Homepagina » Buitenland » De transhumane mens: Belgisch bedrijf implanteert chips bij medewerkers
De transhumane mens: Belgisch bedrijf implanteert chips bij medewerkers

De transhumane mens: Belgisch bedrijf implanteert chips bij medewerkers

Medewerkers van het Belgische technologiebedrijf New Fusion krijgen volgende week een chip in de hand geplaatst.

Met de chip kunnen ze deuren openen, computers ontgrendelen of een visitekaartje afgeven.

“Als je met de chip een smartphone aanraakt, kun je contactloos je kaartje overhandigen aan de andere persoon,” zei woordvoerder Vincent Nys.

Dikke naald

De chip, die één centimeter groot is, wordt onderhuids ingebracht tussen duim en wijsvinger. Met een dikke naald wordt de chip in de handpalm geduwd.

Als mensen het bedrijf verlaten zal de chip worden gedeactiveerd. Wie wil kan de chip ook laten verwijderen via een kleine ingreep, maar dat is niet noodzakelijk.

De werknemers van het bedrijf worden niet verplicht om de chip te laten plaatsen.

Wantrouwig

“Vooral vrouwen staan er wantrouwig tegenover,” zei Nys. “Zij willen weten of het plaatsen van de chip pijnlijk is en voor littekens zorgt.”

“Het zijn voorlopig dus enkel mannelijke werknemers die een chip krijgen, maar misschien volgen de vrouwelijke collega’s nog,” voegde hij toe.

Het Belgische technologiebedrijf is niet het eerste dat met dit idee komt. Vorig jaar lieten in het Zweedse Stockholm medewerkers van een bedrijvencomplex al een chip plaatsen:

[Nieuwsblad]


Vond je dit artikel belangrijk? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. “Zij willen weten of het plaatsen van de chip pijnlijk is en voor littekens zorgt.”

  That’s it?

  24/7 weet men waar je bent en vaak ook wat je doet. Gefeliciteerd met uw bonus (chip cadeau), want o wat bent u dan modern en loopt u met de tijd mee.

  23 likes
  • Nee, Hofmans, met die chip kan men niet volgen waar je bent. Het is gebaseerd op het prinicpe van RFID. Je moet hem op enkele centimeters van een lezer houden voordat de chip een signaal uitzend.

   Maar aan de hand van een smartphone die bijna iedereen tegenwoordig op zak heeft, kun je wel 24/7 opgevolgd worden. In zoverre dat privacy-wetgeving dat toelaat tenminste. En dat is wettelijk veboden.

   4 likes
   • De reden dat er steeds meer umts zender/ontvangers in onze leefomgeving staan en blijven komen, zorgt ervoor dat straks iedereen met rfid te tracken en te tracen is. Contant geld is tegen die tijd weggevaagd en wil men niet dansen naar de pijpen van het systeem? Dan wordt uw chip geblokkeerd en valt u buiten de boot. Miljoenen mensen zijn in de oorlogsjaren volledig legaal opgepakt en vernietigd. Allemaal mensen die ‘niets te verbergen hadden’….. de mens heeft niets geleerd van het verleden.

    20 likes
    • Ga misschien eerst eens na wat nu legaal is om “te tracken en te tracen”. Zoek bijvoorbeeld nu eens op wat legaal en illegaal is in het kader van de huidge privacy-wetgevingen. Dan zul je vaststellen dat dit “in de oorlogsjaren volledig legaal opgepakt en vernietigd” zijn, helemaal niet meer van toepassing is.

     Ben je tegen het implanteren van zo’n chip? OK, dat is je volste recht. Maar gebruik dan degelijke argumenten, en geen drogredeneringen!

     0 likes
  • laat mij dan maar lekker ouderwets zijn!! Sukkels denken niet verder na.

   19 likes
 2. digitalisering en robotisering = zombificatie .

  23 likes
  • Als je je hier voor leent ben je al meer zombie dan mens.

   23 likes
   • Apostel Johannes omschreef een tijd waarin je, als je niet het teken in je rechterhand of op het voorhoofd draagt je niet knut kopen en/of verkopen.
    Alles zal dus geregistreerd zijn, er is dan geen contant geld meer.
    BIZAR zal het zijn!

    8 likes
    • Als je om religieuze redenen een bezwaar hebt om een RFID chip in je rechter hand te laten implanteren, dan kun je toch kiezen voor de linker hand? Je kunt er ook voor kiezen om helemaal niets te laten implanteren, het is geen verplichting maar een keuze! Mijn lichaam, mijn keuze.

     0 likes
     • Ik heb niet om religieuze redenen een bezwaar.
      Ik heb als mens een bezwaar.
      De bedoeling van het systeem is dat contant geld er uit gaat, en alle tendensen zijn daarvoor al in stelling gebracht.
      Men wil alles met bankpas geregeld zien!
      Dan ben je al maximaal traceerbaar, Het pasje eruit is een volgende stap. Dan komt de chiip. Een chip die jou al dan niet toestaat om een winkel binnen te mogen eerst na het digitaal checken van jou banksaldo. BV. BV.
      Johannes omschrijft daar een tijd, en dat wilde ik even aangeven.
      Dat is ook een tijd dat je verplicht wordt een chip te laten opdringen. Net zo als ons het bankpasje is opgedrongen.
      Niet mee willen doen daar aan is nu op dit moment laten weten dat je dit niet wil.

      6 likes
    • dat is niet deze chip,
     er staat ook bij geschreven dat wie het teken niet aan zal nemen gedood zal worden
     het is een individuele keuze, protesteren heeft geen zin

     1 likes
 3. on-be-grij-pe-lijk dat mensen zo’n chip laten injecteren… brrrrr!!!!!

  15 likes
 4. En zo begint het. Volgende keer, Cyborg. Resitence is Futile.

  2 likes
  • zo begint het?

   dit is stap 4/4.

   stap 1 the viewable an hearable (tv,radio)
   stap 2 the portable (‘smart’phone and tablet)
   stap 3 the wearable (google glas vr bril and ear piece)
   stap 4 the implantable (chippen)

   zie hier,mind control middels technologische ?ontwikkeling?
   oftewel ”technocratie” door sociopaten.

   fff

   5 likes
   • Vladi, je lijst is niet compleet.

    Het begint met voordelen. Het is allemaal zo ‘handig’. Later komen er steeds meer pluspunten bij, waardoor ‘iedereen’ het GRAAG wil.

    Bellen, betalen, medische dossiers altijd bij je hebben (voor als er wat gebeurt), het is ‘VEILIG’ voor als je ontvoerd wordt, Goed tegen criminaliteit, terrorisme, enz., enz., enz. Allemaal schijnvoordelen, net zolang tot de massa eraan gewend is en de meesten niet anders willen.

    Hetzelfde gebeurde met de mobiele telefoon. Ooit handig om mobiel bereikbaar te zijn, of als er onderweg iets gebeurd… Nu is het een ultiem tracking en afluister mechanisme dat door de NSA gebruikt wordt. Handig zo’n smartphone.

    En hetzelfde gebeurde met het computer besturingssysteem Windows. Zo handig. Inmiddels is Windows 10 een bolwerk van spionage en wordt alles, inclusief wachtwoorden die je intiept doorgesluist naar de NSA en overheden.

    En nu wordt er dus weer hetzelfde gedaan. Dus eerst moeten er voordelen bedacht worden, zodat de massa het wil. Let maar op. De voordelen zullen om je oren gegooid worden.

    Uiteraard praat men niet over de nadelen zoals NUL privacy, men weet altijd waar je bent. (‘Men’ = Big Brother, en later tegen betaling ook werkgevers) en meer.

    Bedenk het meest krankzinnige en kom er later achter dat het al in de verdere planning zat.

    NU lachen veel mensen er om. Over 10 jaar is het al een beetje gewoon. Over 50 jaar is het doodnormaal en raar als je niet gechipt bent. En over 100 jaar is iedereen een 100% slaaf, alleen bedoeld ten gunste van Big Brother.

    13 likes
    • Inderdaad. De spijker op zijn kop.
     Het is makkelijker om de mensheid te misleiden maar het is inmiddels een onmogelijke opgaaf om die zelfde mensheid ervan te overtuigen dat ie misleid is.

     Maar….. men heeft nog steeds een eigen keuze in het leven om op een andere manier in het leven te staan; ‘off the grid’ is zo’n mogelijkheid.

     3 likes
    • Niemand verplicht je om een mobiele telefoon te kopen. Daarnaast heb je ook nog altijd de optie om de mobiele telefoon thuis te laten of uit te schakelen (accu er uit). Niemand verplicht je om Windows te gebruiken. Er zijn genoeg alternatieven zoals Macintosh, Linux of BSD varianten. RFID chip implantaten bevatten geen GSM of GPS technologie en zijn niet 24/7 traceerbaar. Het is een passief stukje technologie, er zit geen batterij in. RFID chips worden pas actief als ze in de buurt komen van het elektromagnetische veld van een RFID leesapparaat. De beperkte leesafstand van maximaal 3 centimeter komt door de kleine spoel van koperdraad die in het implantaat zit.

     1 likes
    • Binnen 100 jaar hebben we opnieuw een mooie, echte wereld,
     100% organisch ! 🙂
     kumbaja !

     1 likes
   • gerealiseerd in 70 jaar.
    waarom niet sneller?

    boiling the frog.

    fff

    1 likes
 5. Handel is ook mensenwerk,net als een visitekaartje afgeven.
  Goeie bloeiende handel staat en/of valt bij de kwaliteit van het menselijk contact.
  Handdruk,kaartje geven is zo ingebed in onze natuur,dat de klinische aanpak met de chip er een is die vele malen duurder en zelfs destructief zal blijken.
  Dit is een hulpmiddel voor luie mensen,en buiten de nadelen van chipmatige lichaams beïnvloeding om,moet je toch niet willen dat je verandert in een voertuig voor een chip,die jij van ANaar B moet dragen zodat de baas zijn handel statistisch en klinisch kan verzekeren.
  Wat een ezels.

  9 likes
  • Ik denk dat het juist andersom zal zijn. Als je je visitekaartje nu digitaal zal afgeven, zal men misschien eerder (onbewust) denken: “wauw, cool!”.

   Maar het blijft een persoonlijke keuze: die werknemers zijn niet verplicht om die te laten implanteren.

   2 likes
 6. Lachen: “Als je met de chip een smartphone AANRAAKT, kun je CONTACTLOOS je kaartje overhandigen”; hahaha….

  6 likes
 7. Uiteindelijk worden ze voor mindcontrol gebruikt.

  6 likes
 8. Op mijn werk word nu verplicht gesteld een app te gaan gebruiken. Ik heb geweigerd wegens het ontbreken van een smartphone. Mij werd verzocht er een aan te schaffen op eigen kosten, of ik kon opzouten. Ik koos uit principe dat ze me konden ontslaan en ik vind die vrije tijd heerlijk! Corporate spionage, en wantrouwen naar je werknemers. Goed bezig zijn ze.

  5 likes
 9. Beetje lachwekkend allemaal, ik wil ze wel bij mij op het modum aansluiten…
  hahaha de boer bij ons op de hoek kan dat met de varkens en de koeien..
  Wat een randdebielen als je daar intrapt

  4 likes
 10. Jammer dat die chip hun lelijke Vlaamse accent niet kan wegnemen…….

  1 likes
 11. Knettergek. Het zoveelste middel dat wordt ingevoerd in een Orwelliaanse maatschappij!

  3 likes
 12. Al zou het nog zo wenselijk zijn, nog zo handig en makkelijk en veilig zijn om een chip te plaatsen, en verplicht zijn voor m’n baan. Dan zou ik altijd weigeren.

  Waarom? Gewoon omdat het kan!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

belgische

Belgische hoogleraar: Coronacijfers zijn zinloos en vertellen de waarheid niet

Een eenvoudige rekensom, gebaseerd op steekproeven die ...

belgische

Belgische huisarts kan niet langer zwijgen over ‘coronacrisis’: ‘Ik steek mijn nek uit’

Toen de corona-epidemie uitbrak in China voelde ...