Homepagina » Universum » Bestaat er een andere versie van jezelf in een ander universum?
Bestaat er een andere versie van jezelf in een ander universum?

Bestaat er een andere versie van jezelf in een ander universum?

Steeds meer wetenschappers zijn van mening dat ons universum één van de vele is; een verzameling parallelle universa die een multiversum wordt genoemd.

Volgens één theorie is ons universum oneindig waardoor materie zichzelf uiteindelijk kan herhalen. Zo kunnen er meerdere universa ontstaan. Een andere theorie stelt dat er meerdere universa zijn met daarin andere aardes en andere versies van jezelf. In elk universum heb je andere beslissingen genomen. Er zijn ook theorieën over andere universa die niet uit materie bestaan, maar uit antimaterie.

Bestaat er een andere versie van jezelf in een ander universum?

Kosmische achtergrondstraling

Ze zijn allemaal gebaseerd op de snaartheorie waarin er tenminste 10 verschillende dimensies zijn. Het is misschien moeilijk om je andere rijken voor te stellen die volstrekt anders zijn dan ons eigen universum. Volgens de wiskunde kunnen ze echter gewoon bestaan.

Achtergrondstraling

Als er meerdere universa bestaan, zouden ze in theorie met elkaar in botsing kunnen komen of zelfs overlappen. Natuurkundigen zoeken op dit moment in de kosmische achtergrondstraling naar bewijs hiervoor.

Eén wetenschapper publiceerde vorig jaar november een paper waarin hij claimde bewijs te hebben gevonden voor interactie tussen ons eigen en een ander universum. Kosmoloog Ranga-Ram Chary bestudeerde gegevens over de kosmische achtergrondstraling die door de Planck-telescoop waren verzameld.

Concreet bewijs

Hij stuitte op een gebied dat 4500 keer helderder is dan je op basis van de huidige gangbare theorieën zou verwachten. Op die plek lekt een ander universum in het onze, aldus Chary.

Hij merkt daarbij wel op dat meer onderzoek nodig is om er zeker van te zijn dat er geen meetfouten zijn gemaakt. Hoewel dit misschien klinkt als sciencefiction, hebben we wellicht binnenkort concreet bewijs dat er meerdere dimensies, universa en versies van jezelf zijn.

[Global News]


Vond je deze informatie interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Ik hoop echt dat dit niet zo is, zou er immers nog zo’n drama kabinet bestaan…jemig.

  14 likes
 2. Bestaat er een andere versie van jezelf in een ander universum? Nee tuurlijk niet.
  Wat een achtelijke gedachten. Elke zaadcel is uniek .
  Als mijn vader en moeder 1 minuut of een dag later samen naar waren geweest dan was ik hoogstwaarschijnlijk niet geboren en dan hadden ze een andere jongen of zelfs een meisje gehad.

  5 likes
  • Je bewustzijn is uniek en zit in je hoofd. Ook dieren hebben een bewustzijn en onsterfelijk.

   6 likes
   • Bewustzijn is een softwarematig proces. De software is zo gelaagd dat wijzelf niet kunnen snappen hoe ons eigen bewustzijn is opgebouwd. Zelf bewustzijn is natuurlijk een idee in je hoofd, maar niet een toevoeging van een substantieel Zelf.

    1 likes
 3. Wat ik me afvraag is waar deze mythe vandaan komt en is het werkelijkheid of is er maar 1% iets van waardoor mensen zo denken.

  Ik krijg het gevoel dat het een berg onzin is.

  3 likes
  • Net zoveel onzin als die door “jouw naam” wordt uitgekraamd iedere dag weer 😀

   4 likes
   • @Rikk

    Hoi Rikk, dat komt omdat je het nog steeds niet begrijpt!!! Het menselijke bewustzijn maakt en moet deze wereld FAILLIET maken maar aan jou opvatting te horen gaat dat door jou nog wat langer duren. Wellicht moet ik het vaker zeggen!

    2 likes
  • Het valt anders prima te rijmen met de visie van Quantum fisici die spreken over atomen in superpositie. Geleid door observatie materialiseren deze atomen zich in een uiteindelijke vorm. Die andere universa zou je dus kunnen zien als mogelijkheden, waarbij één van die mogelijkheden uiteindelijk werkelijkheid wordt.

   0 likes
 4. Deze aardse versie van ons zelf kennen we niet eens, hoe zouden we dan de parallelle versies van ons zelf kennen?

  2 likes
 5. Een fout die vele maken, een parallelle universum is niet het zelfde als een multi universum.

  In een parallelle universum zoals word gesproken in de M theorieën (er zijn meerdere theorieën van dezelfde creëerder Brain Greene) word er vanuit gegaan dat er meerdere parallelle universum (kopieën) bestaan zoals de onze, waar er een zelfde persoon in voorkomt als ons zelf.
  Waarom deze theorieën, omdat er meerdere mogelijkheden bestaan, hoe wij ons leven kunnen leiden, in ons universum zeggen/doen we dit, in het andere zeggen/doen we dat, in nog een andere zeggen/doen we weer iets anders etc..er zijn dus oneindige mogelijkheden, of een oneindig aantal parallelle universum’s.

  De snaar of string theorieën (wederom meerder theorieën) bekijkt ons universum op sub atomische schaal als een aaneenschakeling van snaren/strings, die trouwens gesloten of open kunnen staan, die invloed hebben op alle andere gekende deeltjes.
  De snaar of string theorieën gaan als het ware nog verder/dieper dan kwantumschaal en probeert te verklaren waarom het universum in beweging is…zie het een beetje als de zgn donkere energie.
  Het is ook door deze theorieën, dat men opzoek is gegaan naar het graviton en antigraviton, men gaat er namelijk vanuit dat zwaartekracht/antizwaartekracht een deeltje is en geen kracht..actie reactie.
  Er zijn daar al meerdere onderzoeken naar gedaan, maar tot dus ver komen ze allen thuis van een kale reis, komt er van als men spoken najaagt.
  Er ook even op wijzen dat dat zowel de M theorieën als de snaar/string theorieën, alleen wiskundig bestaan, deze wiskunde krijgt men zelfs tot op heden vandaag niet sluitend, maw, het kan alle kanten uit.

  Multi universum’s zijn dus andere universum (bellen) zoals het onze, met het grote verschil, dat er ook universum’s kunnen bestaan met andere krachten/elementen etc.. dan de onze.
  Hiervoor zijn tot dus ver geen aanwijzingen voor, al is deze theorie wel eerder mogelijk, afgaande op de theorieën zou ons universum zich bevinden in een gigantisch zwart gat.
  Of een persoonlijk theorie (opgepakt/gepikt door de pro wetenschap) dat ons universum is ontstaan door een gigantisch zwart gat, maar dan in een ander universum…bij deze.

  4 likes
 6. wat lopen er toch weer veel te mopperen op elkaar, dat doe je maar in een ander universum hoor. Beetje respect mensen voor elkaars mening al is dat wel is een flauwe grap; dat is geen negatieve benadering. Eerder blijk geven van iets wat moeilijk te bevatten is.
  Geniet van het mooie weer….

  3 likes
 7. van mijn persoon mochten ze dat willen. ahem

  2 likes
 8. Allemaal speculaties. Wetenschappers zijn intussen speculanten geworden. Triest.
  Indien copies van de mensen zou bestaan, wat is dan het nut van reincarnatie? Immers, met een druk op de knop kun je iemands progressie teniet doen en hem weer terugbrengen in een oude copie. Allemaal onzin dus. Zo werkt de Natuur niet. De Natuur accomodeert de spirituele groei van de wezens en beveelt God (Bewustzijn) aan of Hij z’n genade aan iemand moet schenken. Want de Natuur (energie) is degenen die precies weet hoe wij haar gebruiken: voor liefde voor allen of voor zelfzucht.

  1 likes
  • Inderdaad allemaal slap gel*l ze wten niet wat het universum is waar die uit bestaat dus hoe kom je er dan achter waarom ie beweegt big bang ja leuk hoor als als als als wat dacht je van geen big bang net zo aannemelijk als wel en nam alle poep speculaties kloppen niet meer ga eerst proberen dingen hier op aarde te snappen stelletje prutsers

   1 likes
 9. Bestaat er een andere versie van jezelf… ja. Mijn zoon.
  Hij beleeft deze wereld op een andere niveau/frequentie… het zij een sprookje. Naarmate hij ouder wordt, wordt hij aardser.

  2 likes
 10. Wow, echt cool nieuws. Het leven wordt steeds meer een sci-fi film.

  1 likes
 11. Verbeeldingsenergie waaruit alles bestaat of het nou achtergrondstraling, snaartheorie, parallelle dit of dat, het is allemaal te verklaren uit de verbeeldingsenergie ook wiskunde is daar onderdeel van. Einstein wist dat en zei daarom met eentjes en nullen kom je een heel eind, maar met de VERBEELDING kom je overal !!

  1 likes
 12. Het lijkt mij logischer dat het een rimpeleffect is zoals wat er gebeurd wanneer je een steen in een vijver gooit.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wetenschappers

Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...