Buitenland

Belangrijkste taak Amerikaanse coalitie in Syrië is ondersteunen van terroristen. Waarom horen we hier niets over?

Help door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het belangrijkste doel van de Amerikaanse coalitie in Syrië is het ondersteunen van de terroristen die in het Arabische land opereren. Dat heeft de Syrische VN-ambassadeur Bashar Ja’afari gezegd.

In de VN-Veiligheidsraad zei hij ook dat de Amerikaanse aanwezigheid in Syrië in strijd is met de resoluties en het Handvest van de VN.

Hij beschuldigde de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië ervan er alles aan te doen om Syrië te ondermijnen en de media te gebruiken om de werkelijkheid te verdraaien en het volk te misleiden.

Illegale aanval

“De belangrijkste taak van de Amerikaanse coalitie is het ondersteunen van de terroristen in Syrië,” benadrukte Ja’afari.

Hij voerde de ‘illegale aanval’ op 8 februari op pro-regeringsstrijders die in het oosten van de provincie Deir ez-Zor tegen IS strijden, aan als bewijs.

“Het Amerikaanse besluit om militair in te grijpen in Syrië is illegitiem en unilateraal,” zei hij.

“Washington verklaarde legerbases te willen opzetten om de veiligheid van haar bondgenoten te kunnen waarborgen, maar later werd duidelijk dat ze in Syrië zijn om gewapende milities te creëren die olie-, gas- en waterbronnen innemen,” voegde hij toe.

Geen bewijzen

De Syrische diplomaat bekritiseerde de westerse landen ook omdat ze zich niet hebben uitgesproken tegen de Israëlische aanvallen op Syrisch grondgebied.

Ja’afari beschuldigde de VS ervan de terroristen te voorzien van chemische stoffen die zijn ingezet tegen onschuldige burgers.

De VS heeft nu zelf toegegeven dat er geen bewijzen zijn voor het inzetten van gifgas door het Syrische regime.

Amper opgepikt

“De VS beschikt over geen bewijzen die de berichten van hulporganisaties en anderen bevestigen dat de Syrische regering het dodelijke, chemische sarin tegen haar eigen bevolking heeft gebruikt,” zei minister van Defensie Jim Mattis afgelopen vrijdag.

De Amerikaanse officiële verklaring kan worden gezien als breaking news, maar een persbericht hierover werd amper opgepikt door de mainstream media.

Waarom horen we hier niets over? Het bericht past niet binnen het opgelegde oorlogsframe van de mainstream over dit conflict.

Foto: Wikimedia Commons

[PressTV, De Wereld Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

De Amerikaanse coalitie is onverlicht en onrechtvaardig. Het doel is alleen maar om de wapenindustrie in stand te houden.

René van Zalk
René van Zalk
4 jaren geleden

De belangrijkste taak van de Amerikaanse coalitie in Syrië is het terugdringen van Iraanse troepen + het omverwerpen van Assad. En terecht. Assad moet weg. Assad heeft al zijn krediet verbruikt. De Iraanse troepen moeten worden teruggedrongen omdat ze slechte bedoelingen hebben. Ik sta aan de kant van de VS. De leiders in Iran hebben ook meerdere malen gezegd geen goede bedoelingen te hebben met Israël, en laat Israël nou een bondgenoot zijn van de VS.

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

@René van Zalk,

Bedankt voor je menig maar ik neem het begrip bondgenootschap binnen het huidige systeem als een korrel zout. Het systeem die ze hebben opgezet gaat namelijk over het controleren van grondstoffen en winstmarge. Daar staat en valt alles mee, en vergeet voor de rest de vlaggen, volksliederen en medailles maar. Meegenomen dat de grondstoffen op aarde niet oneindig zijn. Een toekomstbeeld waar ze bijvoorbeeld op Wall Street zich niet mee bezig houden als je begrijpt wat ik bedoel.

Verder ben ik benieuwd welk krediet Assad volgens jou heeft verspeeld? Wat de kwestie Iran versus Israël betreft zou je je misschien eens iets meer moeten verdiepen in de geschiedenis van Iran. Naast het feit dat Iran over het grootste gasveld ter wereld beschikt in de Perzische Golf beschikt het over veel olie. Het is de reden waarom de Britse oligarchen Iran poogde te controleren waardoor president Mohammad Mossadeq in 1953 aan de kant werd gezet middels een coup. In samenwerking met de Amerikaanse inlichtingendienst CIA wisten ze na de coup de sjah van Perzië te installeren als marionet van westerse oligarchen.

Mohammad Reza Pahlavi werd aan het bewind gezet. Hier een interview met de Sjah van Iran over de kwestie waarbij ook jouw bondgenoten worden genoemd. Een eerlijk, open, en democratisch interview zullen we maar zeggen zoals onze westerse leiders al tijden beloven dat ze daar voor staan, is het niet?

https://www.youtube.com/watch?v=4bEhffsQNZ0

Denker
Denker
4 jaren geleden

Het enige belang wat ze hebben zijn de grondstoffen, net als in Libië. Het libische olie merk was Tango hebben jullie het nieuwe logo gezien van tango, het is de amerikaanse vlag. De Amerikanen hebben nog nooit iets voor iemand gedaan, behalve dan alleen geplunderd gedestabiliseerd en hun wil opgelegd.
Misschien word het tijd om te stoppen met ze steunen. Deze week kreeg onze overheid nog op hun donder dat het defensie budget te laag is, heb ik als belasting betaler in dit (democratische) land hier ook nog iets over te zeggen? misschien kunnen we een referendum houden. (hahaha)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x