Homepagina » Buitenland » Hongarije steekt middelvinger op naar EU en keurt ‘Stop Soros’-wet goed. Zo reageert de Europese Commissie
Hongarije steekt middelvinger op naar EU en keurt 'Stop Soros'-wet goed. Zo reageert de Europese Commissie
Foto: Resnjari Wikimedia Commons

Hongarije steekt middelvinger op naar EU en keurt ‘Stop Soros’-wet goed. Zo reageert de Europese Commissie

De Europese Commissie sleept Hongarije voor het Europese Hof van Justitie vanwege de ‘Stop Soros’-wetgeving die elke vorm van bijstand aan asielzoekers strafbaar stelt.

Personen en organisaties die hulp aanbieden aan mensen die in het land een asiel- of verblijfsvergunning willen aanvragen, riskeren een celstraf tot een jaar.

De wet is bedoeld om illegale migratie tegen te gaan, de grenzen te versterken en de Hongaarse nationale veiligheid te beschermen.

Schimmige miljardair

De commissie had de regering al twee keer gewaarschuwd over de wet, maar Boedapest blijkt ongevoelig voor de geuite zorgen.

De wet verwijst naar de schimmige miljardair George Soros die zich met zijn stichting Open Society Foundations (OSF) bemoeit met de Hongaarse binnenlandse aangelegenheden, tot woede van premier Viktor Orban.

De premier beschuldigt Soros van het stimuleren van massamigratie om Europa te ondermijnen.

Strijd

“Het Hongaarse volk verwacht terecht dat de overheid er alles aan doet om de strijd aan te gaan met illegale immigratie,” lichtte minister van Binnenlandse Zaken Sandor Pinter toe.

“We willen voorkomen dat Hongarije een migrantenland wordt,” klonk het nog.

Onlangs stapte Hongarije uit de migrantenovereenkomst van de Verenigde Naties. De Verenigde Staten zijn het enige andere land dat niet met het akkoord heeft ingestemd.

[Reuters, ANP]


Vond je deze info waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Geweldige actie van Hongarije om het Kalergieplan te torpederen .
  Let wel : ik ben geen xenofoob , maar wel tegen georganiseerde mensenhandel . Denk niet dat de massale instroom uit zichzelf tot stand is gekomen , daat zit een doelbewuste planning achter , hetgeen premier Orban duidelijk aan de kaak stelt !
  Alle andere EU-landen lopen als gehoorzame zombies aan de idiote leiband van George Soros . En daar heb ik geen goed woord voor over .
  Ik hoop dat Viktor Orban zijn hoofd weet recht te hoiuden tijdens het pokerproces .

  77 likes
 2. Misschien worden er op deze manier wel meer besturen van landen verstandig. Maar het valt te betwijfelen.
  Een groot deel van de bevolking heeft al lang de buik vol van immigratie “problematiek”.

  50 likes
 3. Het doel is de eeuwen oude identiteit van Europese volken te ondermijnen door massa immigratie ,zodat al onze zorgvuldig opgebouwde zekerheden verdwijnen.
  Niet alleen pensioenen /spaargeld en zorg moeten er aan geloven,vooral ook wie wij zijn ! Een grote chaos moet het worden ,om daarna ,,zekerheden te bieden,, ( vanuit Brussel) .
  order out off chaos. is een veelgebruikt middel door criminelen . geen zelfbeslissing/ of eigen dingen meer,cash geld weg en iedereen aan de welfare en gechipt,( zogenaamd om terrorisme en misdaad te bestrijden.) alles van bovenaf geregeld.de ultieme droom van radicaal links. (

  50 likes
 4. Zie je de tweede golf al aankomen? Ik wel als ik de nieuwsdiensten in verschillende landen volg.
  In plaats dat de VN voor vrede zorgen houden ze de miserie in stand. De rijken verrijken zich met de het verkopen van wapens en zorgen mede voor het BNP van een land. De mensen zien hun belastingen geïnvesteerd in interventies en het ter beschikking stellen van machines en muniti. Deze zelfde mensen mogen dan ook nog eens opdraaien voor de migratie van volken met en andere cultuur en mogen daarbovenop de huisvesting en scholing betalen. Op de koop toe integreren ze zich niet door dogmas in hun godsdienst die stellen dat we heidenen zijn die ten gepaste tijden verkracht of gedood mogen worden.
  Oei dat mocht ik niet zeggen zeker, racistisch? Meer werkelijkheid.

  35 likes
 5. Afrika is heel groot en er zijn zat veilige plekken. Er is geen enkele reden om massaal naar Europa te gaan. Deze mensen komen uitsluitend voor de goede sociale voorzieningen. Afrika moet zich gaan ontwikkelen zodat niemand meer hoeft te vertrekken. Hulpprogramma’s zijn nodig.

  27 likes
  • Will

   Er is al 50 jaar ontwikkelingshulp aan Afrika geboden in de vorm van vele honderden miljarden en kennis en dat heeft tot heden weinig succes gehad.

   Overigens zag ik gister op youtube een video waarin gesteld werd dat er dit jaar al 235.000 personen geimporteerd zijn.

   7 likes
 6. In België worden mensen die ” illegale ” opvangen en helpen, ook voor het gerecht gebracht, ook veel commotie er rond maar daar blijft het bij.

  Tevens zijn in mijn ogen de Europese immigratie systemen (waarbij men zelfs mensen gaan ophalen\overnemen van mensenhandelaars) geheel illegaal en zetten ze net aan tot mensenhandel….ze doen er zelf aan mee.

  Trouwens, de meeste illegale immigranten die zich bevinden aan de hekken/muur van Europa, komen niet van landen in oorlog maar wel uit Afrika.
  Dat zijn gelukszoekers en die moeten er kost wat kost der uit, op die manier kan er echt werk/tijd en ook geld gestoken worden in die mensen groepen (oorlogen) die het wel nodig hebben en het ook echt verdienen.

  Europa heeft haar/zijn les nog steeds niet geleerd, te meer ze tegen het volk in gaan, te meer onvrede en uiteindelijk gaan er zware rellen ontstaan, waarbij dat elite gespuis wel eens mogen gaan vrezen voor hun leven.
  De mensen zijn het kots beu!!

  29 likes
 7. Hongarije is lachende derde. Natuurlijk is het een grote bende gestoorde misdadigers die je binnenhaalt.
  Nu emigreren al duizenden mensen naar Hongarije met hun kapitaal. Tijd dat we ons allemaal gaan keren tegen de EU misdadigers.

  9 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...

5g

‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’

Stop nu de uitrol van 5G en ...