Homepagina » Universum » NASA-astrofysicus: “Het aantal bewoonbare planeten is groter dan het aantal mensen op aarde”
NASA-astrofysicus: "Het aantal bewoonbare planeten is groter dan het aantal mensen op aarde"

NASA-astrofysicus: “Het aantal bewoonbare planeten is groter dan het aantal mensen op aarde”

Al jaren zijn wetenschappers op zoek naar een planeet die net als de aarde leven kan herbergen. Mission Centaur, een nieuw project, richt zich op het Alpha Centauri-stelsel. Volgend jaar hopen de onderzoekers achter deze ruimtemissie hun eigen telescoop te lanceren.

“We zijn super enthousiast over het nieuws rond Proxima b,” zei Brett Marty van Mission Centaur. Samen met en aantal andere wetenschappers maakte hij de documentaire The Search for Earth Proxima.

Sciencefiction

“Als je op het zuidelijk halfrond woont is Alpha Centauri één van de helderste sterren aan de hemel,” aldus Marty. “Maar als je op het noordelijk halfrond leeft, zul je hem nooit zien.”

Voor de film interviewde Marty een aantal onderzoekers, waaronder NASA-astrofysicus Ruslan Belikov. “Twintig jaar geleden werden exoplaneten bestempeld als sciencefiction,” legt Belikov uit in de documentaire. “Nu is het één van de populairste onderzoeksvelden binnen de astronomie.”

Eén op de twee

“Rond één op de twee sterren draait een potentieel bewoonbare planeet,” vervolgt Belikov. “Het aantal potentieel bewoonbare planeten in ons sterrenstelsel is groter dan het aantal mensen op aarde, en het heelal bevat een slordige 100 miljard sterrenstelsels.”

Er is op dit moment echter nog weinig bekend over Proxima b. “De planeet is indirect gedetecteerd en met de huidige technologie kunnen we er weinig over te weten komen,” legde Marty uit.

Bekijk de docu hieronder:

[AlterNet]


Vond je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. “Het aantal bewoonbare planeten is groter dan het aantal mensen op aarde”

  Goed nieuws, maar NASA’s aantal besteedbare Dollars, is zelfs nog vele malen groter dan het aantal mensen op aarde! En wat heeft het de mensheid ook allemaal weer opgeleverd, de afgelopen jaren?

  Helemaal niets! 🙁

  5 likes
  • Uit de ruimtevaart komen heel veel technieken die we vandaag de dag veel gebruiken. Dus je kan niet zeggen dat het allemaal zinloos is geweest.

   8 likes
   • “Uit de ruimtevaart komen heel veel technieken die we vandaag de dag veel gebruiken… ”

    ….maar ik kan alleen niet echt één of meerdere van die alledaagse veelgebruikte technieken noemen. 😉

    2 likes
    • ….maar ik kan alleen niet echt één of meerdere van die alledaagse veelgebruikte technieken noemen. ?

     Het lijkt erop dat je met die tekst wilt insinueren dat ik geen uitvindingen van NASA kan noemen. Als je slim was geweest dan had je even voordat je bijdehand ging doen op Google gekeken naar uitvindingen van NASA, dan had je nu niet zo voor aap gestaan.
     Maar ik zal je even een handje helpen.

     Zonnepanelen
     Satalliettelevisie
     computermuis
     krasvrije brillen
     oorthermometer

     En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
     Dus een tip voor jou, als je bijdehand wilt doen doe het wel goed 😉

     9 likes
     • “Zonnepanelen
      Satalliettelevisie
      computermuis
      krasvrije brillen
      oorthermometer”

      Nou daar gaan we hoor!
      Zonnepanelen Uitgevonden in 1839 (!) door Antoine Cesar Becuerel!

      En satEllieten zijn bedacht door Arthur C. Clarke een Sciencefiction schrijver, en dat is het sci-fi! Je TV satelliet ontvanger, ontvangt gewoon signaal van een zendmast, want daar richt je je schotel ook op (de horizon)! Temperatuur van de thermosfeer (waar veel van die satellieten zich zouden bevinden), kan oplopen tot 1500 graden Celsius! Veel succes met je goudfolie! 😉

      Computermuis:
      De muis werd in 1963-1964 ontwikkeld door Douglas Engelbart en William English aan het Stanford Research Institute (SRI).

      Krasvrije trilglazen zijn uitgevonden in België! Check de video
      http://www.dailymotion.com/video/x2wfqhn?GK_FACEBOOK_OG_HTML5=1

      oorthermometer
      De oorthermometer werd ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Diatek. Hat zag daar immers de nood voor, nadat ziekenhuizen te kampen kregen met een tekort aan verplegend personeel. Aangezien in de VS alleen al jaarlijks zo’n miljard keer de lichaamtemperatuur gemeten werd, was er dringend een alternatief nodig voor de kwikthermometer, die er eventjes over doet voor het kwik tot de juiste temperatuur is gestegen. In de plaats daarvan gebruikte Diatek een infraroodtechnologie van NASA, die ontwikkeld werd om de temperatuur van sterren te meten.

      Helaas is de link naar die “infraroodtechniek van NASA” is een 404’tje geworden, zal wel toeval zijn!

      Dus laten we zeggen, OK ze hebben meegeholpen de oorthermometer te ontwikkelen, hoera, en wat heeft dat dan gekost?

      The total amounts (in nominal dollars) that NASA has been budgeted from 1958 to 2011 amounts to $526.178 billion—an average of $9.928 billion per year.

      Meer dan een half triljard, voor een nieuwe thermometer?! Laat mij dan lekker ‘bijdehand’ zijn, ik noem dat oplichting! 😉

      10 likes
     • Haha….zo te zien heb je mijn tip opgevolgd 😉 Want nu sta ik een beetje voor aap, ik zeg een beetje omdat je niet helemaal gelijk hebt. Zoals met de zonnepanelen. Het fotovoltaische principe is ondekt door de persoon die jij aangeeft, maar de huidige zonnepanelen die wij vandaag de dag gebruiken zijn ontwikkeld door NASA.
      De andere uitvindingen die ik aangaf zijn misschien niet direct door NASA uitgevonden maar wel mede door NASA. Zoals met de muis. NASA-onderzoeker Bob Taylor was op zoek naar nieuwe en betere manieren om schermen met vluchtgegevens te kunnen besturen, en dat leidde tot een investering in het onderzoek van Doug Engelbart, de man die uiteindelijk de computermuis zou uitvinden.

      Maar ik zal me even koest houden, want ik heb mijn huiswerk zo te zien niet helemaal correct gedaan. Dus bij deze geef ik jou de credits en wens jou een fijne dag:-)

      7 likes
     • En nog eentje voor je, een paar uur geleden nog ontploft! Weliswaar is deze lancering van SpaceX een zogenaamd particulier ruimtevaart bedrijf, met slechts één enkele klant, namelijk NASA! Maar na bijna een halve eeuw geleden, 6 volkomen perfecte missies te hebben uitgevoerd naar de maan, blijven het onberekenbare vuurpijlen!

      https://www.youtube.com/watch?v=_BgJEXQkjNQ

      Twee weken geleden een NASA raket “zoekgeraakt” met aan boord testen van Hawaiiaanse studenten. Waar zijn dan toch die satellieten, als je ze nodig hebt!

      https://www.youtube.com/watch?v=v_wBLfNJ95w

      NASA
      ARE
      SCAM
      ARTISTS
      😉

      5 likes
     • @ WouterV

      Ja, inderdaad die Becuerel had de zonnenCEL uitgevonden en niet een heel paneel, dat was natuurlijk later. En je hoeft je zeker niet “koest te houden”, want dit soort discussies houdt ons allebei ‘scherp’! ;D

      Maar al zou NASA de boel niet bedonderden (wat ze in mijn ogen al meer dan een halve eeuw doen), dan nog komt er veel te weinig bruikbaars uit deze organisatie, voor al dat geld wat ze (af en toe letterlijk) in de fik steken!

      Als je dan weer zo’n ander bericht leest over dat vreemde eiland in Argentinië En dat ze daar om geld moeten bedelen, om dat te mogen onderzoeken! Dan word je daar toch een beetje triest van! Waarom gaan staren naar ‘mogelijke bewoonbare planeten’ op volkomen onbereikbare afstanden, terwijl er nog zoveel mysteries op onze stoep liggen! Dat zouden ze toch niet expres doen?!

      Jij ook een prettige dag gewenst, onze toetsenborden zullen elkaar vast nog wel eens kruizen! ;D

      2 likes
     • @Armonicus,

      Ik zei ook even koest houden, dus hier ben ik weer..haha. Want ik hou er ook van om mij te verrijken met inzichten van een ander. Ten slot van rekening weet ik veel meer niet dan wel.

      Maar wat je zegt over NASA daar kan ik voor een groot gedeelte inkomen. Die organisatie is totaal niet transparant en daarom moet je je zeker afvragen welke belangen ze dienen. Tot nu toe lijkt het erop dat ze in ieder geval niet in het belang van de gehele mensheid handelen. Over het hoeveelheid geld wat ze er door heen jagen kan je zeker je vraagtekens bij zetten, echter NASA is een onderzoekorganisatie en onderzoeken kosten nu eenmaal geld.
      Ik weet niet of ze het expres doen dat ze weinig geld steken in onderzoeken die betrekking hebben op hetgeen wat je hier nog op aarde kan ontdekken. Ik zelf zou daar ook veel meer onderzoek naar willen zien, vooral omdat we eigenlijk nauwelijks nog iets weten waar er hier allemaal afspeelt op aarde. Maar ja kan je de NASA daar verantwoordelijk houden aangezien zij daar niet voor opgericht zijn, dus de mensen die daar werken hebben hun mindset daar ook niet op gefocust.
      Willen wij mensen dat daar meer geld voor wordt uitgetrokken dan zullen we het heft zelf in handen moeten nemen. Dat kan door op de juiste mensen(geen idee welke) te stemmen tijdens verkiezingen maar wij kunnen ook echt actie ondernemen en proberen mensen bij elkaar te brengen die dit soort onderzoek mogelijk kunnen maken en financieren. Dat zal niet makkelijk zijn, maar wel de enige optie denk ik.

      Enne dat denk ik ook wel dat onze toetsenborden elkaar zullen kruizen..haha

      1 likes
 2. Dus is het aannemelijk dat intelligent buitenaards leven bestaat.

  13 likes
 3. Duizenden leugens maken geen enkele waarheid.

  5 likes
 4. uh je mag het pas bewoonbaar verklaren als het IMF er gevestigd is he

  8 likes
 5. Er zijn dus ook beschavingen die miljarden jaren verder zijn ontwikkeld dan wij en over technologie beschikken, waar wij niet een over kunnen dromen. Hoe kortzichtig is het dan te stellen, dat wij de enige “beschaving” zijn in het universum. Waarschijnlijk zoijn er talloze beschavingen, die de grote vraagstukken allang hebben opgelost en in een oogwenk door het universum kunnen reizen.

  9 likes
 6. De satelliet Cassini is in 1997 gelanceerd en kwam in 2004 bij Saturnus aan. De satelliet deed dus 7 jaar over een reis van 8 lichtminuten. Om de Alpha Centauri te bereiken heeft ze nog ongeveer 50.000 jaar nodig. en dat is dan de dichtsnabijzijnde zon/planeet.
  Maar dromen mag en de techniek gaat erg snel.

  3 likes
  • De snelheden zijn al aardig opgekrikt naar 100000 km/u, maar dat is natuurlijk lang niet genoeg. Zelfs 1000 maal de licht snelheid zou niet genoeg zijn om het universum te doorkruisen.
   Er zal dus een andere manier gevonden moeten worden zoals warping of wormholes. In theorie kan het, nu nog de praktijk…

   6 likes
   • Tenzij je de aard van ‘het universum’ doorgrond.

    Het universum is een hologram. Dus als je op holografisch niveau reist duurt het erg lang. Kun je op het niveau daaronder reizen (electromagnetisch level) dan bestaat tijd en ruimte niet want dat zijn eigenschappen van het holografische.

    En zo flisten we letterlijk ‘door’ het universum om op een andere positie van tijd en ruimte ‘ineens’ op te duiken.

    UFO’s die ‘ineens’ weg zijn, iemand?

    Grtz

    0 likes
 7. Dat is wat men hoopt maar totaal niet bewezen, wel dat er buiten of binnen aardsen zijn maar daar schrijft de Bijbel ook al over, genaamd de engelen en afvallige engelen.

  4 likes
 8. Leven is net zo’n factor als bewegingsenergie,het is overal om ons heen.
  Het probleem zit hem in de soort van leven.
  Wetenschappers zoeken hoofdzakelijk naar koolstof gebaseerde levensvormen,tot ze per toeval stuitte op leven wat zich bevond in een arsenicummeer.
  Arsenicum is voor koolstof gebaseerde wezens de allerergste gifsoort,en dus toch is er leven mogelijk op een andere basis.
  De verschillende versies van levensvormen zijn mogelijk legio,en waarschijnlijk zien we zoveel over het hoofd door onze vastgeroestte associaties en zogenaamde onmogelijkheden dat we er tegenaankijken maar het niet zien.
  Leven is overal,en we moeten het willen zien.

  3 likes
 9. de aangenomen formule om tot deze aantallen bewoonbare planeten te komen is indertijd helder uitgelegd door de nederlandse wetenschapper nico baaijens. de heer baaijens die verhaalde over de nederlandse radiospecialist balthasar van der poll die indertijd een vreemde satelliet ‘aan de lijn’ kreeg. was het de black knight? nooit meer iets hieromtrent kunnen vinden op internet

  3 likes
 10. De NASA…

  met andere woorden;

  Zoals gewoonlijk, een kont verhaal!

  3 likes
 11. Toen Columbus naar Amerika voer met drie schepen wist hij ook niet waar hij terecht zou komen eerst op een eiland aangekomen daarna pas is het vaste land ontdekt van Amerika.
  Natuurlijk bestaan er overal leven in het heelal we moeten alleen even verder kijken in de toekomst en dan weer terug gaan naar het heden dan zul je begrijpen dat we het zullen tegenkomen alles is een kwestie van tijd alleen kunnen we ons dat nu moeilijk voorstellen omdat de mens vastgeroest zit in oude regels en wetten die vanuit religie voorgekomen zijn waarin ons dingen wijs werden gemaakt.
  Machthebbers hebben het geloof misbruikt om ons klein te houden en dat gebeurt nog steeds.
  Zie het zo stel ik ben god de almachtige wat zouden jullie aan mij willen vragen en geloven jullie mij dan en ben ik er altijd geweest wie zegt dat ik gelijk heb wat de één gewoon vind kan de ander raar vinden.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

studie

Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...