Homepagina » Buitenland » Rusland verbiedt import genetisch gemodificeerd voedsel uit VS: “Grote klap voor Amerikaanse graankartel”
Rusland verbiedt import genetisch gemodificeerd voedsel uit VS: "Grote klap voor Amerikaanse graankartel"

Rusland verbiedt import genetisch gemodificeerd voedsel uit VS: “Grote klap voor Amerikaanse graankartel”

Sinds 15 februari is het in Rusland verboden om genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) te gebruiken in de landbouw. Dit tot grote frustratie van Monsanto en het Amerikaanse graankartel.

Rusland heeft ook een verbod ingesteld op de import van sojabonen en maïs uit de Verenigde Staten. De Russische voedselveiligheidsautoriteit Rosselkhoznadzor liet weten dat maïs uit de VS vaak aangetast is door droogrot.

Het verbod is een grote klap voor de Amerikaanse landbouwindustrie. Decennialang domineerde het Amerikaanse graankartel – ADM, Cargill, Bunge – de wereldhandel in sojabonen en maïs.

Tumoren

De Amerikaanse historicus F. William Engdahl wijst erop dat het landbouwbeleid in de EU niet zozeer wordt bepaald door Europese boerenorganisaties, maar vooral door de Amerikaanse landbouwreuzen zoals Monsanto, DuPont, Syngenta en Cargill.

Bij ratten die meer dan zes maanden transgene sojabonen of maïs kregen, werden tijdens een onafhankelijk experiment tumoren geconstateerd. Vandaag de dag zijn vrijwel alle sojabonen op de wereldmarkt genetisch gemodificeerd. Ze zijn vooral afkomstig van Monsanto, aldus Engdahl.

Het Russische verbod is voor zover hij weet de eerste klap voor het machtige kartel. De VS, Argentinië en Brazilië produceren 85 procent van alle sojabonen. Het overgrote deel daarvan bevat ggo’s.

Gezondheid boven belangen van de industrie

Sojabonen bevatten veel eiwitten en worden gebruikt voor vrijwel al het industriële voedsel, van chocoladerepen (lecithine) tot sojamelk. Ondanks het feit dat een meerderheid van de EU-lidstaten, waaronder Duitsland, het gebruik van ggo’s heeft verboden, kunnen ADM en Cargill vanwege een maas in de wet onbeperkt transgene sojabonen of maïs laten importeren.

Het Amerikaanse graankartel, onder leiding van Cargill en Monsanto, heeft ervoor gezorgd dat het landbouwakkoord van de Wereldhandelsorganisatie, dat is geschreven door oud-vicepresident van Cargill Daniel Amstutz, het recht op vrije handel boven voedselveiligheid en gezondheid plaatst.

De Russische autoriteiten laten zien dat ze de gezondheid en veiligheid van hun burgers boven de belangen van de landbouwindustrie plaatsen, benadrukt Engdahl, toevoegende dat Rusland mede dankzij de ‘dwaze Amerikaanse sancties’ de VS voorbij is gestreefd als grootste graanproducent ter wereld.

[New Eastern Outlook]


Vind je dit leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Nu nog de rest van de wereld…

  38 likes
 2. Er zijn wereldwijd al honderdduizenden boeren die zelfmoord gepleegd hebben ( vooral in Azie ) , omdat ze de kosten van de zaden niet meer konden opbrengen , die ze jaarlijks opnieuw moesten kopen , omdat de Monsantogewassen geen vruchtbare zaden droegen . Bovendien zijn varkens vies van Monsantogewassen , maar ze moeten wel , want er is geen andere keus .
  Je moet dus wel ballen hebben om aan deze satanische monsters de oorlog te verklaren .
  Gelukkig hebben we daar het lichtend voorbeeld van Poetin , die er een stokje voor weet te steken , omdat hij ook de mazen in de wet heeft ontdekt om het tij ten goede te keren ( hij was immers ook contractueel gebonden )
  Logisch dat hij verguist wordt ,want de kassa moet rinkelen .
  Wanneer komt Europa met een algeheel verbod ????
  Of moeten er nog meer kankergevallen komen , want ook deze kassa moet rinkelen ……..

  51 likes
 3. Goed bezig Vladimir!
  Eindelijk een leider waarbij het niet alleen om het harde geld gaat. Hieraan zouden veel, en zeker de liegende, politici een voorbeeld mogen nemen.

  36 likes
 4. Slimme jongens die Russen. Wat anders dan Mark Rutte en co. en niet te vergeten ‘Brussel’ !!!

  34 likes
 5. Mooie actie, nu hopen dat onze regering ook om zijn burgers geeft.

  32 likes
 6. Hoera……nu Europa nog!
  Wanneer zouden de slappelingen daar dit aandurven?

  28 likes
 7. Zo, dat is goed nieuws. Dat ze hier in Europa ook zoiets zouden regelen zou mooi zijn. Of dat ooit gebeurt is vraag twee, nu ze TTIP er door duwen…of liever gezegd dat allang gedaan hebben achter onze ruggen om.

  26 likes
 8. De Russen doen het goed! Ze zijn voor de hele wereld de grote hoop, dat het uiteindelijk toch niets zal worden met de NWO.

  Dat een Duits wet toch alweer een achterdeurtje voor GMOs inhoudt, verrast me niet. Grote bedrijven mogen in onze republiek alles doen, ons land is tot een grote en corrupte Schmiergeld en klungel-republiek overkomen. Het wordt tijd, dat het Merkel-Ferkel aan de top uiteindelijk de nek omgedraaid wordt.

  25 likes
 9. Ik zou zo graag naar rusland willen verhuizen. als dit zo doorgaat zal rusland in 100 jaar de enigste plek zijn die bewoonbaar is.

  23 likes
 10. Vladimir Poetin leest de Anastasia boekjes van Vladimir Megre. Zo Poetin ook opgedragen heeft aan al zijn dienaren (sorry ambtenaren) te doen. De betere wereld begint in Rusland? met 1 hectare.

  6 likes
 11. Goed zo!

  14 likes
 12. Dubbele agenda of niet, lang leve Putin.

  11 likes
 13. De dagen van werelddominatie van amerika zijn geteld alleen zal in europa andere mensen in de pilitiek staan dan nu want de huidige zijn corrupt en doen alles wat de ami’s zeggen en het tiip verdrag is weer zo’n typisch voorberld van machtsovername van die sneaky amerikanen ik koop in ieder geval geen chloorkip en ander amerikaanse produkten democratie daar hou ik me aan demos=volk cratos=macht dus voor mij geen anerikasnse artikelen meer

  4 likes
 14. Dan kan je NIETS meer eten omdat alles genetisch gemodificeerd is alleen de mens weet nog steeds niet dat zij zelf ook een genetisch gemodificeerd product zijn. Alles is gemaakt zelfs het gras in het Ajax stadion. Om niet te vergeten alle boontjes en paprika’s en werkelijk alles. Creatief zijn is de kunde van de mens om zijn eigen voeding te creëren alleen ziet de onbewuste mens dat nog steeds niet en loopt in de manipulatie mee van de andere betweters.

  2 likes
 15. Eigenlijk nutteloos, want inmiddels is zeker 80% van de Europeanen al genetisch gemodificeerd.

  2 likes
 16. Ik mag die russen wel, karakter hebben ze wel.

  Amerika is een ziek land

  2 likes
 17. GGO voor chocolade repen en industrieel voedsel?? Hallo…. Het overgrote deel word gevoerd aan dieren…. die de meeste mensen van ons eten… dan kun je op deze site wel paleo vertegenwoordigen, maar daar hoort bij dat je dieren eet die een zo natuurlijk mogelijk voedingspatroon hebben gehad. Slechte vermelding… 70% van de landbouwgrond voor de lecitine in chocolade repen…… laat me niet lachen…

  1 likes
 18. Vladje heeft meer aanhanger s dan ik dacht?
  Hij is in ieder geval behoorlijke narcistisch gezien zijn imponerende vertoningen?

  1 likes
 19. Het gaat allemaal om macht. Deze move van rusland is een machtsmiddel onder het mom van gezondheid om de vs een hak(je) te zetten. De wereldleiders op het machtstoneel geven zogenaamd om burgers als dat in hun straatje past.

  1 likes
 20. Wat ik zo vreemd vindt is dat IEDERE leider in deze wereld een alien is, dan wel illuminata, dan wel een Bilderberg lid. BEHALVE Poetin, dat is een lieve jongen die geen tegenstanders vermoord.

  IEDER land en overheid in deze wereld is slecht en complotteert tegen zijn eigen bevolking en de wereldbevolking. BEHALVE Rusland waar alleen pais en vree heerst en sinds kort ook op de Krim en straks ook in het leeggebombardeerde Syrië.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17

‘Sensationele stukken’ weerspreken conclusies JIT over MH17-ramp. Bekijk ze hier

Volgens het Joint Investigation Team (JIT) is ...

kamerlid

Kamerlid Tony van Dijck pleit voor Nexit: ‘We willen eruit, weg van de EU’

Geen cent extra naar Brussel, zo riep ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.