Universum

NASA-astrofysicus: “Het aantal bewoonbare planeten is groter dan het aantal mensen op aarde”

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al jaren zijn wetenschappers op zoek naar een planeet die net als de aarde leven kan herbergen. Mission Centaur, een nieuw project, richt zich op het Alpha Centauri-stelsel. Volgend jaar hopen de onderzoekers achter deze ruimtemissie hun eigen telescoop te lanceren.

“We zijn super enthousiast over het nieuws rond Proxima b,” zei Brett Marty van Mission Centaur. Samen met en aantal andere wetenschappers maakte hij de documentaire The Search for Earth Proxima.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Sciencefiction

“Als je op het zuidelijk halfrond woont is Alpha Centauri één van de helderste sterren aan de hemel,” aldus Marty. “Maar als je op het noordelijk halfrond leeft, zul je hem nooit zien.”

Voor de film interviewde Marty een aantal onderzoekers, waaronder NASA-astrofysicus Ruslan Belikov. “Twintig jaar geleden werden exoplaneten bestempeld als sciencefiction,” legt Belikov uit in de documentaire. “Nu is het één van de populairste onderzoeksvelden binnen de astronomie.”

Eén op de twee

“Rond één op de twee sterren draait een potentieel bewoonbare planeet,” vervolgt Belikov. “Het aantal potentieel bewoonbare planeten in ons sterrenstelsel is groter dan het aantal mensen op aarde, en het heelal bevat een slordige 100 miljard sterrenstelsels.”

Er is op dit moment echter nog weinig bekend over Proxima b. “De planeet is indirect gedetecteerd en met de huidige technologie kunnen we er weinig over te weten komen,” legde Marty uit.

Bekijk de docu hieronder:

[AlterNet]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Dus is het aannemelijk dat intelligent buitenaards leven bestaat.

Armonicus
Armonicus
7 jaren geleden

“Het aantal bewoonbare planeten is groter dan het aantal mensen op aarde”

Goed nieuws, maar NASA’s aantal besteedbare Dollars, is zelfs nog vele malen groter dan het aantal mensen op aarde! En wat heeft het de mensheid ook allemaal weer opgeleverd, de afgelopen jaren?

Helemaal niets! 🙁

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Duizenden leugens maken geen enkele waarheid.

StefanZ
StefanZ
7 jaren geleden

Er zijn dus ook beschavingen die miljarden jaren verder zijn ontwikkeld dan wij en over technologie beschikken, waar wij niet een over kunnen dromen. Hoe kortzichtig is het dan te stellen, dat wij de enige “beschaving” zijn in het universum. Waarschijnlijk zoijn er talloze beschavingen, die de grote vraagstukken allang hebben opgelost en in een oogwenk door het universum kunnen reizen.

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x