Homepagina » Buitenland » Belangrijkste taak Amerikaanse coalitie in Syrië is ondersteunen van terroristen. Waarom horen we hier niets over?
Belangrijkste taak Amerikaanse coalitie in Syrië is ondersteunen van terroristen. Waarom horen we hier niets over?

Belangrijkste taak Amerikaanse coalitie in Syrië is ondersteunen van terroristen. Waarom horen we hier niets over?

Het belangrijkste doel van de Amerikaanse coalitie in Syrië is het ondersteunen van de terroristen die in het Arabische land opereren. Dat heeft de Syrische VN-ambassadeur Bashar Ja’afari gezegd.

In de VN-Veiligheidsraad zei hij ook dat de Amerikaanse aanwezigheid in Syrië in strijd is met de resoluties en het Handvest van de VN.

Hij beschuldigde de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië ervan er alles aan te doen om Syrië te ondermijnen en de media te gebruiken om de werkelijkheid te verdraaien en het volk te misleiden.

Illegale aanval

“De belangrijkste taak van de Amerikaanse coalitie is het ondersteunen van de terroristen in Syrië,” benadrukte Ja’afari.

Hij voerde de ‘illegale aanval’ op 8 februari op pro-regeringsstrijders die in het oosten van de provincie Deir ez-Zor tegen IS strijden, aan als bewijs.

“Het Amerikaanse besluit om militair in te grijpen in Syrië is illegitiem en unilateraal,” zei hij.

“Washington verklaarde legerbases te willen opzetten om de veiligheid van haar bondgenoten te kunnen waarborgen, maar later werd duidelijk dat ze in Syrië zijn om gewapende milities te creëren die olie-, gas- en waterbronnen innemen,” voegde hij toe.

Geen bewijzen

De Syrische diplomaat bekritiseerde de westerse landen ook omdat ze zich niet hebben uitgesproken tegen de Israëlische aanvallen op Syrisch grondgebied.

Ja’afari beschuldigde de VS ervan de terroristen te voorzien van chemische stoffen die zijn ingezet tegen onschuldige burgers.

De VS heeft nu zelf toegegeven dat er geen bewijzen zijn voor het inzetten van gifgas door het Syrische regime.

Amper opgepikt

“De VS beschikt over geen bewijzen die de berichten van hulporganisaties en anderen bevestigen dat de Syrische regering het dodelijke, chemische sarin tegen haar eigen bevolking heeft gebruikt,” zei minister van Defensie Jim Mattis afgelopen vrijdag.

De Amerikaanse officiële verklaring kan worden gezien als breaking news, maar een persbericht hierover werd amper opgepikt door de mainstream media.

Waarom horen we hier niets over? Het bericht past niet binnen het opgelegde oorlogsframe van de mainstream over dit conflict.

Foto: Wikimedia Commons

[PressTV, De Wereld Morgen]


Vond je dit belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. @René van Zalk,

  Bedankt voor je menig maar ik neem het begrip bondgenootschap binnen het huidige systeem als een korrel zout. Het systeem die ze hebben opgezet gaat namelijk over het controleren van grondstoffen en winstmarge. Daar staat en valt alles mee, en vergeet voor de rest de vlaggen, volksliederen en medailles maar. Meegenomen dat de grondstoffen op aarde niet oneindig zijn. Een toekomstbeeld waar ze bijvoorbeeld op Wall Street zich niet mee bezig houden als je begrijpt wat ik bedoel.

  Verder ben ik benieuwd welk krediet Assad volgens jou heeft verspeeld? Wat de kwestie Iran versus Israël betreft zou je je misschien eens iets meer moeten verdiepen in de geschiedenis van Iran. Naast het feit dat Iran over het grootste gasveld ter wereld beschikt in de Perzische Golf beschikt het over veel olie. Het is de reden waarom de Britse oligarchen Iran poogde te controleren waardoor president Mohammad Mossadeq in 1953 aan de kant werd gezet middels een coup. In samenwerking met de Amerikaanse inlichtingendienst CIA wisten ze na de coup de sjah van Perzië te installeren als marionet van westerse oligarchen.

  Mohammad Reza Pahlavi werd aan het bewind gezet. Hier een interview met de Sjah van Iran over de kwestie waarbij ook jouw bondgenoten worden genoemd. Een eerlijk, open, en democratisch interview zullen we maar zeggen zoals onze westerse leiders al tijden beloven dat ze daar voor staan, is het niet?

  https://www.youtube.com/watch?v=4bEhffsQNZ0

  13 likes
 2. De Amerikaanse coalitie is onverlicht en onrechtvaardig. Het doel is alleen maar om de wapenindustrie in stand te houden.

  11 likes
 3. De belangrijkste taak van de Amerikaanse coalitie in Syrië is het terugdringen van Iraanse troepen + het omverwerpen van Assad. En terecht. Assad moet weg. Assad heeft al zijn krediet verbruikt. De Iraanse troepen moeten worden teruggedrongen omdat ze slechte bedoelingen hebben. Ik sta aan de kant van de VS. De leiders in Iran hebben ook meerdere malen gezegd geen goede bedoelingen te hebben met Israël, en laat Israël nou een bondgenoot zijn van de VS.

  2 likes
 4. Het enige belang wat ze hebben zijn de grondstoffen, net als in Libië. Het libische olie merk was Tango hebben jullie het nieuwe logo gezien van tango, het is de amerikaanse vlag. De Amerikanen hebben nog nooit iets voor iemand gedaan, behalve dan alleen geplunderd gedestabiliseerd en hun wil opgelegd.
  Misschien word het tijd om te stoppen met ze steunen. Deze week kreeg onze overheid nog op hun donder dat het defensie budget te laag is, heb ik als belasting betaler in dit (democratische) land hier ook nog iets over te zeggen? misschien kunnen we een referendum houden. (hahaha)

  1 likes
 5. Het wordt alleen maar erger. Nu gaat Nethanyahu, als een dolle hond tekeer in Syria, om de aandacht af te leiden van de corruptiezaken tegen hem. Komt mij ergens bekend voor, een oorlog starten om je criminele daden te verbergen. Gaat er bij anderen ook een belletje rinkelen? Iedereen schijnt het goed te vinden, dat Israel, aanvallen uitvoert in Syria. Ze hebben daar evenals Amerika en zijn bondgenoten niets, maar dan ook niets te zoeken. Wordt nu het scenario voor een grote oorlog uitgerold, de langverwachte 3e WO?
  Iran pesten. Laat duidelijk zijn, dat Iran geen enkel land heeft aangevallen, niet alleen nu, maar ruim een eeuw lang al niet. Hoe lang gaat het nog goed, met deze hautaine aanvallen van Israel en Amerika cs op Syrische stellingen, waarbij ook Russen omkomen? Hoelang blijven wij ons hier de mond snoeren en ageren niet tegen de agressie die Israel en Amerika plegen?
  Wanneer verdiepen we ons echt eens in Syria en zien dan, dat Assad niet zo slecht is, als afgeschilderd. Hij zorgde tenminste voor zijn mensen. Er was gratis onderwijs en gezondheidszorg. Verder was hij geliefd onder grote delen van zijn bevolking, maar hij was/is een sta in de weg. Net als Khadaffi, waar een soortgelijk verhaal over vertelt kan worden.
  Laten we wakker worden en stoppen te denken, dat het een plicht is om onze “Westerse vrijheid en democratie” te verspreiden over de wereld. Het werkt niet blijkt uit de praktijk.

  1 likes
 6. Wij horen hier alles over.
  Maar we zijn doof.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

regering

‘Regering, RIVM en media moeten vervolgd worden voor dood door schuld’

Eén van de meest opvallende zaken in ...