Homepagina » Buitenland » Berlijnse senaat bevestigt: coronatest kan geen besmetting aantonen
senaat
Foto: CC0

Berlijnse senaat bevestigt: coronatest kan geen besmetting aantonen

De Berlijnse senaat heeft opmerkelijke antwoorden gegeven op vragen van een lid van het Huis van Afgevaardigden, het parlement van de Duitse hoofdstad, over de coronatest. Het deelstaatministerie voor gezondheid heeft bevestigd dat coronatests niet in staat zijn om een besmetting aan te tonen.

Op de vraag van parlementslid Marcel Luthe of een zogenoemde PCR-test onderscheid kan maken tussen een virus dat zich kan vermenigvuldigen en een virus dat niet in staat is om zich te vermenigvuldigen, antwoordde de senaat ‘nee’.

De senaat zegt de maatregelen die momenteel van kracht zijn toch te baseren op de coronatest omdat hij ‘de aanwezigheid van Sars-CoV-2-virussen detecteert’. De aanwezigheid van deze virussen hangt samen met besmettingen, zo stelt de senaat.

Niet overtuigd

Luthe is niet overtuigd door de antwoorden. “Het wordt hoog tijd dat we rationeel handelen,” zei hij tegen de Berliner Zeitung. “Als zelfs de senaat moet toegeven dat het aantal dagelijkse tests niets zegt over het aantal besmettingen, ontbreekt ook het fundament onder de maatregelen.”

“Niemand kan op dit moment zeggen hoeveel besmettingen er zijn en of er überhaupt besmettingen zijn. Er zijn ontzettend veel middelen nodig voor de tests, ze leveren de fabrikanten miljarden op, maar helpen niet bij het terugdringen van besmettingen,” stelt Luthe.

[Berliner Zeitung]
4.7 47 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
doornbos
doornbos
5 maanden geleden

Neeheee, dat weten we nu wel. We moeten gehoorzaam zijn. Natuurlijk is er geen ‘fundament’ voor de zogenaamde maatregelen. In mijn directe omgeving loopt inmiddels een patiënt die zichzelf heeft opgeworpen tot een ware ‘muilkorf agent’. Hij zal het allemaal wel even vertellen. Helaas is meneer 1 van de velen die niet een heel klein beetje de weg kwijt zijn. Aanspreken? De oortjes doen het niet. Dat wil zeggen, deze staan enkel afgesteld op de meesters. Op beelden vanuit Korea zie je mensen vaak huilen als hun grote leider aan het woord is. Mensen zoals door mij vorenstaand omschreven doen dat in ons eigen land ook. Dat weet ik zeker. Tja, hoe gek ben je dan?

salvar
salvar
5 maanden geleden

ze spreken en spreken zichzelf weer tegen?
ze l*llen een stuk uit de nek maar dat maakt niet uit als de meesters maar tevreden zijn.

rop
rop
5 maanden geleden

Dus in feite een hoop gedoe om ja zeg maar niks. als de feite anders liggen en de testen niet echt gewenste resultaat geven, of eigenlijk gewoon verwarrend is, en deze naar de bol slaat naar regeringsleiders, en dat blijkt langzamer wel aan de hand te zijn, met al hun maatregels gebaseerd op testen, testen en nog eens testen, dan is ieder gegronde reden voor maatregels geheel een overbodige zaak en een verwaarloosde verwarde Waarheid.

  1. Waarom toch al deze maatregelen tegen een virus die eigenlijk onoverwinbaar is, net als de Griep zelf, een virus die kan muteren, past zich aan en gaat onder op een andere wijzen gewoon verder en op een ander manier verder met besmetten. de samenleving kan geen zieke mensen hebben dat is gevaarlijk voor de democratie, en het stagneert de economie ook nog eens, dat is de overheid-achter lijkende Angst, Achter deze virus, dat de mensheid ziek word door een grote pandemie, met de bijbehorende Angsten van stagnatie nou die hebben ze zo Groot gemaakt dat de virus de zondebok is van een stagnatie die is opgetreden[maatregels] en nu vele[mensen] besmet is door testen en angsten met een test die niet eens echt betrouwbaar is, het is toch Echt niet die virus die alles bijna platlegt, maar de maatregelen tegen die virus. van de in de Angst verkerende overheden.
ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

Ik begrijp dat het gaat dat sars-cov-2 kan worden gedetecteerd en dat het er niet toe doet of deze nog actief is of niet.

Met deze redenatie kan men natuurlijk de hele samenleving platgooien.

En dan vraag je je af: wat is in godsnaam de agenda?
Is een waterstofbom niet effectiever?

Ana
Ana
5 maanden geleden

Inmiddels zijn we goed geïnformeerd over de functionaliteit of het ontbreken dan de functionaliteit van de pcr test, dus de meeste berichten hierover vervallen in herhaling. Wellicht is wordt het nu echt eens tijd om de verantwoordelijken die beleid maken op basis deze “valse bevindingen”, eens op het matje te roepen. Dan gebeurt er misschien eens iets.

salvar
salvar
Reactie op  Ana
5 maanden geleden

valse bevindingen , ja zeker.
ik heb er nog steeds geen antwoord op.
als de burger massaal een oproep doen om het zootje af te zetten dan gebeurt er wat , maar helaas we zijn in dit land zo verdeeld dat er niets van de grond zal komen.

Ana
Ana
Reactie op  salvar
5 maanden geleden

Ik vrees het ook, totdat het te laat is en ze zich realiseren dat de geschiedenis zich op een vreselijke manier herhaalt.

Elise
Elise
5 maanden geleden

Er gebeurt niks, omdat de maatregelingen een ander doel hebben. De kaarten die hier belang bij hebben, die zijn allemaal al geschud.(5g vergunningen/begin dit jaar/in ons land bekeken) Verdere doorvoering van technologie, daar draait het om! Daarom komt er ook geen zorgpersoneel bij. Men gaat er al vanuit, dat er meer personeel weg moet, als straks alles vormgegeven is.(met verdere technologie).
Dus zoals ik al in het begin zei: ik klap niet voor zorgpersoneel, omdat ze meehelpen technologie verder uit te breiden. Daarentegen sta ik wel achter het personeel zelf. Die staan al veel te lang met te weinig mensen te werken etc.
Hetzelfde geldt voor meer politie/leraren etc.
Beetje raar, als mensen zeggen, we zijn met teveel op deze aarde. Je kunt ook stellen, met een high tech systeem/wereld hebben ze minder mensen nodig. Dan nog iets: data/wifi draaiende te houden is echt heel erg milieu vervuilend. Men verzint weer een oplossing, maar die oplossing zorgt ervoor, dat mensen niet meer vrij zijn. Lampen, die voor wifi zorgen en tegelijkertijd spionnen zijn. Het wordt altijd heel mooi gebracht(reclame), die nieuwe dingen/technologie. Velen gaan er weer intrappen. Net zoals die “slimme” meter of je stalkermobiel.

Larabalou
Larabalou
5 maanden geleden

Hier in Nederland krijg je geen antwoord. Ben blij dat ze in Duitsland duidelijker zijn.

Jo Bidon
Jo Bidon
5 maanden geleden

Er moet een wet komen dat geen enkele bedrijf meer omzet mag genereren dan 5 miljard euro.
Die 50 miljard, 100 miljard, 1000 miljard omzet genererende bedrijven zijn zo ontzettend machtig, dat ze iedereen en alles kunnen omkopen, chanteren, doden en alles in hun belang kunnen doordrukken.
Dit moet gestopt worden.

Margie
Margie
Reactie op  Jo Bidon
5 maanden geleden

Er niet van kopen…

mee 2
mee 2
5 maanden geleden

die conclusie had ik al gelijk bedacht, want wie word beter van testen, testen en nog eens testen? wij niet dat is duidelijk

mark
mark
5 maanden geleden

Trump power

x

Check Also

acteur

Wereldberoemde acteur schokt publiek: ‘Ze halen adrenochroom uit kleine kinderen’

Terwijl in Nederland alle ogen gericht zijn ...

van haga

‘Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar’

Een strijdvaardige Wybren van Haga meldde zich ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x