Homepagina » Het Complot » Complottheoretici: “Pizzagate-schietpartij is een false flag”
Complottheoretici: "Pizzagate-schietpartij is een false flag"

Complottheoretici: “Pizzagate-schietpartij is een false flag”

De gewapende Edgar Welch zag met eigen ogen dat pizzeria Comet Ping Pong in Washington niet het centrum was van een pedofielennetwerk.

Maar complottheoretici zien juist in de afwezigheid van bewijs hun gelijk bevestigd.

Op blogs, YouTube-kanalen en in radioshows wordt de arrestatie van Welch een ‘false flag’ genoemd, georkestreerd door de overheid of andere machtige figuren, schrijft persbureau AP.

Doofpot

Welch besloot een bezoek te brengen aan de pizzeria die onderwerp is van geruchten over een pedofiel netwerk dat geleid zou worden door Hillary Clinton en haar campagnemanager John Podesta.

Complottheoretici: "Pizzagate-schietpartij is een false flag"

Andrew Welch geeft zich over (AP)

De politie zei dat Welch meerdere schoten loste in de pizzeria, maar zich uiteindelijk overgaf nadat hij geen bewijs had gevonden voor een geheim pedofiel netwerk.

De afwezigheid van bewijs is volgens complottheoretici juist een teken dat de overheid probeert dit alles in de doofpot te stoppen.

In scène gezet

James Fetzer, die ook gelooft dat de schietpartij op de basisschool Sandy Hook een hoax was, vertelde aan AP dat het bezoek van Welch aan de pizzeria in scène is gezet als afleiding.

“Ik twijfel daar niet aan,” zei Fetzer, voormalig professor en oprichter van de groep Scholars for 9/11 Truth.

“Dit is onderdeel van de lastercampagne tegen de alternatieve media, die in tegenstelling tot de mainstream media wél de waarheid naar buiten brengen,” voegde hij toe.

Codewoorden en symbolen

Emeritus hoogleraar Michael Barkun merkte op dat het zinloos is om echte believers te confronteren met feiten. “Je kunt ze simpelweg niet op andere gedachten brengen,” zei hij.

Complottheoretici wijzen op gehackte e-mails van Podesta, die gepubliceerd zijn door WikiLeaks en waarin wordt gesproken over pizza en de banden van Comet-eigenaar James Alefantis met Democratische donoren.

Volgens hen bevatten de berichten die hij op sociale media plaatst en zelfs zijn menukaart ‘codewoorden’ en ‘symbolen’ die verwijzen naar kindermisbruik.

Zondebok

Fetzer merkte op dat Welch al eerder acteerwerk heeft gedaan. Hij maakte een korte film en speelde een slachtoffer in een horrorfilm met een vriendin, die tegenover AP zei dat ‘hij nooit acteur wilde worden’.

Blogger Joachim Hagopian, die onder meer schrijft over false flags, vertelde aan AP dat in dit soort gevallen vaak wordt gezocht naar een ‘zondebok’ die zich voordoet als ‘lone wolf’ met een automatisch geweer.

“Zijn acteerwerk past binnen het patroon,” zei Hagopian.

Crisisacteurs

Eerder werden de ouders van de 20 kinderen die zijn omgekomen op de Sandy Hook-basisschool in Newton in 2012 ‘crisisacteurs’ genoemd, die deden alsof ze rouwden om niet-bestaande kinderen.

Sandy Hook was een false flag om strengere wapenwetgeving af te dwingen, aldus de complottheoretici.

Deze week werd een vrouw uit Florida aangehouden nadat ze een ouder van één van de kinderen had bedreigd omdat ze dacht dat de schietpartij een hoax was.

9/11

De ultieme false flag is volgens samenzweringstheoretici 9/11.

Sommigen geloven dat de World Trade Center-torens zijn verwoest door de overheid met behulp van explosieven om de oorlogen in Afghanistan en Irak te kunnen rechtvaardigen.

Hagopian zei dat ook andere aanslagen, zoals de schietpartijen in San Bernardino in Californië en die in een nachtclub in Orlando in Florida, false flags waren.

Jaren negentig

Hillary Clinton wordt door complotdenkers al sinds de jaren negentig gelinkt aan kindermisbruik.

Andrew Breitbart, wijlen oprichter van Breitbart News, tweette in 2011 dat Podesta een ‘world class underage sex slave op cover-upper’ was.

Radiopresentator Alex Jones, een bekende complottheoreticus, zei in een YouTube-video dat hij ervan overtuigd is dat machtige Democraten kinderen misbruiken, maar dat Comet Ping Pong er niets mee te maken heeft.

[AP]


Vind je deze info waardevol? Deel het dan met iedereen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Dit schandaal gaat eigenlijk over de Clintons. De laatste maand zijn al meerder mensen ivm met dit schandaal om het leven gekomen. Seth Conrad Rich, Joe Montano, Shawn Lucas, Victor Thorn en John Ashe en meer.

  Zelfs de CEO van de Clinton Foundation is spoorloos verdwenen, https://twitter.com/eric_braverman.
  Ook John Podesta, de adviseur van Hillary Clinton, meld zich niet meer. https://twitter.com/johnpodesta

  Wie een indruk wil krijgen waarmee deze pizzeria zich bezig houdt kan het beste zelf googlen op de afbeeldingen van “alefantis pizza”.

  13 likes
 2. Deze week zijn er 25 journalisten ontslagen bij de “The Associated Press” omdat ze “FAKE” nieuws serieus namen. Dus informeer jezelf en vertrouw niet alleen op journaisten die mochten blijven.

  http://www.politico.com/media/story/2016/12/ap-lays-off-25-staffers-004887

  Dus heb je een printer, print en informeer je omgeving.
  http://sli.mg/kZKT76

  7 likes
  • “omdat ze “FAKE” nieuws serieus namen”. Vervolgens ga je naar de link, en gaat het om een kostenreductie bij de krant, en wordt er met geen woord gesproken over iets met FAKE nieuws. Waarom dan deze link?

   4 likes
 3. Hilarisch!
  Elke krant of wat voor bedrijf dan ook begaat wel eens een misser. Dan moet je even flink door het stof en kun je met een schone lei verder.
  Zo niet de alt-media, want die zijn perfect hoor! Nu hun pizzagate een complete misser blijkt te zijn gaan ze krompraten wat recht is. Alweer zonder bewijs.
  Erkennen dat ze er naast zaten had de alt-media meer krediet opgeleverd dan wanhopig de zaak met nóg gekkere verklaringen proberen goed te praten.

  Het is net als een kleuter naast een kapotgevallen vaas: “de kat deed het, mammie”, “de kat is bij oma, jongen”, “ik bedoel die hond die kwam binnenlopen”, “alle deuren zijn op slot, jongen”, “hij klom door het bovenlicht, mammie” 😉

  5 likes
  • Je legt de vinger op de wonde!

   Complotters blijven maar doordrammen, zelfs jaren nadat hun beweringen ontkracht zijn. Ze blijven maar verdere ‘bewijzen’ verzinnen en blijven gewoon negeren wat niet in hun kraam past. Ze vinden altijd wel iemand die iets wil beweren, en dan wordt die persoon als een ‘expert’ omschreven, die hun complot ‘bewijst’.

   Hier zien we het bij ‘pizzagate’, waar ze nu maar beweren dat het een false flag zou zijn, met een ‘crisis-acteur’. Blijkbaar is die idioot die daar wat ging rondschieten ooit eens een acteur geweest, maar nergens een echt bewijs dat hij in dit geval zou hebben geacteerd. Maar toch zien ze het weer als ‘bewijs’!

   Zo gaat het met alle complotten: de moord op JFK, Sandy Hook, de gevaren van vaccinatie, 9/11, gevaren van statines, sponsoring van IS, … Nooit geven de complotters echte bewijzen, maar ze komen toch steeds weer af met beweringen van ‘false flags’, dubieuze interpretaties van documenten, pseudo-‘experten’ die iets beweren,…

   En zo kan een groot deel van de “alt-media” blijven draaien, ….

   6 likes
 4. Blijf Wakker! Ook hier! Niets is wat het lijkt.
  Ook niet wat ik erover denk!! Omdat dit ook niet zal kloppen!
  dus zal alles wat hierover gezegd wordt niet kloppen en werken we mee aan de algehele verwarring en je eigen verwarring.

  5 likes
 5. Monotheist Submitter

  Wie beweert dat Pizzagate fake is, dan is die genen blind. Ogen zijn niet blind van het hart. Mainstream media maakt je harten blind.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ghislaine maxwell

‘Ghislaine Maxwell is de volgende die dood gevonden wordt in haar cel’

Ghislaine Maxwell, de vertrouweling van de veroordeelde ...

soros

Linkse protestclub ontmaskerd: ‘Wij hebben geld gekregen van Soros’

Project Veritas heeft undercoverbeelden vrijgegeven die onthullen ...