Het Complot

Complottheoretici: “Pizzagate-schietpartij is een false flag”

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De gewapende Edgar Welch zag met eigen ogen dat pizzeria Comet Ping Pong in Washington niet het centrum was van een pedofielennetwerk.

Maar complottheoretici zien juist in de afwezigheid van bewijs hun gelijk bevestigd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Op blogs, YouTube-kanalen en in radioshows wordt de arrestatie van Welch een ‘false flag’ genoemd, georkestreerd door de overheid of andere machtige figuren, schrijft persbureau AP.

Doofpot

Welch besloot een bezoek te brengen aan de pizzeria die onderwerp is van geruchten over een pedofiel netwerk dat geleid zou worden door Hillary Clinton en haar campagnemanager John Podesta.

Complottheoretici: "Pizzagate-schietpartij is een false flag"
Andrew Welch geeft zich over (AP)

De politie zei dat Welch meerdere schoten loste in de pizzeria, maar zich uiteindelijk overgaf nadat hij geen bewijs had gevonden voor een geheim pedofiel netwerk.

De afwezigheid van bewijs is volgens complottheoretici juist een teken dat de overheid probeert dit alles in de doofpot te stoppen.

In scène gezet

James Fetzer, die ook gelooft dat de schietpartij op de basisschool Sandy Hook een hoax was, vertelde aan AP dat het bezoek van Welch aan de pizzeria in scène is gezet als afleiding.

“Ik twijfel daar niet aan,” zei Fetzer, voormalig professor en oprichter van de groep Scholars for 9/11 Truth.

“Dit is onderdeel van de lastercampagne tegen de alternatieve media, die in tegenstelling tot de mainstream media wél de waarheid naar buiten brengen,” voegde hij toe.

Codewoorden en symbolen

Emeritus hoogleraar Michael Barkun merkte op dat het zinloos is om echte believers te confronteren met feiten. “Je kunt ze simpelweg niet op andere gedachten brengen,” zei hij.

Complottheoretici wijzen op gehackte e-mails van Podesta, die gepubliceerd zijn door WikiLeaks en waarin wordt gesproken over pizza en de banden van Comet-eigenaar James Alefantis met Democratische donoren.

Volgens hen bevatten de berichten die hij op sociale media plaatst en zelfs zijn menukaart ‘codewoorden’ en ‘symbolen’ die verwijzen naar kindermisbruik.

Zondebok

Fetzer merkte op dat Welch al eerder acteerwerk heeft gedaan. Hij maakte een korte film en speelde een slachtoffer in een horrorfilm met een vriendin, die tegenover AP zei dat ‘hij nooit acteur wilde worden’.

Blogger Joachim Hagopian, die onder meer schrijft over false flags, vertelde aan AP dat in dit soort gevallen vaak wordt gezocht naar een ‘zondebok’ die zich voordoet als ‘lone wolf’ met een automatisch geweer.

“Zijn acteerwerk past binnen het patroon,” zei Hagopian.

Crisisacteurs

Eerder werden de ouders van de 20 kinderen die zijn omgekomen op de Sandy Hook-basisschool in Newton in 2012 ‘crisisacteurs’ genoemd, die deden alsof ze rouwden om niet-bestaande kinderen.

Sandy Hook was een false flag om strengere wapenwetgeving af te dwingen, aldus de complottheoretici.

Deze week werd een vrouw uit Florida aangehouden nadat ze een ouder van één van de kinderen had bedreigd omdat ze dacht dat de schietpartij een hoax was.

9/11

De ultieme false flag is volgens samenzweringstheoretici 9/11.

Sommigen geloven dat de World Trade Center-torens zijn verwoest door de overheid met behulp van explosieven om de oorlogen in Afghanistan en Irak te kunnen rechtvaardigen.

Hagopian zei dat ook andere aanslagen, zoals de schietpartijen in San Bernardino in Californië en die in een nachtclub in Orlando in Florida, false flags waren.

Jaren negentig

Hillary Clinton wordt door complotdenkers al sinds de jaren negentig gelinkt aan kindermisbruik.

Andrew Breitbart, wijlen oprichter van Breitbart News, tweette in 2011 dat Podesta een ‘world class underage sex slave op cover-upper’ was.

Radiopresentator Alex Jones, een bekende complottheoreticus, zei in een YouTube-video dat hij ervan overtuigd is dat machtige Democraten kinderen misbruiken, maar dat Comet Ping Pong er niets mee te maken heeft.

[AP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
frans
frans
7 jaren geleden

Blijf Wakker! Ook hier! Niets is wat het lijkt.
Ook niet wat ik erover denk!! Omdat dit ook niet zal kloppen!
dus zal alles wat hierover gezegd wordt niet kloppen en werken we mee aan de algehele verwarring en je eigen verwarring.

Mr Waldeck
Mr Waldeck
7 jaren geleden

Dit schandaal gaat eigenlijk over de Clintons. De laatste maand zijn al meerder mensen ivm met dit schandaal om het leven gekomen. Seth Conrad Rich, Joe Montano, Shawn Lucas, Victor Thorn en John Ashe en meer.

Zelfs de CEO van de Clinton Foundation is spoorloos verdwenen, https://twitter.com/eric_braverman.
Ook John Podesta, de adviseur van Hillary Clinton, meld zich niet meer. https://twitter.com/johnpodesta

Wie een indruk wil krijgen waarmee deze pizzeria zich bezig houdt kan het beste zelf googlen op de afbeeldingen van “alefantis pizza”.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opmerkelijk nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
MrWaldeck
MrWaldeck
7 jaren geleden

Deze week zijn er 25 journalisten ontslagen bij de “The Associated Press” omdat ze “FAKE” nieuws serieus namen. Dus informeer jezelf en vertrouw niet alleen op journaisten die mochten blijven.

http://www.politico.com/media/story/2016/12/ap-lays-off-25-staffers-004887

Dus heb je een printer, print en informeer je omgeving.
http://sli.mg/kZKT76

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x