Universum

NASA-astrofysicus: “Het aantal bewoonbare planeten is groter dan het aantal mensen op aarde”

Help mee door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al jaren zijn wetenschappers op zoek naar een planeet die net als de aarde leven kan herbergen. Mission Centaur, een nieuw project, richt zich op het Alpha Centauri-stelsel. Volgend jaar hopen de onderzoekers achter deze ruimtemissie hun eigen telescoop te lanceren.

“We zijn super enthousiast over het nieuws rond Proxima b,” zei Brett Marty van Mission Centaur. Samen met en aantal andere wetenschappers maakte hij de documentaire The Search for Earth Proxima.

Sciencefiction

“Als je op het zuidelijk halfrond woont is Alpha Centauri één van de helderste sterren aan de hemel,” aldus Marty. “Maar als je op het noordelijk halfrond leeft, zul je hem nooit zien.”

Voor de film interviewde Marty een aantal onderzoekers, waaronder NASA-astrofysicus Ruslan Belikov. “Twintig jaar geleden werden exoplaneten bestempeld als sciencefiction,” legt Belikov uit in de documentaire. “Nu is het één van de populairste onderzoeksvelden binnen de astronomie.”

Eén op de twee

“Rond één op de twee sterren draait een potentieel bewoonbare planeet,” vervolgt Belikov. “Het aantal potentieel bewoonbare planeten in ons sterrenstelsel is groter dan het aantal mensen op aarde, en het heelal bevat een slordige 100 miljard sterrenstelsels.”

Er is op dit moment echter nog weinig bekend over Proxima b. “De planeet is indirect gedetecteerd en met de huidige technologie kunnen we er weinig over te weten komen,” legde Marty uit.

Bekijk de docu hieronder:

[AlterNet]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Dus is het aannemelijk dat intelligent buitenaards leven bestaat.

Armonicus
Armonicus
6 jaren geleden

“Het aantal bewoonbare planeten is groter dan het aantal mensen op aarde”

Goed nieuws, maar NASA’s aantal besteedbare Dollars, is zelfs nog vele malen groter dan het aantal mensen op aarde! En wat heeft het de mensheid ook allemaal weer opgeleverd, de afgelopen jaren?

Helemaal niets! 🙁

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Duizenden leugens maken geen enkele waarheid.

StefanZ
StefanZ
6 jaren geleden

Er zijn dus ook beschavingen die miljarden jaren verder zijn ontwikkeld dan wij en over technologie beschikken, waar wij niet een over kunnen dromen. Hoe kortzichtig is het dan te stellen, dat wij de enige “beschaving” zijn in het universum. Waarschijnlijk zoijn er talloze beschavingen, die de grote vraagstukken allang hebben opgelost en in een oogwenk door het universum kunnen reizen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

35
0
We lezen graag je reactie!x