeer korte termijn geopereerd moet worden. Zoals jullie wel begrijpen, wil hij voor zichzelf, maar zeker ook voor zijn zoon geen vaccinaties. Dat is dus ook niet gebeurd.
Maar…. als deze zoon straks geopereerd wordt, is er een grote kans dat hij bloed nodig heeft. Zijn vader heeft dus bij de arts geïnformeerd, of het mogelijk is om bloed te geven van niet gevaccineerde mensen. Dat is dus NIET mogelijk. Al het bloed komt van Sanquin, de organisatie die het bloed van zowel gevaccineerde als van niet gevaccineerde mensen bij elkaar gooit.
Daar is dus geen discussie over mogelijk, aangezien dat wordt bepaald door de overheid. Zó ver gaat het dus.
Wij hebben jullie hulp nodig om de volgende petitie te tekenen: petities.nl Vrijheid in keuze gevacineerd of ongevacineerd bloed tijdens transfusie.Alvast heel hartelijk bedankt voor het ondertekenen.

Back to top button
131
0
We lezen graag je reactie!x