Universum

Bestaat er een andere versie van jezelf in een ander universum?

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer wetenschappers zijn van mening dat ons universum één van de vele is; een verzameling parallelle universa die een multiversum wordt genoemd.

Volgens één theorie is ons universum oneindig waardoor materie zichzelf uiteindelijk kan herhalen. Zo kunnen er meerdere universa ontstaan. Een andere theorie stelt dat er meerdere universa zijn met daarin andere aardes en andere versies van jezelf. In elk universum heb je andere beslissingen genomen. Er zijn ook theorieën over andere universa die niet uit materie bestaan, maar uit antimaterie.

Bestaat er een andere versie van jezelf in een ander universum?
Kosmische achtergrondstraling

Ze zijn allemaal gebaseerd op de snaartheorie waarin er tenminste 10 verschillende dimensies zijn. Het is misschien moeilijk om je andere rijken voor te stellen die volstrekt anders zijn dan ons eigen universum. Volgens de wiskunde kunnen ze echter gewoon bestaan.

Achtergrondstraling

Als er meerdere universa bestaan, zouden ze in theorie met elkaar in botsing kunnen komen of zelfs overlappen. Natuurkundigen zoeken op dit moment in de kosmische achtergrondstraling naar bewijs hiervoor.

Eén wetenschapper publiceerde vorig jaar november een paper waarin hij claimde bewijs te hebben gevonden voor interactie tussen ons eigen en een ander universum. Kosmoloog Ranga-Ram Chary bestudeerde gegevens over de kosmische achtergrondstraling die door de Planck-telescoop waren verzameld.

Concreet bewijs

Hij stuitte op een gebied dat 4500 keer helderder is dan je op basis van de huidige gangbare theorieën zou verwachten. Op die plek lekt een ander universum in het onze, aldus Chary.

Hij merkt daarbij wel op dat meer onderzoek nodig is om er zeker van te zijn dat er geen meetfouten zijn gemaakt. Hoewel dit misschien klinkt als sciencefiction, hebben we wellicht binnenkort concreet bewijs dat er meerdere dimensies, universa en versies van jezelf zijn.

[Global News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Earthaxis
Earthaxis
5 jaren geleden

Wow, echt cool nieuws. Het leven wordt steeds meer een sci-fi film.

J@n
5 jaren geleden

Ik hoop echt dat dit niet zo is, zou er immers nog zo’n drama kabinet bestaan…jemig.

De Overheid
De Overheid
5 jaren geleden

Wat ik me afvraag is waar deze mythe vandaan komt en is het werkelijkheid of is er maar 1% iets van waardoor mensen zo denken.

Ik krijg het gevoel dat het een berg onzin is.

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

van mijn persoon mochten ze dat willen. ahem

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x