CoronaBinnenland

Partij Wybren van Haga: ‘Dit kabinet moet met pek en veren Den Haag uit worden gejaagd’

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!

Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid ontbindt een kritische commissie die advies geeft over de inzet van onder meer corona-apps, schrijft de Volkskrant. Volgens de minister is de commissie ‘niet meer noodzakelijk’.

Ondertussen wil Kuipers 29 miljoen euro extra uittrekken voor deze corona-apps. “Er wordt dus gigantisch geïnvesteerd in applicaties die we niet meer nodig hebben én er is geen enkele controle op. Dit zou niet mogelijk moeten zijn. En heeft niets meer met democratisch bestuur te maken,” schrijft Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Dat noemen wij een dictatuur

“De volstrekte minachting voor de democratische rechtsstaat die Nederland zou moeten zijn, de respectloosheid naar de burger en het voortdurende gekonkel en gelieg zijn exemplarisch. Exemplarisch voor een politieke cultuur die al jaren niets meer te maken heeft met het dienen van het belang van Nederland, maar alles met het doordrukken van de totalitaire agenda van een stel machtsbeluste bestuurders. We zijn getuige van een technocratische staatsgreep,” stelt de partij.

Alles, werkelijk alles, wordt in het werk gesteld om controle van de macht en transparantie te voorkomen. Het is een wanstaltige vertoning, waar de honden geen brood van lusten. Een land waarin de zittende macht structureel weigert om verantwoording af te leggen aan het volk en iedere vorm van controle blokkeert, is niet langer een democratie. Dat noemen wij een dictatuur, voegt de partij toe.

Duistere plannetjes

“Een kabinet dat op een dergelijke manier haar volk schoffeert, moet met pek en veren Den Haag uit worden gejaagd,” benadrukt Belang van Nederland. De partij waarschuwt dat er ondanks de versoepelingen in de achterkamertjes toch weer allemaal duistere plannetjes gesmeed te worden.

Van Haga zei in de Kamer dat er bijvoorbeeld veel geruchten gaan over pandemische paraatheid. “Boze tongen beweren dat de minister binnenkort onze soevereiniteit op dit gebied gaat overdragen aan de EU.”

4.9 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pepper
Pepper
2 jaren geleden

Yes!

Kaar
Kaar
2 jaren geleden

HELEMAAL MEE EENS?
Gaat deze coronakermis ooit stoppen?

Verzet !
Verzet !
2 jaren geleden

100% juist. Pek en veren, hooivorken, andere opties zijn er echt niet meer.

Bea
Bea
2 jaren geleden

Als ik mij niet vergis was hij al betrokken bij het ontwikkelen van dit in het begin van de coronacrisus wat dus een fiasco was

Back to top button
125
0
We lezen graag je reactie!x