Binnenland

Police for Freedom over protestmars door Amsterdam: ‘Er is iets gebeurd wat nog nooit is gezien’

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deze dag werd een stap die in de geschiedenisboeken van Nederland zal komen. Er is iets gebeurd wat nog nooit is gezien, schrijven Dennis en Micha Spaanstra van Police for Freedom Nederland in een verklaring over de protestmars door Amsterdam.

“Tegen de verdrukking in, tegen de stroom in, tegen de censuur in, tegen de radicalisering in, tegen de demonisering in, tegen de massieve en georganiseerde overheidsontmoediging in, worstelden talloze dappere mensen de afgelopen 18 maanden naar deze dag toe,” zeggen ze.

“Gisteren was een apotheose, veroorzaakt door de innige samenwerking tussen al deze mensen. Want ook dát kunnen wij in Nederland. En wat werd het gigantisch. Wat werd het stil. En wat werd het oorverdovend. Wat werd het emotioneel. Wat werd het memorabel. Wat werd het fantastisch! Wat er gisteren gebeurde, is het resultaat van al die mensen die telkens maar onverzettelijk bleven volharden in positiviteit en saamhorigheid,” benadrukken Dennis en Micha.

Dan moet het wel gigantisch zijn geweest

Ze merken op dat de samenwerking tussen alle organisaties, demonstranten, veteranen, de beroepsgroepen van Police for Freedom en de politie vrijwel vlekkeloos is verlopen.

Er liepen onder andere politieagenten, (oud-)militairen, marechaussees, artsen, ambulancemedewerkers, psychologen, docenten, brandweerlieden, jeugdhulpverleners, fysiotherapeuten, journalisten en topsporters mee in de mars.

Dennis en Micha schatten dat er een dikke 100.000 mensen waren. “Toen we een uur onderweg waren met de kop kregen we te horen dat er nog steeds mensen vanaf het station onderweg waren, via het Damrak naar de verzamelplaats op de Dam. Dan moet het wel gigantisch zijn geweest. Als je bedenkt dat de stoet gemiddeld 40 tot soms wel 60 man breed was.”

Ze wijzen erop dat er velen zijn die nog niet zijn gekomen en die nog op de wip zitten. “We groeien telkens exponentieel en het einde is nog lang niet in zicht.”

We moeten nu doorgaan. Niet opgeven

Ze benadrukken dat er nog veel moet gebeuren en dat corruptie en schadelijk bestuur nog niet zijn uitgebannen. “Onze vrijheden staan nog steeds op het spel. We moeten nu doorgaan. Niet opgeven. Gisteren was een stap, een memorabele stap. Maar het was een stap van vele stappen die we nog moeten maken, terug naar onze vrijheid,” besluit Police for Freedom.

Dennis Spaanstra werkte 30 jaar voor de politie en marechaussee. Hij was 15 jaar werkzaam bij de ME en loste daarnaast als rechercheur moordzaken op. Tijdens de coronacrisis zag hij hoe vrijheden van ons werden afgenomen en besloot hij de Nederlandse tak van Police for Freedom te gaan leiden.

4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boink
Boink
1 jaar geleden

doorgaan totdat alle hoofdsteden van Nederland hetzelfde signaal afgeven…
Neurenberg tribunaal 2.0

Piet
Piet
1 jaar geleden

Het was geweldig!!!!!

Enige wat werkt. Met zijn allen!

En dat is ook heeeeeel mooi om ZELF de bevrijding in te luiden. En niet door rechters die verstrikt zijn geraakt in hun eigen bullshit.

Politici, rechters, artsen.. Veel van hen mogen zich schamen dat eigen financieel gewin over de ruggen van anderen maar blijft doorgang vinden.

Amen.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Inderdaad! Ik ben het roerend met Dennis en Micha Spaanstra van Police for Freedom eens: AMSTERDAM BEDANKT!
Het was een mars van de verbinding. Dankzij de perfecte organisatie van Amsterdamse gemeente, politie en alle organisaties die meededen, is het super verlopen.
Het moet best een hele toer zijn om méér dan 200.000 mensen door de binnenstad van Amsterdam te leiden. Amsterdam heeft natuurlijk wel ervaring met demonstraties, maar dit was van een kaliber, dat nog niet eerder vertoond is.
Ik ben het met Dennis en Micha eens, dat de sneeuwbal begint te groeien. Iedere dag worden er méér mensen wakker. En zo moet het ook.
Wij zijn met méér. Als ik mij goed kan herinneren, waren dat nota bene de woorden van Mark Rutte. Ik weet helaas niet meer precies in welk verband dit werd gezegd, maar ik weet zeker dat er lezers zijn die mij dat kunnen vertellen.

Sherma
Sherma
1 jaar geleden

Elke generatie komt opnieuw in zo’n strijd terecht. Om de paar honderd jaar iets groter, tijdens de jaren 1812-1813 is er in veel landen gewisseld van leider. Maar deze keer? Astrologisch bekeken gaan we van het teken van de vis (scholen / kuddes), naar dat van aquarius = kennis. Ongeveer elke 2000 jaar komen we in een nieuw sterreteken terecht. Het oude wordt weg gespoeld, het nieuwe komt in de plaats, kuddenieuws gaat plaatsmaken voor kennis. De opkomst van cryptotechnologie lijkt me daarin ook geen toeval. Internet al zeker niet.
Aquarius zijn we ingegaan op 21 december 2020, met de dubbelster van Betlehem. Een overgang duurt enkele jaren. Niet iedereen is hier klaar voor, sommigen zullen het voorgaande ook niet kunnen loslaten. Ik ben er alvast meer dan klaar voor (klaar mee..)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

81
0
We lezen graag je reactie!x